Dobrý deň, jeden pán nám dlží peniaze, vôbec nereaguje, čítala som ze dlhy okupujú spoločnosti ako napr. Intrum, chcem sa spýtať ci mate s týmto niekto skúsenosť?
Ci je možné pohľadávku takto predať inkasnej spoločnosti ?
Možno skôr menšia inlasna spoločnost. Veľké to nekúpila lebo je to pre nich komplikácia v procesoch, ktoré maju nastavene na väčšie objemy. Tiež ti to kúpia za zlomok dlhu - s ohľadom na stav podkladov tak max 50% z dlžnej sumy (skôr by som počítala s oveľa nižsim percentom).
Preco na neho neposles exekutora? ...ano,je to nadlho vybavit
@melanta ono to nebolo o zmluve ale sud udelil obzalovanym zaplatiť škodu spoločne a nerozdielne a môj priateľ to vyplatil a ten dotyčný neposlal mu ešte ani cent a stále sa vykruca. Mame doklady že vyplatil svoj podiel plus zvyšok.
Och tak to je na ďalšiu žalobu. To ti rovno hovorím ze nekúpi nikto. Budete si to musieť riešiť po vlastnej osi. Menší advokát sa poteší, trovy su viac menej iste.
@slovenka753 chceli sme dat aj exekúciu lenže každý hovorí advokat inak to je to, asi naozaj dáme zalobu aby rozhodol súd, lebo na môjho priateľa dala poškodená celú exekúciu- čiže aj z tej sumy čo mal platiť ten druhy, tým pádom trovy boli o polovicu vysie a tie tiež sme museli uhradiť. A ten druhy obvinený povedal ze trovy nám nedá. Pritom on ma stále dlh nevyplatený.. a chceme sa z tohoto vymotať lebo exekúcia je stále vedená na môjho priateľa aj keď on ma všetko voči poškodenej uhradené... len mame zviazané ruky. Lebo ten obvinený ešte ma dlh u poškodenej a aj voči môjmu priateľovi... čiže on keď 10 rokov nezaplatí tak bud to bude musieť zaplatiť všetko môj priateľ alebo budeme musieť čakať než to neoplatí všetko on...
Toto je úplne zle ze sud rozhoduje v niečom spoločne a nerozdielne ( pritom to ma ísť 50/50 ) keď aj tak sa musia obvinený medzi sebou vyrovnať..
No súd rozhodol ako rozhodol. Je to úplný štandard, keďže chráni sa prioritne poškodený. Treba si zvazit ci ma vôbec zmysel podať žalobu a následne exe. Ak viete že ma dlhý a nema majetok môže sa stať že budete nakoniec stratovi.
@slovenka753 dlhý by mať nemal nikde, je aj zamestnaný a ma aj majetok 🙂
Pravdepodobnosť že odkúpia takúto súkromnú pohľadávku je minimálna ak nie nulová. Možno ešte bez odkúpenia by to možno niekto išiel vymáhať. Musela by byť naozaj dobré urobená zmluva medzi vami a dotyčným. A aj tak v podstate vymáhateľnosť je veľmi slabá aj súdnou cestou. Ale skúsiť to môžeš. Konzultácia či by to odkúpili alebo vymáhali je určite bezplatná. Tých inkasných spoločností je dosť.