Ahojte, chcela by som si dat na určitý čas odložiť splátky našetriť sumu a po tej dobe odkladu vyplatiť úver celý. Je to možné ?
@zuzanka.zuzu tiež som chcela niečo takto odpísať. Ale tak zas malo info. Možno čaká na dedicske konanie a bude vedieť vykešovať o pár mesiacov komplet všetko. 🥱 a teraz sa jej nedá?? tu ťažko radiť. Väčšinou bez odozvy.
@laura07 vieš, ale toto sú len dohady... napísala, že chce šetriť, tak som vychádzala z toho. ozaj nemám odkiaľ vedieť či ide dediť. v tom prípade by to napísala takto. takže zase netreba jej nahrávať v argumentácii 😉 lebo o pár príspevkov nižšie sa dočítame že ide dediť 😀 ale ako som sa vyjadrila, mne je to jedno a vlastne ani neviem načo teraz píšem 😂
samozrejme ze poziadat mozes. ale stoji ti to za ten negativny dopad na tvoj uverovy register ked pises ze o par mesiacov vyplatis zostatok? ked si budes chciet najblizsich 5 rokov zobrat uver nikto ti ho kvoli tomu neda. pri banke v ktorej budes ziadat o odklad budes odpisana nafurt. btw pri odklade musis stale platit urok, nefunguje to ze ty teraz neplatis absolutne nic.
Ved plat splatky a popri tom setri. Ked nasetris, vyplatis uver, ale rataj s poplatkom za predcasne splatenie. Odkladu splatok sa radsej vyvaruj (ak na to nemas velmi zavazne dovody), rataj so zapisom v uverovom registri, ktory ti bude komplikovat vziat dalsi uver.
Nechapem tu otazku. Za ten cas co budes setrit mozes aj platit nie? Alebo co chces nasetrit to co by si mala splacat? To nema zmysel.
Ak mozes uver vyplatit za pol roka, preco teda nevydrzat a neplatit splatky aj nadalej?
Vela otaznikov. 😀
Mozno je to mozne, ale akosi mi unika zmysel takehoto kroku a moze to narobit problemy. Ved normalne splacaj dalej a setri ked tak este popri tom.
Poziadat mozes, ved na to tie odlozenia splatok su a nemusis odovodnovat, ze budes potom niekedy nieco platit naraz, neklam samu seba, kazda nezaplatena splatka znamena, ze sa Ti to nabali a uz to nedokazes splatit. Zial tak to je. Daj si radsej prepocitat znizenie splatok predlzenim uveru
Baby ide len o to že mi tam ostáva splatiť z istiny okolo 2000€, splátku mám 170€ som na rodičaku a tak mi napadlo žekeby mi dali odklad a vyplatim to po tej dobe celej tak mám potom už pokoj 🙂 bola to len otázka neviem v tom chodiť
Tiež tomu nechápem, aký význam má odložiť splátky a namiesto toho šetriť do ponožky a potom vyplatiť. Normálne to splácaj ako treba, ušetríš si problémy.
😀 ozaj by sa šikla finančná gramotnosť v škole.....
PS:nič nenašetríš 😉 ale však mňa do toho nič. hlavne potom vymáhačskej spoločnosti odpíš, neignoruj!