Chcela by som sa opytat idem na matersku a chcela by som odklad od splatok da sato?
da sa aj ja mam
dá sa to, ale osobne neodporúčam. Je to v podstate dobrovoľné prehlásenie toho, že teraz má človek problém so splácaním a to môže byť potom neskôr ako negatívna informácia o tebe ako klientke + sa ti potom neskôr splátky navýšia. Ako dlho máte úver? Oporúčam skôr si predĺžiť dobu splácania, to banky umožňujú a tým sa ti splátky ponížia a nemáš žiadne neg.info a žiadne navyše úroky. Neskôr po MD si to môžete potom zase skrátiť.
@bubina7 jedna mamina tu riesila podobnu situaciu. poziadali v banke, banka vyhovela, avsak nebude to len tak zadarmo. Upravili im vysku splatky a z povodnych 550e teraz platia 790e... Dobre si to premyslite, ci pojdete do toho. Ja osobne radim najst dake ine riesenie.
Asi rok. A o kolko asi sa daju znizit splatky?
U nas sa dali odlozit splatky, platili sme len uroky, ale potom sa o tu sumu splatky navysili. Myslim ze najlepsie bude opytat sa priamo v banke, kazda ma svoje pravidla, sankcie, uroky....
@bubina7 Odklad splátok nie je tak celkom odklad splátok - neznamená to totiž to, čo si väčšina klientov myslí, že napr. na toho pol roka nebudete vôbec platiť banke vôbec nič.
Práve naopak, banka odloží len splátku istiny (splátka úveru sa skladá z dvoch častí - časť tvorí úrok a časť tvorí istina). Iba splátka istiny sa dá odložiť, ale úroky treba platiť ďalej. Ak využite tento odklad istiny, tak sa úver veľmi predražuje, pretože istý čas sa bude úročiť zostatok úveru stále každý mesiac ten istý zostatok, pretože jeho výška sa nebude znižovať. Ak totiž splácate normálne, tak sa Vám mesiac čo mesiac úročí menšia výška úveru. Sk si ale odložíte splátku istiny, tak sa úver nebude znižovať, ale úročiť sa bude stále, tzn. počas času odkladu splátok istiny splachujete vlastne Vaše peniaze do stratena...
Neodporúčam.
@bubina7 to je otazka priamo na banku kde mas uver