Dobry den maminky. Chcela by som sa spytat. Da sa odhlasit zo soc. Poistovne zo zahranicia? Ak ano ako postupovat? Alebo je potrebne a nutne prist na pobocku to vybavit? Pretoze momentalne som v zahranici a potrebujem sa odhlasit na svk aby som sa mohla prihlasit v zahranici koli praci do soc poistovne tu.dakujem zq vsetky rady a pekny den.
@mamina1352 nemyslis zdravotnu? Ak si ukoncila pomer na sr tak ta automaticky odhlasuje byvaly zamestnavatel
@n0mi nie nie socialnu poistovnu. Pretoze v krajine eu kde mam vybavenu robotu potrebujem pre pracu vybavit soc. Poistenie tu. Ale tam odo mna chcu doklad o ukonceni soc.poistenia na slovensku aby ma mohli poistit tu v zahranici.tak preto sa pytam ci nahodov nevies ci je mozne a ako ukoncit soc poistenie aj na dialku alebo treba prist osobne.
@n0mi na svk pre to odhlasenie.neviem ci ma chapes 😊
@bergsta a musim uviest aj dovod preco to chcem zrusit? Nevies nahodou? A musim zrusit aj zdravotne poistenie? Co mam na slovensku?
Ano, obvykle je to nutne aj dolozit dokladmi (napr. potvrdenie o zruseni zivnosti). Zdravotne poistenie si mozes platit dobrovolne - ak chces. Presne informacie Ti daju na pobockach poistovni - SP i ZP. Stoji to za ten telefonat.
@bergsta dakujem ti velmi pekne
@bergsta ahoj ten link mi mozes napisat cely? Prosim ta?
@mamina1352
Ahoj, nefunguje? Mal by sa Ti otvorit rovno formular vo formate pdf.
Tu je odkaz stranku Soc. poistovne:
http://www.socpoist.sk/2149-menu/55449s
Z formularov potrebujes "Registracny list FO".
Uz to mam. Som fyzicka osoba nepracujem do kolonky datum zaniku poistenia mam dat co teda datum ku akemu chcem aby bolo moje poistenie zrusene?
@mamina1352 Ano.
@mamina1352 Pozn.: Pomoze Ti aj dokument "Poucenie na vyplnenie RLFO", ak si ho uz nahodou nepouzila. Je medzi formularmi.
Prosim vas ozvite sa niekto, isto vie niektora z vas poradit.