Neviete o nejakej spolocnosti ktora pomoze oddlzit? Bonato mi ponuklo pomoc ale pytaju este pred tym 300€ kym by ma zacali riesit. Vhvela som sa d9hodnut na splatkach ale nevolaju mi naspat. Poradte mi dobru fin.spolocnost ktora mi pomoze. Dakujem
Jediný kto ti môže pomôcť pri oddlženi je zo zákona centrum právnej pomoci a platí sa im v splátkach mesačne po asi 16€...tie pofiderne firmy čo ponúkajú oddlženie len využívajú nevedomosť a zúfalú situáciu dlžníkov
@ddaassuullaa tam som bola a vobec mi nepomohli
Akoze nie?
A pridem o nieco? Lebo auto co mam nie je moje v podstate vsetko co mam doma neni mojr. Teraz sa stahujem k priatelovi a boji sa ze mu exekutor vsetko xoberie ale ja tam nic nemam som tam len s taskou
@ddaassuullaa no boli tam take mlade standy a iba sa smiali tak som odisla ze vraj mi pomoct nrvedia kedze este exekutora nemam
No podmienkou na oddlženie je trvanie minimálne jedného exekučného alebo obdobného konania, minimálne rok...teda pokiaľ si dobre pamätám...takže jasné že ti nepomôžu 🤷 akože keď nemáš dlhy tak na kieho ďasa sa ideš oddlzovat? To je nejaká nová moda?
Čo chcela oddlzit?podmienka je exekucia
kým exekútora mať nebudeš ani ťa nikto neoddĺži. Veď je to jedna z hlavných podmienok bankrotu.
No mam vysoky uver a vela platim a banka mi ho refinanvovat nechce
Ak nemas exekutora, cize exekuciu, mali pravdu🙈🤦♀️. Co akoze mali spravit. Mas cas, nastuduj si na centre pravnej pomoci, co vsetko vyzaduje osobny bankrot, aby si sa neblamovala zase a nebola niekomu za trubu🤦♀️
Ze standy🤦♀️. A ty nevies ani prd ale chces zivit takych, co na tebe zarabaju
Tak uver musis splatit.... To ti nikto neodpusti.
Uver mam v sume skoro 450euro a este mam splacat cez 16 tisic. Xmenila sa mi doma situacia. Zarabam sice 1000€ ale kazdy mesiac je iny. Niekedy to je 900 niekedy 700 + byvam v podnajme a jednoducho nevychadzam financne. Volala som na to centrum nevedia mi pomoct
načo si si potom bral/a úver s vysokými splátkami keď nezvládaš tie splátky? Do budúcna si nemyslel/a? To teraz všetci s vysokým úverom a navýšenými splátkami máme žiadať o OB? Životná situácia sa dokáže zmeniť každému. Nemáš exekúciu - nepomôžu ti nikde.
@alenah31 ja som ho dplacala doteraz v pohode lenze moj zamestnavatel zapricinil ze som sa dostala do uveroveho registra
to úverového registra sa môžeš dostať zásadne svojou vinou - nikdy nie vinou inej osoby. Už som pomáhala vybavovať OB viacerým osobám v rámci pomoci s papierovačkami pre Centrum právnej pomoci - viem čo píšem.
@alenah31 ja som to platila vzdy nacas lenze zamestnavatel nemal peniaze tak nam zaplatil az po 3 mesiacoch a banku to nrzaujimalo ze nemam.
@taynee ja nemam co predat jasne to pisem nic co mam doma nie je realne moje
Veľa rokov som pracovala v banke s neplatičmi a exekúciami a v tej dobe sme spoločnosti ako bonato a podobne neakceptovali. Zákazníkom naslubovali hory doly , začali bankám posielať menšie splátky ako oni usúdili, ale zmluvu máš medzi tebou a bankou. Tretia strana nemôže rozhodnúť o nižšej splátke alebo zmene splácania. To nefunguje ľuďom dlhy rastli rýchlejšie iba u ich vyhodili peniaze. Ak s nimi chceš pracovať NAJSKÔR si prever v tvojej banke ci to budú akceptovať. Štandardne sme mohli pracovať len s Centrom právnej pomoci. Tí majú zákonné náležitosti na oddlženie.
@lakebabe ja som si to hned myslela. Bolo mi cudne ze preco mam hned platit 300 euro ked este nic nespravili. Ja ani nrmam ako zohnat 300 euro co predam oblicku?
stále ale splátka nebola zaplatená tebou - nie zamestnávateľom. Pokiaľ mám vysoký úver musím mať trošku finančného povedomia a myslieť na to, že musím mať nejakú rezervu pre prípady "keby niečo" - minimálne odloženú z toho úveru čo si dostala. Máš nezávideniahodnú situáciu - no toto vieš vyriešiť asi len osobnou návštevou v banke a ich poradcom - alebo si zohnať svojho finančného poradcu, ktorý ti namodeluje možnosti, ktoré máš a pomôže ti to vyriešiť.
O to nejde ľudia in to dali zohnali, ale oni poslali len list do banky , že klienta zastupujú a odteraz bude platiť len toľko a toľko. Samozrejme, že žiadna banka to vtedy neakceptovala a klient sa dostal časom do obrovských problémov a takých spoločnosti bolo veľa už budú určite aj premenovane. Jediná možnosť je ozaj refinanc skus inú banku preniesť úver. To nebýva problém.
Zmeň prácu,alebo si skús nájsť ešte jednu...lebo toto s tebou nedopadne dobre...nič nemáš, ale úver 16000€? To na čo si si brala ten úver? Ja už toto nepochopím
Bonato NIE....zbytočne vyhodené peniaze....zadarmo ti poskytne pomoc Centrum právnej pomoci...kde by ťa poslalo aj spomínané Bonato....
Objednáš sa na konzultáciu v CPP, musíš mať exekúciu ...dajú ti Žiadosť o oddlženie a potom sa sa objednáš na termín do centra....kontaktovať ťa bude potom súdom pridelený správca, ktorý to dotiahne
Keďže máš takúto výšku úveru predpokladám ze si dokladovala účel alebo je to hypo? Keď ti to schválili a nie si v registri neplatičov skus obehat všetky banky ci to ktosi neprefinancuje s nižšou splatkou
Načo si tie peniaze minula keď nič nemáš?
👀 na sprocesovanie oddlzenia/osobneho bankrotu je zo zakona Centrum pravnej pomoci, pozor na podvonikov
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/sekcia/7-za...