Odčítanie nákladov z nájmu/krátenie nájmu

mrslkra17
10. aug 2022

Ahojte,
chcem sa spýtať, bývame v podnájme a teplú vodu a kúrenie máme riešenú cez kotol, ktorý máme v kúpeľni, čiže využívame ho len my. od mája s ním máme problémy, sem tam vypadne, nejde nahodiť, nechce zohrievať a pod. tým že ide zima sme na to začali tlačiť a zistila sa tam nejaká chyba.
mojou otázkou je pri servise kotla sa kotol opakovane vypínal a zapísal - čiže sa míňalo viac elektriny to isté aj s plynom, tým že bol vypnutý a znova sa zapol tak začal ohrievať vodu. Myslím, že sa nám o nejakú sumu isto zdvihnú náklady na plyn aj elektrinu, keďže sa toto riešilo viac krát a niekedy to trvalo pár dní. Myslíte že je na mieste si pýtať zníženie nájmu o nejakú sumu? prípadne pri vyúčtovaní sa na to pozrieť bližšie?
Ďakujem

kenzom
10. aug 2022

@mrslkra17 v situácii keď sa dvíhajú ceny energií...???
Však vyúčtovanie máte mať k dispozícii... platíte za to čo spotrebujete, prenajímateľ má povinnosť Vás oboznámiť s vyučovaním ( to by ste mali mať v zmluve) ak nie ste spokojní s bývaním, tak odísť. Nemyslím si že pri opakovanom zapinani kotla sa míňa viac...to je naozaj zanedbateľné

beata_k
10. aug 2022

@mrslkra17 Myslim, ze uz chytas slamky. Kolko eur to moze byt? 5-10€?

bluka2
10. aug 2022

Myslím, že zbytočne s tým strácať čas

syslik81
10. aug 2022

no skor by ste mali tlacit na opravu ci vymenu kotla.. ide zima ako sama pises a kym sa niekto zozenie kym to opravi etc ... vykazslat sa na 10eurovu zlavu-kotol je dolezitejsi

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mrslkra17
autor
10. aug 2022

@jabadabadu
@syslik81
@bluka2
@beata_k
@kenzom
či sa chytám slamky alebo nie, aj 5-10€ je pre niekoho dosť 🙂 práve o to mi ide že keď ide všetko hore, isto to nebude pár eur, tá oprava sa riešila pár dni v Máji kedy bol u nás pán ktorý s kotolom furt niečo robil (zapínal, vypínal a pod.), rovnako minulý týždeň a rovnako dnes. samozrejme ak príde vyúčtovanie a bude všetko ok riešiť to nebudem. vyúčtovanie nám chodí raz za rok a máme k nemu prístup aj my aj prenajímateľ.

beata_k
10. aug 2022

@mrslkra17 To nedokazes. Co bola realna spotreba a co spotreba ked opatovne kotol nahrieval vodu. Inak, voda neochladne tak rychlo. Dlho si drzi teplotu. Aj par hodin.