Dievčatá sociálka mi uznala podporu od polky augusta...v auguste som mala nárok ešte na RP ten mi prišiel v septembri... a chcem sa opýtať od kedy bude sa bude počítať podpora 6 mesiacov od septembra pol roka alebo len 5 mesiacov s tým že sa v auguste podpora nevyplatila kôli RP? ďakujem
Ved pol roka od evidencie. Cize aj podpora pojde pozadu, myslim vyplacanie
Rodicak si mala este za cely mesiac je jedno ze ti koncila rodicovska 6.den v mesiaci ale nemozes poberat dve davky v jednom mesiaci.podporu teda mozes zacat cerpat od 1.9 v trvani 6 mesiacov.mam to tiez tak rodicovska mi koncila 14.9 za september mi prisile plny rodicak plus dovolenka a odstupne.podporu mi vyplatia az od 1.10
@evamarek77. Nedostane. Keby som nemala tu istu situaciu nebola by som si taka ista.ale toto viem lebo to povedali aj mne presne takto isto..
Urad prace nic nevyplaca vsetko ide zo socialnej poistovne.. Opakujem znova boli by to dve socialne davky v jednom mesiaci a to sa neda
Neviem kedy ste poberala podporu ale ja to riesim teraz celkom cerstvo cca 4 tyzdne napisala som len to co viem a co povedali mne..dvojita socialna davka v jednom mesiaci nie je mozna podpora sa cerpa od prveho dna dalsieho mesiaca po ukonceni rodicaku v trvani 6 mesiacov.. A viackrat to uz opakovat nebudem.pekny den prajem
@marosusu mne dcera dovrsila 3 roky 9.8......v septembri som doslala ešte rodičak...a zaevidovat na urad prace som sa išla az od 1.9.....tiez mi povedali ze nemôžem poberať 2 sociálne davky....preto som šla az v septembri
Prvy krat vam pride davka v oktobri za cely mesiac september 😊 posledna davka vam pride v marci 😊
@monkabaskova no ja som sa isla zaevidovat skor aby to bolo do tych 8 dni nech si nemusim platit zdravotnu ako samoplatca ale podmienky boli rovnale ako u vas podpora jednoznacne az od dalsieho mesiaca.
Áno to mi prišlo že v auguste podporu nemôžem poberat kôli RP ..naraz sa dve dávky poberať nemôžu len som nevedela že či ten august ako prvý mesiac podpory zanikne a dostanem iba 5 mesiacov alebo sa to posunie a podpora pôjde od septembra 6 mesiacov...v septembri som podporu nedostala teraz čakám prvú
Ďakujem za info
@saxana000
@evamarek77
@monkabaskova a medzitým tie dni ti nič nepovedali na úrade? Ja som po narodeninách musela do 8 dní nahlásiť sa na úrade keďže som dostala výpoveď z práce ..každý jeden deň musel sedieť
@marosusu nič mu nepovedali.....iba že ten rodičak je zaplateny za cely august...aj ked mala ma 8.9...3roky.....a tak isto aj zdravotka....aj tam som sa bola pytat aby mi tam nejaka medzera nevznikla....tiez mi tam povedali že zdravotka tak isto plati do konca augusta....kedže som akokeby cely august na rodičáku....a výpoved v práci som dala ku 10.8
@monkabaskova vidíš všade úplne inak hovoria ...😉
@marosusu ja som sice toto este neriesila, ale podla mna az od septembra 🙂 Od datumu co ti skoncil rodicak.