Ahojte,idem si k Vám všetkým po radu.Prišiel mi list z NN poisťovne,že zvyšujú mesačný poplatok a tiež priložený list na podpis o ochrane pred infláciou,aby peniaze mali stále tú hodnotu.
Prišlo Vám niekomu niečo podobné?Aj iné poisťovne to robia?
Ďakujem za info🙂
@majinka81 ano ja to mam v zmluve ze kazdorocne sa suma zvysuje o inflaciu. Poistku mam v Alianz
Tzv ochrana poistenia pred inflaciou nie je nič iné ako že ti zdvihnú platbu :D vedia to pekne zaobaliť
Ak ten list podpises, suhlasis s navysenim. Ak nechces navysenie, nic neposles a suma za poistku ti zostava rovnaka. Nie je povinne s tym suhlasit.
@majinka81 ahoj, mne volali z allianzu, ze mozem prist podpisat navysenie o 10 %, cize suma poistneho bude vyssia o 10 %, ale ze aj suma plnenia sa ma zvysit o 10 %.
@janetinka27 fu, navýšenie z Allianzu, to nezávidím. Keďže od nich životne poistenia už samotné patria k najdrahším. A nie to ešte ďalšie navýšenie o 10%.
Inak samotná indexácia je fajn vec, pri finančných produktoch, ktoré sa uzatvárajú na desaťročia je to dobrá vec. To ako si nastavíte životne poistenie vám v tu dobu staci ale o 10-20 rokov nemusí. Bohužiaľ.
@valer88 je pravda, ze na tu poistku dost kaslem, mam ju asi 17 rokov a mala som z nej len tri mensie plnenia aj to iba v poslednych troch rokoch, inak som roky len platila.aj tak uvazujem o zruseni, lebo su tam smiesne sumy pri umrti alebo trvalej invalidite
@janetinka27 ak mate dobreho financnika tak sa o vas stara.. cize servis robi kazdy rok, takze toto sa stat nemoze.. musia tam byt dost velke sumy na to aby ak nieco tak Vam to vsetko pokryje. Aby ste neostali bez príjmu.
@majinka81 Áno, ja mám v NN dve poistné zmluvy, pri podpise som si zvolila protiinflačný model. Ako rastú ceny potravín, liekov, stavebných materiálov... nech ma poistenie kryje tak, aby mi vyplatená suma pokryla výdavky aj po zvýšení.
Podobne vzrástli tento rok ceny PZP vo všetkých poisťovniach o cca 12%.
@janetinka27 Však si ju dajte aktualizovať. Resp. si dajte urobiť ponuky v poisťovniach na súčasnú situáciu. Rokmi sa produkty vylepšili, keďže je veľká konkurencia.
@sweet20
@jarka_black
chapem, pojdem sa o tom poradit
@janetinka27 Najlepšie bombardovať toho človeka, ktorý s Vami zmluvu uzavrel. Jeho meno a kontakt je v zmluve. Prípadne uvedený vo Webklientovi.
@jarka_black ano, dakujem za rady. ja sa s nim poznam, mam u neho aj ine poistky, ale take tie klasicke - auto, byt atd.
teraz tam mam ist, tak sa s nim o tom porozpravam
@janetinka27 no lebo to sa riesi kazdy rok.. sam by za vami mal prist
@sweet20 to som ani nevedela 🙂 no ale moja chyba. dakujem, pojdem si to pozvysovat, platim a sumy smiesne :D
Prišlo aj mne. Je to zvýšenie nejaké 3€. Mne finančná poradkyňa radila podpísať. V NN máme rodinnú poistku, tak som podpísala.
Ano mojim klientom to prišlo a môžu sa sami rozhodnúť že či to chcú alebo nie
@majinka81 a o com to je poistka?