Prosim vás poraďte 🙏🏻
Som momentálne v takej situácii, že čakáme s manželom druhé babo. Prvé bude mat 3 roky v apríli 2024 a termín pôrodu mám február 2024 cize pojde o reťazovú materskú, keďže som stale zamestnaná. Ja som prerušila rodičovský príspevok z dôvodu manželovmu nástupu na materskú dovolenku. Chcela som toto obdobie, keď nemám žiadny príjem vykryť tak, že zavolám do prace nech mi obnovia nemocenské poistenie ( jedným dňom dovolneky ) a dala by som sa na PN. A teraz ta otázka, tým pádom mi zanikne nárok na reťazovú materskú ? A budú mi ju rátať z tohto jedného dňa, čo som si obnovila ? Nerada by som mala nižšiu materskú ako predtým 😔 Ďakujem
@11adrianna11 nepôjde o retazovu materskú, podľa mňa si chcela zarobiť a skôr si si pohoršila.
@mogaa neviem ci zeny na toto vobec myslia, kazda ma len dolare v ociach ale to ze bdue na PN a bude moct byt vonku s prvym dietatom, a plnohodnotne s nim chodit na ihro, len v case vychadzok..na to nemyslia. smutne.
@11adrianna11 ono, byť na rizikovom neznamená,že nevie niekto chodiť, napríklad, mne nebola odporucena práca v stoji, ani stres, ale boli mi velmi doporučené zdravotne prechádzky, vtedy keď sa cítim.a dr.mi povedala,že ak príde kontrola, mám jej zavolať a nahodí kontrolu.urcite by som sa nestresovala kontrolou, prvoradé je dieťa.a keď,tak PN stiahnu len na 1 mesiac.
Inak, len zo zaujímavostí. Ak ste obnovila ZP na 1 deň a ste stále zamestnaná,tak materská by predsa nemala byť nižšia ako tá prvá. Napíšte do skupiny "Návrat do práce po MD a RD" tam sú aj účtovníčky, aj baby, či sa rozumejú a majú skúsenosti.
Len pre ktoré si myslia, ze mám doláre pred očami. Ja absolútne nemám v čom objednávať, som po dvoch potratoch ale to som tu absolútne nechcela spomínať, lebo by sa tu človek rozpísal na dve strany , cize moj doktor má aj tak chce dať na rizikové. Nikdy v živote som nebola PN a nikdy som nebola na podpore v nezamestnanosti. Ani absolútne nešpekulujem ako si zvýšiť materskú a podobne. Len by som rada mala materskú ako pri prvej dcére.
A k tým vychádzam 😂 ja neviem či trávite celé dni len vonku ale my mame normálne režim že doobeda ideme nachvíľku von alebo do obchodu, potom ide mala spinkať do postieľky, zobudí sa a ideme zase nachvilku von. A ešte bývame na dome cize aj keby, na dobre sa dostatočne vybláznime 😉 len toľko.
Ostatným dievčatám ďakujem pekne za radu 🫶
@11adrianna11 dobry den. Prosim vas, ako stendopadli?mam presne ten isty pripad
Chcela som toto obdobie, keď nemám žiadny príjem vykryť tak, že zavolám do prace nech mi obnovia nemocenské poistenie ( jedným dňom dovolneky ) a dala by som sa na PN.
pred nami sa nemusis obhajovat. ved si sa vyjadrila na zaciatku, o co ti ide.
@11adrianna11 akonáhle máš príjem počas RD, materská sa otázka z toho....chápem že si chcete zvýšiť príjem tvojou PN ale neviem si predstaviť byť niekoľko mesiacov doma s dvomi deťmi a ísť s nimi von len počas vychádzok, ak nejaké budeš mať....lebo hlavne v takýchto prípadoch chodia kontroly