Ahojte, dotácia na stravovanie pre deti v predškolskom ročníku sa vybavuje kedy a ako prosím vás? V našej jedálni o tom nevedia nič. Vedúca hovorila, že o dotáciu musí žiadať škôlka a tá vraj žiadať nebude, budeme si platiť v plnej sume . Môžu to takto urobiť aj keď o to rodičia majú záujem?
@evinqua my nastupujeme prvý krát teraz.
Nemali ste rodicovske informačné pre novoprijatych? Bolo by dobre opýtať sa riad.mš
Dnes som kdesi citala ze do 15.9. na upsvar
@evinqua nič sme nemali , prišlo rozhodnutie o prijatí a to je všetko. Dnes ráno zverejnila MŠ zoznam čo treba deťom nakúpiť a kedy je nástup s to je celé.
@xsuzannex čiže to si musím sama riešiť s upsvar?
Sama to nevybavíš, musia spolupracovať. Rodič len vyplní žiadosť o dotáciou a odovzdá jedálni a oni potom požiadajú úrad o dotáciu a priložia zoznam detí ktorých rodičia žiadali.
Žiadosť o dotáciu na stravu sa predkladá úradu práce, sociálnych vecí a rodiny do 10. dňa kalendárneho mesiaca.
https://www.jedalne.sk/clanky/financie/doc/dota...
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Žiadateľom o dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa môže byť:
- zriaďovateľ materskej školy
- obec podľa sídla školy, ak zriaďovateľom materskej školy alebo základnej školy je okresný úrad v sídle kraja
- občianske združenie, ktorého členmi sú rodičia alebo iní zástupcovia detí a priatelia školy, ak zriaďovateľom materskej školy alebo základnej školy je okresný úrad v sídle kraja
- v odôvodnených prípadoch aj materská alebo základná škola na základe písomnej dohody, ktorú spisuje škola so zriaďovateľom materskej alebo základnej školy s uvedením dôvodov
Takže kontaktuj zriaďovateľa škôlky, je to obec/mesto? cirkev?
@xsuzannex to myslíš niečo úplne iné resp. pre inú cieĺovú skupinu...
od 15.8 do 15.9 sa vybavuje pre deti ktoré majú individuálny vzd. program - väčšinou deti zo špec. škôl...tieto deti chodia do školy NIE celý týždeň - 5 dní, a aj to len na 2-3 hod. - skrátené vyučovanie.
My sme vypisali tiez Ziadost, tu sme dostali v skole pre syna a v skolke pre dceru. Takze teraz platim menej.
@deti95060810 jezis hej, pardon.. mam syna na takom vzdelavani, preto som sa sekla..
Ja som podpisovala papier posledny den v juni...teraz bude predskolak...ja budem doplacat za strabvu 22eur za mesiac a skolne ma zadarmo..
asi to bolo treba riesit cez zriadovatela, ked skolka nespolupracuje...zoznamy deti bolo treba odovzdat na urad prace do 10.8.
@alenamihal a daňový bonus ostáva potom? Citala som niečo že kto žiada o tu stravu, že sa zruší daňový bonus
Na konci júna nám dali podpísať tlačivo či máme alebo nemáme záujem. Strava zadarmo je nejakých 1,30€ z 2,50€ čo platíme. Ak si dobre pamätám bude sa to vraciať na konci mesiaca za dní, čo bol v škôlke. Dní, kedy v škôlke nebol a obed si nevzal budeme platiť plnú sumu.
My sme vypisovali ziadost ešte niekedy v apríli tusim, syn bude teraz od septembra predskolak.