Ahojte, do zajtra mame vyplniť návratku k obedom "zadarmo". Teraz však čítam, ze "Matovič predložil v forme tzv. prílepku k nesúvisiacemu zákonu pozmeňujúci návrh týkajúci sa daňového bonusu. Ak bude schválený, rodičia detí vo veku do 15 rokov, ktorí si uplatnia dotáciu na obed (tzv. obedy zadarmo), nedostanú od 1.1. 2024 žiadny daňový bonus. Zrušil by sa súbeh obedov zadarmo a daňového bonusu, ale hlavne žiadnych 200 eur na dieťa by sa rodičia nedočkali." Jasne, ze radšej chcem bonus ako obedy zadarmo, ale teda fakt neviem co čakať... Dajú sa obedy zadarmo v priebehu skol roka zrušiť?
zdroj https://www.omediach.com/tlacove-spravy/25031-m...
@rude_baby ved ak prilepok schvalia - obed zadarmo zrusis. aky problem?
https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSVaR/Dotac...
Posledná veta na prvej strane: Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.
@rude_baby ale DB nie je 200€ ako je v nadpise
@ivuska027 sa mi nezdá.... pred pár dňami hlásili, že rodičom detí ktoré chodia na 8 r. gymn. idú vyplatiť e - za máj a jún...
správa bola zverejnená pár dni dozadu - max týždeň.
žienky - obedy resp. dotáciu nedostávajú ani rodičia čo majú deti na špec. školách - je to celé nedomyslené...
a to rodičia neraz ani nerobia, lebo deti majú v škole len 3-4 krát do týždňa na 2-3hod.
@deti95060810 tie deti maju narok na dotaciu od septembra, kde si vycitala ze aj spatne?
My nechavame daňový bonus radšej, staršia na obedy nechodí zo školy a skolkarku nejak potiahneme nastupuje prvý krát v septembri
@krajinka počula v rozhlase...
od sept. dostaneš 40e /mesiac
mne na ministerstve napísali že sa uvažuje o 160 e / 4 mesiace...
@deti95060810 akych 40 eur? deti na 8r gymnaziach budu mat narok na dotaciu rovnako ako deti na druhom stupni, takze 2.30 na den
@krajinka 2,30 na den a 20 dni mas cca 40 eur ;)
@deti95060810 neviem kto kam ide, ale ku nám nič neprišlo 🙄🙈 A aj tak sa to plati stravovaciemu zariadeniu, nie rodičovi k ruke, tak neviem teda. Ak ten článok nahodou nájdeš, pošli.
Vraj schválili velkomožne pre nich 9-12/23, ale v jedalni o ničom ešte nevedia ani fň.
@kaktusik007 ja len aby si niekto nemyslel, ze snad dostane na ruku 40 eur, mna uz dnes neprekvapi nic😀
@zuzulka558 teraz je aj aj bez problémov
@ivuska027 nesledujem to tak neviem presne, len to tu čítam tak jasne ze sa nám oplatí daňový
Len u nás je škôlka 30 mesačne a strava zevraj 40,,ale strava ti sa stále. Mení
Kľudne pošli navratku a požiadaj obedy zadarmo, lebo to zatiaľ platí do 31.12.2023, takže ak mu toto prejde od 1.1.24 nebudeš žiadať o obedy zadara
@krajinka prečítaj ešte raz .... píšem sept.
@deti95060810 citam a?
Ries co je teraz platné, čo bude sa bude riešiť potom. Po správnosti ak sa počas "niecoho" menia pravidla, tak je možnosť sa rozhodnúť znovu.
Pozri, ja mám 2 deti na 8r gympli v 1. a 3 roč. a obedy nemali ani v prvej vlne a ani teraz. Na nich sa úplne zabudlo celkom celkom. Čo k tomu viac dodať.