Prosím vás ako je to s tými obedmi zadarmo....zaujíma ma či budú ozaj zadarmo alebo sa bude ešte niečo doplacat..tuším ze nejaké režijné náklady sme posledný raz doplácali...čo to záleží na škole/ škôlke?
V skole budeme platit 12 eur, v skolke este neviem.
@janulienka144
rezijne naklady to zavisi od tej ktorej konkretnej skoly (resp. zriadovatela) ako si to nastavi
ak ste obec vo VZN obce by to malo byt napisane
@janulienka144 mne povedala, že to bude asi ako naposledy, takže namiesto 2,1€ budeme platiť asi 1,3€, ale ešte nemáme žiadne oficiálne ceny
a dotacia sa poskytuje len na odobraty obed, co znamena ze ked dieta nebude v skole a zabudnes odhlasit, za ten den obed platis ...
Suma dotácie napr. pre MŠ je 1,40 za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno - vzdelávacej činnosti. Čiže , ak máte stravnú jednotku napr. 2,50 tak od 1.5.2023 budete doplácať na stravu 1,10 za každý deň, kedy bolo dieťa v MŠ.
Tak ja som dnes nabehla s malym do skolky a bum na nastenke oznam
- obedy z 2,40 na 2,50eur na den....takze kde su tie obedy zadara ??? nechapem
@alenamihal pytaj si tlacivo od ucitelky.obed ma stale rovnaku hodnotu len od statu bude skolka/ skola dostavat dotaciu ak splna podmienky..ved tie potraviny musia nakupit aj ludi co varia zaplatit
@alenamihal Obed asi aj budete mat zadarmo, ale v skolke je aj desiata a olovrant, takze tie treba zaplatit a plus teda reziu. U nas je v skolke obed 1,3 a dotacia bude 1,4.
@alenamihal stravne islo v kazdej skolke hore.. niet sa co cudovat, vsetko islo hore.. cize, ak je u vas stravna jednotka 2,50..po novom od 1.5. budete doplacat za obed 1,10 cize ten rozdiel medzi stravnou jednotkou a dotaciou
@traktor ja len ,ze posledny mesiac uz 2x zvysovali stravu v nasej skoke ....chapem,ze islo a ide vsetko hore..len vkuse ten prepletacky ...
@alenamihal a je predskolak? Lebo oni ich budú mať a deti z hmotnej núdze
u nas skola 12 eur režijne,stredoškolákov sa to netýka tam im už dva razy zvyšovali,ale chvalabohu dobre varia-tak aspoň na dcére trošku ušetrím...
@arasidka123 viem,ze skolne je zadarmo pre predskolaka ,ale strava nie je ,tak ci tak ten rodic plati aspon polovicu..az kym ano nie je z hmotnej nudze...
@alenamihal tak aspon troch menej platit budes a stale mas este aj danovy bonus...to niesu uplne obedy zadarmo to je len dotacia ..a plati sa lebo v skolke je aj desiata aj olovrant plus tue rezijne u nas su 0,20 centov na den
@slavomira236 danovy bonus nemame ako rodicia...ale ja problem nemam splatenim,len ten choas vkuse neake zmeny...a uz vidim aj riaditelom to ide hore krkom...aspon ta nasa riaditelka vkuse frfle haha
@alenamihal tak ked nemate danovy tak ste mohli mat aj doteraz obedy zadarmo ked mas predskolaka
@slavomira236 este nemam predskolaka az od sept...a do vtedy boh vie ,co este zmenia hahaa
@alenamihal tak to tetaz je len na maj a jun my platime reraz 55eura mesacne tak z dotaciou aj tak polovica ostane...predtym ked bol starsi predskolak a boli obedy zadarmo tak sme mali napriklad len 5centov na den rezijne aj cena obeda bola nizsia tak to este ukazalo. teraz su rezijne vysiie aj strava drahsia tak to uz tak neukaze
@alenamihal no ale vzdy lepsie jak s palcom do oka ako sa hovori...
@janulienka144 záleží na zriaďovateľovi.