pracujem na tpp a sem tam chcem robit nejake mensie projekty/ spolupracu, ako mam riesit penize? Islo by o nejske pomocne prace tabulky cez pocitac a podobne , staci keby mi poslu peniaze na osobny ucet? Alebo to musim nejak zdanit?
@natalia_r a ak nechcem takuto zivnost? taketo projekty mavam mozno raz mesacne a su z toho len mensie peniaze do stovky mozno
dohodu na nepravidelný príjem....ale tiež sa to zdaňuje a klasicky idú odvody....
A na základe čoho ti firma posiela peniaze? Ved aj oni to musia mať nejako evidované v účtovníctve. Jedine, že by ich tiež posielali na čierno. Možeš mať ako je uvedené vyššie dohody o prácach mimopracovného pomeru, sú rôzne formy. Treba kontaktovať zamestnávateľa, ale myslím si, že to je nemá záujme asi riešiť.
Ten pre koho budes robit tieto veci nebude chciet fakturu, alebo doklad o zaplateni?
v podstate tieto projekty by som robila spolu s inymi ludmi ktory toto robia na zivnost a su plateny firmami, pomahala by som im s projektami a za to by som dostavala nejake tie peniaze, v podstate by ma vyplacali zivnostnici a tak, ale pracujem tpp pre firmu normalne, toto je bokovka raz mesacne alebo aj nie, preto co by bolo dobre mat ako to zdanit a podobne
Zo živnostníkmi uzavrieť dohodu / oni tiež potrebujú doklad, keď ti vyplácajú peniaze/
Každý príjem musíš zdaniť a zaplatiť z neho odvody
@patka06 no a čo keď to je projekt ktory je v podstate jeho, ale ja spravim istu časť za neho, inak by to robil on, ked mi da za to peniaze, aj len 20-30e stale musim mat nejaku dohodu a podobne?
záleží na ňom, ak ti ich dá "na čierno" bez dokladu, nemôže si ich dať do nákladov a zdaní ich v podstate on
ako vlastne funguje zivnost ked mam aj pracu na tpp?
@natalia_r do 500 eur / mesiac nezdanujes.
Kazdy prijem musis zdanit, inak je to praca na cierno. Da sa to riesit napr. zivnosou