Občasné projekty za peniaze

5. nov 2023

pracujem na tpp a sem tam chcem robit nejake mensie projekty/ spolupracu, ako mam riesit penize? Islo by o nejske pomocne prace tabulky cez pocitac a podobne , staci keby mi poslu peniaze na osobny ucet? Alebo to musim nejak zdanit?

natalia_r
5. nov 2023

Kazdy prijem musis zdanit, inak je to praca na cierno. Da sa to riesit napr. zivnosou

autor
5. nov 2023

@natalia_r a ak nechcem takuto zivnost? taketo projekty mavam mozno raz mesacne a su z toho len mensie peniaze do stovky mozno

natalia_r
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
5. nov 2023

dohodu na nepravidelný príjem....ale tiež sa to zdaňuje a klasicky idú odvody....

lienka.7
5. nov 2023

@autorka môžeš to poriesit dohodou... na druhej strane, aj tvoj "zamestasvatel" by to mal mat nejako ošetrené. On v prvom rade. Co ti povedal? Živnosť by som rozhodne kvoli tomu nezakladala

janettdamian
5. nov 2023

A na základe čoho ti firma posiela peniaze? Ved aj oni to musia mať nejako evidované v účtovníctve. Jedine, že by ich tiež posielali na čierno. Možeš mať ako je uvedené vyššie dohody o prácach mimopracovného pomeru, sú rôzne formy. Treba kontaktovať zamestnávateľa, ale myslím si, že to je nemá záujme asi riešiť.

natalia_r
5. nov 2023

Ten pre koho budes robit tieto veci nebude chciet fakturu, alebo doklad o zaplateni?

autor
5. nov 2023

v podstate tieto projekty by som robila spolu s inymi ludmi ktory toto robia na zivnost a su plateny firmami, pomahala by som im s projektami a za to by som dostavala nejake tie peniaze, v podstate by ma vyplacali zivnostnici a tak, ale pracujem tpp pre firmu normalne, toto je bokovka raz mesacne alebo aj nie, preto co by bolo dobre mat ako to zdanit a podobne

patka06
5. nov 2023

Zo živnostníkmi uzavrieť dohodu / oni tiež potrebujú doklad, keď ti vyplácajú peniaze/
Každý príjem musíš zdaniť a zaplatiť z neho odvody

autor
5. nov 2023

@patka06 no a čo keď to je projekt ktory je v podstate jeho, ale ja spravim istu časť za neho, inak by to robil on, ked mi da za to peniaze, aj len 20-30e stale musim mat nejaku dohodu a podobne?

patka06
5. nov 2023

záleží na ňom, ak ti ich dá "na čierno" bez dokladu, nemôže si ich dať do nákladov a zdaní ich v podstate on

autor
5. nov 2023

ako vlastne funguje zivnost ked mam aj pracu na tpp?

bale1rinka
12. nov 2023

@natalia_r do 500 eur / mesiac nezdanujes.