Ahojte môžem sa spýtať o koľko vám zvyšovali obedy v škole. Ako u nás skoro o 15€ na dieťa a to nevravím aké porcie dostávajú. Ešte menej ako minulý školský rok. Úplne chápem že musia to zadelit s toho čo majú a potraviny išli hore. No ale ako syn prvák príde domov zo školy l. Obed nejedol a dnes bol kakaový koláč 🙈 len foto aký prídel má každý deň. Konce z koláča to dostávajú najmenšie deti🤦
@lenkaviki48 zial ti neviem povedat, o kolko sa zvysovali obedy v skole, kam chodi dcera, lebo na obedy uz od tretieho rocnika nechodi. Ale po zvyseni teraz sa odhlasilo zo stravy dalsich pat dievcat, to mi teraz vravela, ze chodia domov taka particka, teda akoze ziadna neide uz na obed v skole. Inak tie obedy ani u nas nic moc. Ked bola prvacka a este chodila, tak som jej raz bola zobrat obed, mali mat platky kuracie a kucharka nabrala take tie odrzeky, ze "malkaci maju kusky" - co chapem, ze si nemusia krajat, ale boli to doslova tie odrzeky len. A jedla typu spagety s kecupom, alebo parkovy perkelt z najlacnejsich parok... je to bieda no :(
@lenkaviki48 ja som dnes vyhlásila deti z obedov úplne, minulý rok som platila cca 23€/mesiac,január 29€/mesiac a teraz prišiel lístok že 40€ mesačne za dieťa čiže 80€ sa mi zdá veľa ☹️som doma tak varím každý deň ale deti chceli chodiť na obedy,viem,že sa platí niekde aj viac ale mne aj toto príde veľa☹️
@dzescebuly tiež odhlásim deti z obedov mne chodia obaja synovia a prídu domov hladný
@lenkaviki48 ale je pravda že mojim deťom chutilo,dostávali aj duple,no škoda
@lenkaviki48 obedy boli vždy také, že niektoré jedlá boli super, niektoré priemer a niektoré ( ako na obrázku) boli veľmi slabé. Ceny potravín išli hore takže takže lepšie obedy za tú zvýšenú sumu veru nebudú.
@lenkaviki48 ono si treba uvedomiť, že obedy sa nezvýšili kvôli tomu, aby sa zvýšila kvalita, ale kvôli tomu, že všetko išlo hore. Pri tých platoch v školských jedálňach môžeme byť rodičia vôbec radi, že niekto pre tie naše deti vôbec varí
@lenkaviki48 u nás o 20 eur sa zvýšili. Beriem to tak, že daňový bonus zvýšili, aj prídavky na deti, tak teda ako keby z toho zaplatím detom drahšie obedy.
Platíme 40-42€ obedy a plus režijne náklady čiže cca 45-47€ mesačne
@lenkaviki48 no,podla zriadovatela.mam deti na roznych skolach a zvysovali rozne.
Moji nechodia každý deň na obed, ale veru keď mi tento mesiac na edu pipla suma za obed 42 na jedného a to chodia v priemere tak cca 2x do týždňa, celkom ma zamrazilo, keď som si uvedomila koľko to robí dokopy. ako odhlasujem ich samozrejme keď nejdú ale aj tak sa to nazbiera.. a velmi ma mrzí keď povedia že niečo sa fakt nedalo jesť a odniesli to, tak to sú vlastné peniaze do koša.. a to musím podotknúť že moje deti nie sú vyberave a niekedy aj pochvália školskú kuchynu, ale častejšie je to vraj nejedle.. dnes mali tiež taký obed ako každý piatok že perník, alebo minule mali koláč.. mne to je veľmi divné dávať toto na obed, netuším kto to vymyslel.. dnes sladké vyskakuje z každého rohu, takže sladký obed totálne stratil nejaký zmysel..
@lenkaviki48 u nás dnesali lievance mohli si vybrať či cokoladu alebo džem môj mal aj aj a pomaranč ešte k tomu veľký zobral si 2 no deti si nebrali niektoré za obedy 1,70 ...0d nového roka 0,20 centov režijný poplatok na den
Platím stále rovnako nejaké 1 euro navyše a jesť malej chuti čo im varia
Ja mám asi úplne inú skúsenosť ako väčšina. Ja mám teraz škôlkarku, platíme 1,90 za deň. Viem, že cena sa odvíja od pásma, ktoré si jedáleň nastavila a od toho sa odvíja aj jedálny lístok. Strava v našej školskej jedálni je naozaj veľmi dobrá a keďže v tej jedálni obedujem aj ja, mám osobnú skúsenosť a nie, že kdesi-ktosi povedal. Varia pestro, jedálniček sa pravidelne obmieňa, zaraďujú nové jedlá. Minulý týždeň. napr. bol štyri dni k obedu aj nejaký prídavok (ovocie, tvarohový krém, cereálna tyčinka,..) Aj dnes: na obed šošovicová polievka mliečna, špagety s kečupom a syrom, cereálna tyčinka. Naša vedúca v školskej jedálni asi čaruje alebo čo 😉
@lenkaviki48 u nás sa zvýšilo na 38€
Ale odhlásila som ho.som už na materskej.
@lenkaviki48 Ja som platila 27 mesačne a teraz 45 na ZŠ
my si obedy prihlasujeme, a v podstate uz 3roky na tieto suche obedy nechodi dcera. Kazdy tyzden je jeden taky den kolacovy, buchtovy. Teraz je 6tacka, uz nechodi na viac obedov... proste vyslovene si vyberie co jej chuti, ten den si da a pride domov a naje sa. 1-2rocnik to bolo ine, kedze druzina bola, tak chodila stale, len jej varene veci chutia v pohode, ale kolace a kadeco nie... Inak ja som prekvapena, nam pridali od januara kazdy tyzden rybu. Teraz mali nejakeho sumceka, buduci tyzden lososa... nechapacky. Ale teda 2,70/obed. Cize do 60EUR. Ale celkovo dobre varia, len fakt tuto jesen to bola bieda... od januara prave vidim ze sa zase pridalo...
15e na mesiac nie je vela. Ved vsetko islo hore. To nie je zvysene ani o 1e na obed.
@lenkaviki48 My platíme 70 eur za 2 deti, ale odhlásiť ich nemožem, kedže chodíme obaja s mužom do práce, tak by boli decká hladné, kým by sme prišli domov. Ja sa nesťažujem, u nás varia dobre. Všetko išlo hore, už to ani neriešim, načo sa rozčuľovať zbytočne.
Moja najmladsia je na strednej. Za obed po novom platime 2.70€. Na marec to vychadza vyse 60€. Mavaju aj poobedne vyucovanie, tak je dobre obed mat. S obedmi je viac menej spokojna (a to je velmi prieberciva), maju vyber z viacerych jedal a ze celkom chutne. Obedy im ale dovazaju zo zavodnej jedalne. Na ZS v skolskej jedalni to bola kvalitou katastrofa.
@dzescebuly i nás duple nedostanú
Za celý mesiac neviem, keďže nikdy deti nechodili celý, ale obed išiel o 0,2€ hore. (Škôlka 2,2€, 2 stupeň 2€ a 1 stupeň 1,8€. Deti som od februára z obedov odhlásila, lebo už dlhšie sa sťažovali na kvalitu aj kvantitu. Niekedy išli 1-2 krát za týždeň. Už chodí len škôlkarku. Dcéra povedala, že aj tak varím lepšie, ako v škole. Niekedy bolí obedy chutnejšie, no asi posledné dva roky bieda. A nejde len o cenu, ale aj o to ako je to ochutené. Veď ani ja neverím predražené jedla a chuti im. Zatiaľ som doma a k tomu 3 deti, tak sa mi viac oplatí variť doma. Nevadilo by mi zdražovanie, keby tie obedy stály za to. No aby som platila za obed a decko príde domov hladné, to nemá zmysel. Veľa rodičov núti chodiť deti na obedy, lebo pracujú a potom ako dcérina spolužiačka, len pípne čipom a ani na obed nejde, keď jej nechutí. To si radšej nech kúpi nejakú buchtu. A tie suché obedy tiež nechápem. Deti ich tiež nechceli.
@janamiklusova aj u nas 1,90 a take dobre jedla. Fakt vselijake salaty k jedlu. Ovocie, zelenina avokadove pomazanky. Ked som chodila tyzden s malym a chutnala som vyborne jedlo 😉 je to taka mala skolka
ZS z 35 na 43eur ,ale im pridali kutik zo zeleninou,co som rada.. varia celkom ok ,vzdy je polievka a moze si syn vybral z 2.meniciek...bez masa alebo s masom...
@lenkaviki48 ja som platila cca 25€ mesačne, teraz 30-33€. Mávajú mliečne desiaty, tie máme v rámci projektu zdarma.
@lenkaviki48 my platime za syna v skolke 70 eur aspon ze vzdy vsetko zje aj duplu dostane
ZŠ - z 28 Eur na 56 Eur
@janamiklusova prepac, ale spagety s kecupom = vyzivova hodnota pre dieta 0,0prd, nehovoriac o "zdravej" strave.
@janamiklusova ak idú štýlom "špagety s kečupom" tak sa nedivím, že sa vojdú do takej malej sumy. Osobne by som decko z takej stravy odhlásila.
@lenkaviki48 Mám druhostupniarov, stravna jednotka išla zo 1.3 na 2.3 eura za obed. Dali si najvyššie cenové pásmo lebo však v hlavnom meste sa po zemi zlaté tehly váľaju 😂 K tomu sa pripočíta réžia 10 eur ktorú zaviedli v ére ficovych obedov 'zdarma' ale akosi ju zabudli zrušiť keď sa obedy začali znova platiť. Takže keď má mesiac 23 pracovných dní len obedy pre dve deti stoja 125,8. Keď prídu domov tak samozrejme 'vyrabuju' chladničku lebo moc najedeni nie sú 😂
ja nechapem tie suche obedy, to sa na to aj odmieta prihlasit, co sa mu necudujem, lebo toto by som nezjedla ani ja, takze chodi na obed par krat do tyzdna, ked normalne navaria maso s prilohou