Nulové daňové priznanie

julia17848
28. feb 2017

Ahojte. Veľmi sa v daňových priznaniach nevyznám a teraz si nie som istá či musím alebo nemusím podať priznanie za rok 2016. Ako FO som bola zamestnaná u 3 zamestnávateľov, ale súčet hrubého príjmu je 2681,11. Čiže ako FO budem musieť daňové priznanie podať. Ale v roku 2016 som bola v období od 15.2.2016 do 1.08.2016 registrovaná na daňovom, ako finančný agent, čo sa radí medzi slobodné povolania, ak som sa dobre dočítala. No počas tohto obdobia som nemala žiaden zisk, žiadnu stratu.... jednoducho som povolanie nevykonávala. Mám podať nulové daňové priznanie? To ho mám nechať prázdne? Neviem sa dopátrať k presnej odpovedi, viem že ak by som dosiahla stratu tak ho podať musím. Prosím vás nájde sa tu niekto, kto by mi poradil? Ešte u nás na daňovom máme takých milých ľudí, že ma už mesiac dopredu striasa, keď tam mám isť. Jediný úrad s ktorým, mám zakaždým problémy pri komunikácii. Keď sme mali sro, účtovníctvo a daňové priznanie riešila účtovníčka, tento rok som na to sama. Myslím si že to bude jednoduchá záležitosť na pár minút keď budem vedieť ako čo, len ísť sa opýtať tam ...no po minulých skusenostiach, kedy som sa nedočkala jasnej alebo vobec ziadnej odpovede, a prešla som si aj cez 5 dverí, čo ma posielali hore dole, mám akúsi fóbiu voči tomuto úradu 😢😨😂

suve99
28. feb 2017

Musíš podať DP, nakoľko si presiahla hrubý príjem 1 901,67 €

suve99
28. feb 2017

Podáš DP, typ A, pretože z podnikania si nemala žiadny príjem...spočítaš si všetkých zamestnávateľov a z toho si vypočítaš daňovú povinnosť. Ak si platila preddavky, vrátia Ti ich..

julia17848
autor
2. mar 2017

Ďakujem ☺ A nemusím poslať na daňový nejaké vyhlásenie že som nedosiahla žiadne príjmy z podnikania? Keď budem podávať priznanie FO typ A?

david93
2. mar 2017

napíš do poznámok na konci DP