Novomanželska pôžička

nivea777
16. jún 2017

Ahojte..Vedel by mi niekto poradiť ohľadom novomanzelskej pôžičky??Jednou z podmienok je : " spoločný príjem nie je vyšší ako 2,6 násobok priemernej mzdy za predchádzajúci kalendárny štvrťrok, t.j. 2 204,80 €."..Ja som na materskej od februára,predtým od septembra PN a manžel szčo,ktorý si platí minimálne odvody a daňové priznanie ma tiež takmer minimálne ale keby mu spriemeruju sumy,ktoré fakturoval tak by sám presiahol ten limit.. Banku zaujimaju pri SZČO odvody alebo daňové priznanie alebo príjem=faktúry ??Pri zamestnancovi by mi to bolo jasné ale pri SZČO netuším ako to funguje.. Nechcem volať do banky lebo potom sa ich nezbavím 😅 a zatiaľ len zisťujem ako to funguje..Vopred ďakujem a poprosím odpovede ľudí,ktorí vedia niečo o tom alebo majú osobnú skúsenosť

esther03
16. jún 2017

@nivea777 danove priznanie je doklad na ziadost o pozicku. Btw faktury myslis vystavene a zatial nezaplatene odberatelmi ci ako?

nivea777
autor
16. jún 2017

@esther03 mesiac odrobi,vystaví faktúru a prídu mu peniaze podľa toho akú splatnosť má faktúra..predtým chodili po mesiaci,teraz 15teho cca..napr faktúra na montážne práce, elektroinštalácia atď

esther03
16. jún 2017

@nivea777 ale ved potom tie faktury idu do danoveho resp. z toho sa vyratava danove priznanie z prijmov a vydajov (jednoduche ucto), nakladov a vynosov (podvojne ucto). Cize vsetky prijmy (pokladna, ucty) a vyjade (npr. aj na zdr. a soc. poistenie). V danovom je vsetko zauctovane. Banka zvycajne vyzaduje DP z minuleho roku, teda ked ziadas v roku 2017 tak za rok 2016.

nivea777
autor
16. jún 2017

@esther03 to ja viem,že idú faktúry do DP..lenže daňové ma spravené takmer na nulu ale príjem v priemere na mesiac má podstatne vyšší ako je dovolené pri tej pôžičke..Podľa jeho DP nemáme nárok na hypotéku lebo na hypotéku má oficiálne malý príjem ale na túto pozíciu by sme teda mohli mať nárok

esther03
16. jún 2017

@nivea777 nik nebude skumat faktury, doklad je danove priznanie nic ine. Hold aj toto je nevyhoda spravenia si danoveho na nulu...