Nová poistná zmluva

1. dec 2024

Ahojte, volala pani z poisťovne kde mame poistený byt že ponúkajú novu výhodnejšiu zmluvu. Vopred ďakujem za všetky dobré rady na čo sa pri porovnaní starej a novej zmluvy zamerať. Nejak sa mi nezdá že by spoločnosť zameraná na zisk len tak ziadala platiť menej ci ponúkala výhodnejšie podmienky pre nás .

siska53
1. dec 2024

Pozri, ake rizika ti ponukaju a na ake poistne sumy to mas..

sweet20
1. dec 2024

Poslali ti navrh? Co tam pise?

sweet20
1. dec 2024

Celkom sa mi nezda, ze by ti poslala lacnejsiu lebo teraz vsetky poistenia idu hore.. takze treba porovnat sumy a co v tom je

zic
1. dec 2024

Tak staci, ze pani je nova a zrusi zmluvu po starom cloveku a za novu pojde provizia jej.. .Ale v principe to nemusi byt nic zle... poistky sa vyvyjaju. Takze nech nakrasno posle navrh novej zmluvy, nie je nic lahsie ako porovnat limity a co mas poistene v starej vs v novej (spytat sa na to comu nerozumies) a ide sa...
Nehovoriac, ze aj staru zmluvu (nehnutelnosti), by si mala tak raz za 2 roky pozriet, ci nemas podpoistenu nehnutelnost (velky pruser)... a navysit limity ak sa zdvihli ceny nehnutelnosti...

butterflyeffect
1. dec 2024

Ja som zazila ked poistovna za rovnake, dokonca nizsie poistne dala vyssiu poistnu sumu, cize to nie je az take nerealne.
Niekedy naopak nove poistky su drahsie ale na vyssie krytie, cize su realne vyhodnejsie lebo ak mas byt poisteny na nizsiu sumu ako je jeho realna hodnota, tak pri poistnej udalosti ti nebudu plnit plnu sumu kedze ide o podpoistenie.
Zamerat sa teda hlavne na ktore rizika a v akych sumach su kryte, podmienkh plnenia a a teda porovnat si aj sumu poistneho.

jarka_black
1. dec 2024

Súhlas s ľuďmi nado mnou. Niekedy sa stane, že nový produkt s lepším krytím (viac rizík na vyššie poistné sumy) vyjde na poistnom rovnako alebo dokonca menej.
Pýtajte si najvyššie balíčky na stavebnú časť aj domácnosť. Zodpovednosť aspoň na 200.000 €. A pýtajte si zľavy za inú zmluvu, ročnú platbu, alebo ak je člen domácnosti ŤZP.
(pokiaľ ide o uniqu, dajte zodpovednost na 500.000 a použite zľavový kód do konca roka... tie zľavy sa sčítavajú)