Nezvratné peniaze

pinguu123
2. feb 2024

Ahojte potrebujem od vás radu, pred 3 rokmi som požičala bývalému peniaze 6000€. Keď sme rozišli tak sme napísali uznanie dlhu, peniaze mi mal vrátiť 21.12.2021, no doteraz mi ich nevrátil. Pred Rokom som sa obrátila na súd, a vydali,platobný rozkaz ale ani napriek tomu mi ich nechce vrátiť. Neviem mu dovolať ani napísať keďže vždy mení číslo a na soc.sietiach ma zablokoval. Čo ďalej mám robiť aby som tie peniaze dostala naspäť ? Chcem to dať na exekútor ale je to dlhý a dráhy proces a možno mi tie peniaze ani nevráti, nemá žiadny majetok, býva u rodičov.
Vedeli by ste mi poradit ako ďalej ?

januska12323
2. feb 2024

Exekútora bude platiť on spolu s dlhom, ty zaplatíš len prvý poplatok. Ak pracuje bude sa mu to sťahovať z výplaty.

alickapusinka
2. feb 2024

teraz exekútor vie zistiť aj ak by pracoval aj na čierno. A dlh ho počká aj na starobu. Budú mu strhávať z dôchodku. ON si myslí že s tebou vypečie jedine ak tak tak zo sebou a nie s tebou.

rony2255
2. feb 2024

@draik neporadíš aj tu? :D dúfam, že nevadí, keď ťa označujem

pinguu123
autor
2. feb 2024

@januska12323 nechodí ani do roboty, živia ho rodičia. Poprípade na pár mesiacov nájde babu ktorú taktiež okráda, robí to už roky.

chrobak7
2. feb 2024

@januska12323 Nemusí to byť tak. Ak exekútor po určitom čase uzná, že veriteľ je nemajetný a nie je šanca na vymoženie exekuovanej sumy, tak ukončí exekúciu a trovy exekúcie zaplatí veriteľ, teda ten, kto prípad dal na exekúciu. Takže sa môže stať, že nielenže nevymôže dlh, ale ešte zaplatí pár desiatok EUR exekútorovi.

@pinguu123 Ale aj tak by si to mala dať na exekúciu. Veď nie je bezdomovec, ktorý nikde nebýva. Ono je šanca, že nejaký príjem, alebo majetok bude mať.

pinguu123
autor
2. feb 2024

@chrobak7 bohužiaľ nemá nič, skúšala som to cez vymáhanie firmy kde ho overili a už len kvôli tomu stým nechceli zaoberať lebo nemá vôbec žiadny majetok a nevyplatí sa im to 😐

lucka_ke
2. feb 2024

a od rodičov to nevieš vymôcť? aké vzťahy s nimi máš? je mi jasné, že dlh je synov, ale niektorí rodičia dlhy za svoje deti platia aj keď nemusia

niekto2hy
2. feb 2024

@pinguu123 A nebola reportaz v TV?

pinguu123
autor
2. feb 2024

@lucka_ke písala som jeho otcovi aj mame ale vôbec na to nereagovali. A nechcem tam ísť kde býva keďže je schopní namna zavolať políciu, že ho sledujem. Už nie raz to urobil keď som za ním bola kvôli peniazom.

draik
2. feb 2024

Kde nič nie je, ani čert neberie. Môžte podať návrh na exekúciu, ale ak naozaj nič nemá, príjem či majetok, a v najbližších rokoch ani mať nebude, tak bude exekúcia zastavená a zaplatíte jej trovy. Rovnako tak, ak dlžník pôjde ako nemajetný do tzv osobného bankrotu, a to práve na základe Vašej exekúcie.

@alickapusinka
Znovu ste mimo, znovu zle radíte. To už musí byť nejaký úlet mať nutkanie prispievať krížom krážom a v právnych záležitostiach tradične nesprávne.