Nezvládam platiť podnájom. Mám nárok na nejaký príspevok?

6. apr 2024

Dobrý večer priatelia.Som tehotná v 6 mesiaci bývam u rodičov som nezamestnaná po skončení školy a hľadám si podnájom.Nasla som si podnájom ale neviem či budem schopna ho splácať je tu niekto kto je v podobnej situácii ako ja ? Mám nárok z úradu práce na nejaký príspevok ? .Ja viem že mi tu napíšete že chod na úrad sa informovať ale ak je tu niekto kto je v podobnej situácii prosím poraďte mi aby som vedela čo a ako .s otcom dieťaťa sme sa rozišli. Ďakujem za rady

maranco
6. apr 2024

máš nárok na výživné pre nevydatú (slobodnú) matku
https://www.ak-ak.sk/vyzivne-pre-nevydatu-slobo...

POZOR! Ak chcete mať nárok na tento príspevok, musíte preukázať, že Vám skutočne klesol príjem v porovnaní s príjmom v čase pred otehotnením.

sisa_s
6. apr 2024

A z coho budes platit podnajom? Nehnevaj sa, ale tehotna a nezamestnana, ostan u rodicov...

majka99999
6. apr 2024

To z toho 400 euroveho prispevku ho chces platit? Ostan prirodicoch, zabezpec si vyzivne a bud rada, ze mas strechu nad hlavou.

anjelicek26
6. apr 2024

Len pekne ostan u rodicov... podnajom je pekny "napad", ale s rodicaku to neuplatis nijakovsky aj keby mas ukazkove vyzivne... len strava a rezia pre teba a babo, energie, najom, to proste nepojde... pekne suchat nohami, bez prace, bez vlastneho byvania, s priatelom, co pri tebe nestoji... bud rada, ze to je ako to je... odkrut rok doma s babom, hladaj jasle, prijem a potom, potom mozes riesit vlastne byvanie...

ekira1
7. apr 2024

Príjem ( výživné, alimenty) - strava - nájom - drogéria - ostatné výdavky ( oblečenie, zariadenie, výlety, lieky..) = aké číslo ti vyšlo? A vieš hneď či vyžiješ. Ak sa o seba a dieťa nedokážeš postarať sama, nedokáže sa postarať partner, tak popros rodičov nech vás oboch živia a starajú sa kým to nedokážeš sama.

hellwant
8. apr 2024

@ekira1 veď pisala, ze sa rozisla s partnerom. Iba ona tehotna je pri rodicoch

ekira1
8. apr 2024

@hellwant a to že sa rozišli znamená že otec dieťaťa sa oň nemá starať? Dieťa má snáď stále dvoch rodičov či spolu žijú alebo nie.