Nezapočítané mesiace alebo roky do dôchodku

ketrin2510
9. jún 2015

Dobrý večer, chcela by som sa Vás opýtať, aké máte skúsenosti s prihláškou do Sociálnej poisťovni po materskej dovolenke, čo sa týka povinného dôchodkového poistenia.
Nakoľko som bola prvorodička a nevedela som resp. ma nikto neupovedomil, že sa mám po materskej dovolenke prihlásiť na Sociálnej poisťovni, nebude mi do dôchodku započítaných 12 mesiacov. Stretli ste sa aj Vy s niečim podobným?

liz_lemon
9. jún 2015

@ketrin2510 nie si jedina, akor by som povedala ze malokto o tom vie, tak sa prihlas teraz, sice sa to neda spatne, ale este rok budes poistena

ketrin2510
autor
9. jún 2015

@liz_lemon ved som to aj hned spravila ako som sa to dozvedela. Len ma hneva to, ze ci si to tie mamicky maju vycucat z prsta?!

libka1
9. jún 2015

stalo sa mi to iste, ja som o tom vedela, aj som sa prihlasila a prd mi to je platne, lebo mi povedali ze nie a nemam o tom doklad, to sa mi stalo pri druhom dietati, pri prvom vsetko ok
dnes som tam bola zas kvoli dalsiemu prihlaseniu lebo mam tretie dieta a zajtra mi konci materska, vypisala som doklady a sla.. ak mi zas o 2 roky niekto povie ze som si tuto povinnost nesplnila, tak si mozem akurat tak trhnut, lebo zas o tom nemam ziaden doklad...
takychto matiek ako ty a ja budu mraky 😀
ja si to pre istotu este o par dni telefonicky overim ci vsetko ok...

liz_lemon
9. jún 2015

@ketrin2510 ale uz sa polepsili, ja som nastupovala na druhu MD minuly rok, a dokonca ma o tom informovali pisomne

velkacica
9. jún 2015

a dôchodky budete chcieť za čo?? za neustále rodenie, sedenie doma pri decku a ešte s prídavkami od štátu?? A niektoré chytré ani len nematurovali, ale rodiť by už rodili...

libka1
9. jún 2015

@velkacica presne tak 🙂 tak makaj, nech nam ich maju z coho vyplacat!!!

ketrin2510
autor
9. jún 2015

@velkacica to som nepochopila ...

siska53
9. jún 2015

@ketrin2510 ona ma vzdy take "mile" prispevky. Najlepsie ignorovat. Asi zavidi alebo si mysli,ze je vtipna..