Nezaplatenie životnej poistky

18. máj 2023

Zienky taka otázka ak sa niektorá v tom vyznate
Co sa stane ak tento mesiac nezaplatim životné poistenie , ? Ide o to ze nikdy sa nám to ešte nestalo ale mame veľmi veľké výdavky tento mesiac koli autám a preto musím rozmýšľať co ako s financiami ... napadlo ma ze ak tento mesiac nezaplatim životné poistenie tak co sa stane ? Budem to musieť budúci mesiac doplatiť teda zaplatiť 2x alebo zaplatím budúci mesiac len raz za ten mesiac a idem ďalej. :D ? Prepáčte ak je to blbá otázka ale neviem vážne nevyznám sa v tom ..nikdy sa nám to nestalo všetko platíme všetko nám vychádza až na tento mesiac
Dakujem

vulka
18. máj 2023

Príde Ti upomienka a ak nezaplatíš potom Ti ju zrušia.

sweet20
18. máj 2023

napis mi spravu

petamich
18. máj 2023

dlzne poistne samozrejme budes musiet doplatit a navyse sa moze stat, ze ak sa stane nejaka poistna udalost prave teraz, tak nemusis byt kryta, z dovodu neuhradenia poistneho a nevyplatia to nic

zejdlikova
18. máj 2023

Povedzme že máš platiť vždy k 15. dňu v mesiaci napríklad 15.2. Tento 1 mesiac nezaplatíš...príde ti upomienka a mala by si uhradiť do mesiaca teda do 15.3(poistka je stále platná). Od 15.3. máš vygenerovanú už ďalšiu platbu, ktorú si opäť nezaplatila. V tento druhý mesiac sa zasiela Výzva na úhradu pred stornom...nezaplatíš a poistku zrušia k 15.4. Ale aj tak potom musíš tieto dva mesiace od 15.2.-15.4. doplatiť...poisťovňa má na to nárok. V takomto prípade sa ti zmluva zruší...
Ak nezaplatíš iba 1 mesiac...tak ti potom každý mesiac budú chodiť upomienky pretože budeš mať neskoré platby...ale poistku nezrušia 🙂

hradnapani
18. máj 2023

budu ju od teba pozadovat. Ja som raz nechtiac nezaplatila a hned sa ozvali.

martinp288
18. máj 2023

Ideálne je budúci mesiac zaplatiť dlžné poistné a aj bežné. Poisťovňa má nárok na poistné od začiatku poistenia až po jeho zánik. Takže aj keď by zmluva bola vypovedaná, poistné doplatiť musíš.

autor
18. máj 2023

Okí ďakujem vám pekne 🙂 tak to radšej zaplatím nak nemám opletacky nedajbože to zrušia alebo co to by som nechcela... pozriem si dátum splatnosti ďakujem ešte raz