Nezaplatenie plynu

28. júl 2024

Ahojte, platbu za elektrinu a plyn som z osobných dôvodov nestihla zaplatiť v máji,ale na poštu som mohla prísť až 3.júna v pondelok. Na pošte mi faktúru už neprijali. Predtým vždy prijali platbu aj potom, hoci sa mi to nestávalo. V pobočke elektrární mi dali hneď potrebné údaje a zaplatila som to faktúrou, v pobočkeplynární mi tieto údaje neposkytli. Chcela by som to čo najskôr zaplatiť. Čo robiť? Poradí mi niekto? Vopred ďakujem.

aurelia2000
28. júl 2024

Na tej plynárenskej faktúre je číslo ich účtu a tvoj variabilný symbol. Takže to môžeš zaplatiť aj cez internetbanking. Môže ti to zaplatiť aj ktokoľvek iný, ja tak platím svokre - ona mi dá svoje faktúry a peniaze (akokeby išla na poštu) a ja jej to všetko poplatim z môjho účtu. Neviem, koľko máš rokov a prečo chodíš platiť faktúry na poštu, veď to je strašná otrava, rob to cez internetbanking. Ešte sa dá nastaviť aj inkaso, že ti to bude automaticky odchádzať z účtu - čiže elektráreň aj plynaren si samy každý mesiac zoberú (inkasujú) z tvojho účtu, kolko treba.

isis234
28. júl 2024

Ako píše aurelia2000 Na faktúre máš ich údaje, pošli im na účet danú čiastku.
Dohodni si zálohové platby v elektrárni, u plynárov. Choď do svojej banky, zober faktúry, ( sú tam údaje pre banku), požiadaj o trvalý príkaz . Nemusíš sledovať dátum splatnosti..

aurelia2000
28. júl 2024

@isis234 Trvalý príkaz sa na elektriku a plyn až tak nehodí, lebo raz ročne býva vyúčtovanie a vtedy sa platí iná suma alebo príde na účet preplatok. Vhodnejšie je inkaso. A už vôbec nie chodiť do banky, všetko, čo za teba urobí banková úradníčka, je za poplatok. Ešte si to v tej banke aj odstojíš/odsedis - zbytočna strata času. Treba robiť všetko cez internetbanking - nebola som v banke vyše 15 rokov. Poležiačky z mobilu alebo notebooku všetko urobíš.

tundra
28. júl 2024

Tu si vytvor ucet a zaplat priamo.
https://moje.spp.sk/

aurelia2000
28. júl 2024

@tundra No vidíš, na takú možnosť som aj zabudla. Podobne je konto na ZSE.sk alebo teda u iného poskytovateľa elektriny, hneď má človek aj kontrolu nad faktúrami, čo kde koľko, hlavné keď je tých nehnuteľností viacej.

autor
28. júl 2024

Ďakujem krásne za ochotu, za všetky odpovede.

isis234
28. júl 2024

@aurelia2000 ja som dala veľmi dávno príkaz na úhradu a mám pokoj.

autor
28. júl 2024