Nezamestnaná mamička a rodičovský príspevok. Poradíte?

majka31012
28. júl 2014

Ahojte..chcela by som sa opýtať ako to je s tým doborovolnym platenim do socialnej poistovne aby som dostavala lepsiu matersku ked som nezamestnana...mari sa mi ze som v telke videla ze to uz zrusili? oooch to vazne sa neda nic dopredu platit aby som si trosku polepsila potom na materskej? dakujem za odpovede

luliu
28. júl 2014

Uz to nie je mozne, zrusili to

wewe22
28. júl 2014

Nie nedá od 1.7.2014

donna11
28. júl 2014

pokial viem, ako nezamestnana si to platit mozes..nesmie byt subeh povinneho poistenia s dobrovolnym..cize zamestnani a szco, kt su povinne nemocensky poisteni nesmu byt zaroven aj dobrovolne poisteni..

mima4
28. júl 2014

"ooch to vazne sa neda nic dopredu platit aby som si trosku polepsila potom na materskej? "

ale da, pekne si peniazky setri a odkladaj do prasiatka a budes mat lepsiu matersku 🙂

havana_frost
29. júl 2014

Keď si nezamestnaná, tak si môžeš platiť DNPO, tak ako píše @donna11. Zrušila sa len možnosť súbehu povinného a dobrovoľného poistenia @luliu, @wewe22 píšu len polovičnú pravdu.

proklea
31. júl 2014

Pozri poviem ti to takto. Dobrovolne poistenie sa uz neoplati. A preco tak pisem? Lebo s tym pracujem ;) ak si nezamestnana tak si myslim ze by si si platila aj tak z minima (co je 133, 42eura- co je dost pre kazdeho kto nema prijem).aby si dostala matersku musis byt prihlasena minimalne 290dni pred nastupom na matersku. V tom pripade ti materska vyjde cca 260eur. Takze v tvojom pripade by som radsej po porode hned isla na urad prace a bez naroku na matersku mas hned narok na rodicovsky prispevok ;))) a do sporkadky si odkladaj co by si davala do dobrovolneho poistenia a bydes mat viac akoby si dostavala minimalnu matersku;)))))

Hadam som to napisala zrozumitelne ;)))