Dobrý deň, prosím vás o radu.
Dcéra bola v júni pri celustnom ortopédovi, zakladali jej Dolný strojček.V aplikácií VšZP v peňaženke zdravia nemá zapísané,že bola na ošetrení,tým pádom nemá vykázaný výkon a nedá sa preplatiť úhrada za strojček.Volala som do VŠzP,tam mi povedali,že do 19. roku má nárok na preplatenie,len musí mať vykázaný výkon.ked som volala celustnemu ortopédovi,tam mi povedali ,že nemá nárok,že mala už 18 rokov.
Mala by mať to ošetrenie zapísané ,nie? Keby aj nemala nárok na preplatenie.viete ako to je?
Ďakujem
@siska53 veď jej povedali vo VšZP, že má nárok, je to v podmienkach čerpania benefitov vszp....
6.4.2 Tento benefit sa vzťahuje na finančný príspevok poskytnutý členovi do dňa
predchádzajúcemu dňu dovŕšenia 19. roku veku na doplatky za čeľustnoortopedické
výkony, ktoré sú zo zákona čiastočne hradené z verejného zdravotného poistenia
maximálne vo výške 450 eur pre člena.
Žiadosť o finančný príspevok je možné si uplatniť na tieto diagnózy:
Musis cakat,kym lekar to vykaze..ja som volala 1x do poistovne a mne povedali,ze od zaciatku podania to trva aj cca 3mes...takze zalezi od lekara,kedy to posle do zdravotky...tiez mi od gyndy ukazuje uz vyse mesiaca ,takto asi este nepodala,ked viem ze isla na dofcu...
@miamia04 ja som jej volala a povedala,že si chceme uplatniť benefit a že nemá vykázaný výkon a že vo VšZP nám povedali,že do 18.roku má nárok,ona mi povedala,že to je už nadštandard a že to platí len do 18 roku,že od marca sa to zmenilo.
Tak teraz,kde je pravda...A dcéru som platila celú sumu sa mi zdá
@alenamihal áno viem,len v ten deň som bola aj s druhou dcérou pri tom istom celustnom ortopédovi a jej do mesiaca vykázali výkon a už ma aj preplatený.
@kakavenko lekár nemá pravdu, máš nárok podľa podmienok VšZP peňaženka zdravia maxi, teda ak ti ukazuje v peňaženke zdravia, že aj druhá dcéra má ešte možnosť čerpať benefit, určite požiadaj zubára znovu o vykazanie výkonu, je to vi všeobecných podmienkach VšZP peňaženka zdravia jasne uvedené.
Článok 11
Záverečné ustanovenia
11.1 Právne vzťahy medzi poistencom a VšZP sa spravujú platnými právnymi predpismi Slovenskej
republiky.
11.2 VšZP si vyhradzuje právo kedykoľvek podľa vlastného uváženia podmienky používania zmeniť
alebo bez náhrady úplne zrušiť aj bez predchádzajúceho upozornenia poistenca. Zmena je
účinná dňom nasledujúcim po dni zverejnenia podmienok používania v mobilnej aplikácií a
ePobočke. Tieto podmienky používania boli zverejnené dňa 31.01.2023. Upravujú právne
vzťahy medzi VšZP a poistencom pri využívaní benefitov pre rok 2023. Vzťahujú sa na žiadosti
podané od 01.01.2023 do 01.03.2024 za zdravotnú starostlivosť absolvovanú a uhradenú
poistencom od 01.01.2023 do 31.12.2023.
@kakavenko pozri na nete a stiahni si tie podmienky aj podľa svojho vyhľadávania, ak chceš https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=... prečítaj, nájdeš to tam presne rozpísané.
@kakavenko Skúste ešte raz zavolať čeľustnému ortopédovi a žiadať o vykázanie výkonu do poisťovne, s tým, že si žiadate o benefit,na ktorý máte nárok a viete to z poisťovne, pripadne zájsť osobne a trvať na tom. Mne zubárka povedala, že nevykazujú len výkony, ktoré si pacient v celej výške hradí sám(moja skúsenosť -nevykazaný výkon)
A keďže vy nárok máte, treba požiadať čeľustnelého ort., aby výkon vykázal. Myslím, že má na to ešte čas, aby to doplnil, ale vy to s ním skúste vybaviť čo najskôr. Ak je rozumný, mal by to doplniť.