Ahojte zienky... Moj problem? Hm... Ako a kde zacat... Peniaze, peniaze a peniaze...
Vobec mi to nevychadza... Byt platim 340 eur, skolka okolo 30-35eur, jedlo, odev, drogeria...
A moj prijem: plat 40 eur, vyzivne 70 eur, urad prace na maleho 22 eur...
Neviem kde to mam brat...a uz nevladzem...nema mi kto poziciat a som
z toho taka unavena... Hladam dobru dusu ktora mi poradi co mam robit
pripadne kto by mi vedel pomoct financne. Momentalne mi chyba 100 eur
na byt... Ktory mal byt zaplateny uz 20.8.2012.... Som asi zla matka ked
sa neviem postarat financne o dieta... ☹
Bohuzial to neni preklep... Je to iba na dohodu, niekedy 40 eur, inokedy 80eur...Podla toho ako ma potrebuju...
Nakolko nikde neni praca na plny uvazok... Som v prenajme... Pracujem ako predavacka... Otec plati preto tolko
lebo to rozhodol sud... V Trencine byvame...
No asi v prvom rade najst lepsiu pracu alebo dalsiu pracu na dohodu a poziadat mesto o socialny byt? a neoplati sa viac poberat podporu v nezamestnanosti ako zarabat 40 eur mesacne?
Nepocitas zle...ziadne uspory nemam...ani priatela a ani podporu nemam...
Lebo pocitaju vyplatu pol roka do zadu... takze mi nic nevychadzalo...
Dnes som si bola podat na socialnom o prispevok, ale kedze nemam
este zaplatene tento mesiac tak mi nic nedaju, ani ma tam nezaregistruje... ☹
neverím že v tn neni práca a v blízkom okolí.čo ísť do fabriky.myslím ako predavačka tam máš dosť možností.
a prečo si v drahom prenajme, ked nemaš žiadny príjem? Predtým si to ako zvládala ? Nemôžeš ist na nejaký čas bývat k rodičom ? Odkial si mala chýbajúce peniaze na najom a stravu napr. minulý mesiac ?
tiež neviem prečo si v takom drahom podnájme.
@lenkaniky
prepáč, ale tu matematika nepustí ... píšeš, že máš príjem dokopy 132 Eur, ale výdavky viac ako 400 Eur ... ved ty nedokážeš z toho príjmu zaplatiť ani nájom, nieto ešte škôlku, drogeriu, o jedle ani nehovorím ... niečo mi tu nesedí ... ak by si bývala v prenájme a dlhodobo neplatila (čo je reálne, lebo nemáš príjem ani polovicu ceny nájmu) tak by si skončila na ulici ... niečo mi tu proste nesedí ...
TN nie je hladová dolina, že by sa nedalo zamestnať, nerozumiem prečo si urgentne nehladas prácu alebo nepožiadaš rodinu o pomoc ...
Skús osloviť nejakú organizáciu v Trenčíne, primátora, zastupiteľstvo, materské centrá. Presne vydokladuj príjmy a výdavky za 1 mesiac, napíš list, pomenuj veci, ako si sa dostala tam kde si, všetko podlož a neverím, že sa niečo nepohne. V Tvojej situácii napíšem aj do Nového času, ak by bolo treba. "Zúfalé ženy robia zúfalé veci", ale ak to má pomôcť.. hlavu hore! Je toľko e-mailových adries, ktoré si nepoužila! 🙂
existuju aj krizove centra pre matky s detmi, kde mozes byt urcity cas, kym si nenajdes lepsiu pracu alebo byvanie, my mame take centrum pri nasom panelaku
@lenkaniky pri predavacke chcu aby mala maturitu? myslim ze zijes vo vacsom meste ako ja a tu vidim kazdu chvilu nejaku predavacku ze hladaju..aj ked do novinoveho stanku...alebo do supermarketu..tam mozes sediet aj za pokladnou...alebo chyznu niekam ..tiez mozes poziadat o vyssie vyzivne...
Dievcata myslim, ze na mna utocite... Hladala som radu, oporu, ale nasla som
tu len utoky... Byt nemam zaplateny tento mesiac... Za mesiac jul je zaplatene,
kedze tam byvala este moja sestra... Pisala som, ze som poziadala socialku
o podporu, ale povedali mi ked nebude tento mesiac zaplateny byt, ze mi
nedaju nic... Momentalne mam 200 eur... Takze mi chyba 140 eur...
40 eur mi poziciava kamaratka a potrebujem 100 eur....
nechápem čo má sociálka spoločné s podnájmom.tu mi niečo nesedí.
Sociálna dávka nie je viazaná na zaplatený byt, viazaný na to je príspevok na bývanie- tam musíš dokladovať 6 mesiacov zaplatený nájom, ty dostaneš dávku a jednotlivca s dieťaťom, choď sa opýtať na UP na čo všetko máš nárok
@lenkaniky
@lenkaniky možno do modnych butikov majú vačšie nároky na výzor, ale do obycajnych marketov alebo obchodov pochybujem ... skús byť menej skeptická a viacej priebojná, inak to budeš mať velmi ťažké ... je veľa možnosti, ak nemáš ani maturitu, potom okrem predavačky máš už len prácu vo výrobe, upratovacie práce, alebo ak máš dobrý verbálny prejav, môžeš robiť telefonistku a oslovovať zákazníkov po telefone ... tam je jedno, či máš 50 kg alebo 100 kg, doležitá je komunikácia a príjemné vystupovanie ... inak ti neporadím, ale takto naozaj daleko nezajdeš, ak s tým niečo veľmi rýchlo neurobíš ...
..ale poziciavanie tvoju situaciu nezmeni..uz teraz si v minuse..dalsi mesiac ti bude zas chybat + budes mat dlh, co si si teraz pozicala..ako to splatis?neber to ako utocenie a ani nic podobne..ale toto fakt nie je riesenie..a ani to, ze sa budes spoliehat na to, ze ti niekto da..
no podla mna ma narok na vsetky davky v hmotnej nudzi
@daniela242 To som bola dnes, ale musim jej doniest, aj
doklad o zaplateni... Co este nemam-za tento mesiac...
Lebo si podavam naraz o prispevok pre mna, aj na byt...
A ked to nebude do konca mesiaca tak mi to daju az
v oktobri...
tiez som si myslela, ze v tn nemoze byt problem s pracou, ale nie je to tak, kamoska hlada robotu uz vyse roka a to ma vs a je slobodna a bezdetna. skus pozriet ponuky uradu prace - http://www.upsvar.sk/volne-pracovne-miesta/ponu... , otvor si tn a najdes tam aj nejake miesta, kde neziadaju maturitu.
@lenkaniky ty zarabas iba 40 eur, alebo je to preklep? V akom byte zijes? v prenajatom, vo vlastnom? kde si zamestnana? preco otec plati iba 70 eur? v akom okrese zijes?