Dobry deň,ak som požičala teraz už byvalej kamaratke peniaze,mam svedkov ale nič podpísane že som jej ich dala,da sa to nejako vyriešiť?
Bola jej požičana spolu suma 4000€ a ďalšich 500€ jej bolo požičaných 5/2016 na dlh na nájomnom.
Mali sme dohodu,že mi budú posielane prídavky vo výške 47,06€ po dobu 8rokov a 30€ mi bude davať do 5/2018 v hotovosti.
Niekoľko krát bola upozornená na vrátenie peňazi,nič sa nedeje.
Ku dnešnému dňu mi ma vratiť 200€,ktoré mi je dlžna a od 2/2017 zasa po 30€.
Pridavky na jej 2 deti mi chodia na účet.
Na sms správy ohľadom vrátenia peňazi nereaguje.
Dlži ešte pár ľuďom.
To ze mi nic nepodpisala je moja sprostost,ano viem,ale potrebujem naozaj poradit.
Dakujem
Asi by som zacala podanim trestneho oznamenia,hm?
treba podat najprv trestne oznamenie na policiu a ona bude predvolana vypovedat ... ak ani toto nezaberie potom rovno zaloba na sud ....sanca na uspech tam je, pretoze vam chodia jej pridavky na vas ucet cize akotaky dokaz tu je a ked ona na sude uzna dlh tak ho aj od nej mozete potom vymahat exekucne ,ak pracuje ,vsetko nejaky cas trva a je mozne ,ze ked teraz zacnete nejake kroky tak ona sama sa zlakne a bude platit ,drzim palce, je to vase ponaucenie do buducnosti 🙂
@martinailova velke ponaucenie.co viem tak sice chodi do 2 alebo 3 robot,ale to ma upratovanie a na ucet jej chodi minimum a zvysok jej vyplacaju na ruku.
Mam v telefone asi 1spravu ,ze mi vsetky peniaze vrati ale ako pisem,teraz k januaru to je 200€ co mi dlzi.
Na policiu mi neviete co treba? ☹
urcite vas vypocuju staci obciansky preukaz oni si ju predvolaju a spisu s nou zapisnicu a s tou zapisnicou mate aj vy vacsiu sancu uspiet na sude ale myslim ze pre 200 eur sa nebude s vami exkamaratka tahat po sudoch a take bu bu bu na nu aj zaberie a vyplati vam ten zvysok 🙂 prajem vela stastia dajte vediet potom ako ste dopadla 🙂
este chcem podotknut ze ked date zalobu budete platit sudny poplatok trovy ale potom tie trovy vam bude musiet exkamoska takisto vyplatit dostane to sudom nariadene
verte ze po policii to naberie iny spad 🙂
@martinailova dakujem 🙂 dam vediet
Podla mna iba sudne. Ak mas svedkov, mozno by to slo. Ale asi by som zasla za pravnikom sa poradit, oni vedia ako v tychto situacich postupovat.