Ahojte.byvali sme v prenajme cca2 mesiace.zmluvu sme ani nemali podpisanu a bola aj neuplna .prenajimatelovi sme dali dopredu vediet ze sa budeme stahovat aby mal cas hladat si nahradu za nas co si aj nasiel ako sa priznal.dna 15.8 dva dni pred odstahovanim mi vola aby som mu uvolnila byt lebo novi najomnici mu uz podpisali vraj zmluvu.boli sme dohodnuti ze byt mu uvolnim dna 17.8. ale najom som mala uhradeny do 19.8 .prisiel den odovzdania klucov a zacal vymyslat ze on nam kauciu nevrati (350) vraj ma na to 30 dni. Na danovom nie je registrovany a zmluva je podla advokata neplatna ako od neho vysudit peniaze?
Nerozumiem preco ste nepodpisali zmluvu alebo je neuplna alebo co? Ja by som depozit nedala bez podpisu zmluvy prenajimatelovi presne pre tento pripad…vies teraz to je tak nemas zmluvu nemas to osetrene on bude tvrdit ze ziaden depozit ste mu ani nedali..podla mna sa s tym mozte rozlucit.. nemas sa coho chytit
@nina255 zmluva je ale nie je podpisana a neuplna znamena ze v nej nie je popisane ze kolko su energie a pod.co bi v oficialnej-platnej musi byt uvedene. Peniaze za dalsi najom som mu vkladala na ucet doklad mam.
@cocolino234 zmluva je ale nie je uplna .najomne nesmie byt podla obc.zakonnika spolu s energiami musi sa to v zmluve uvadzat zvlast ako som sa informovala u pravnika a ked niekto prenajima byt alebo podobne musi sa registrovat na DU .a on nebol.t.j prenajima na cierno.
pred vami ho prenajimal? lebo pises ze ste tam 2 mesiace, tak do konca tohto ma cas sa prihlasit (inak ty si radost prenajimatelov fakt)
@zuzanka.zuzu nie.ano byvali sme tam 2 mesice .preto lebo sme sa zial zo zdr.dovodov museli odstahovat ale do toho ta nic.tu sa jedna o to ze ta s prepacenim niekto odrbe o peniaze da nepodpisanu zmluvu oznamis mu vcas ze sa stahujes najde si nahradu a 2 dni pred tym ako mas riadne zaplateny najom ta uz suri aby si uvolnila byt druhemu.byt som odovzdala v takom stave ako som ho prebrala a on zacal vymyslat s kauciou co dostal ze nema peniaze vratit?
Nic nemusel opravovat lebo kym sme tam byvali mi sme robili bezne mensie opravy (tec.kohutiky,wc a pod.)
@cocolino234
Tiez som byvala v prenajme a nevratili nam kauciu dokonca sme boli dohodnuti,ze preplatky za energie nam vratia a nevratilo sa nam nic. Nesudila som sa,naco aj. Nemala som na to cas ani chut a uz vobec sa mi nechcelo platit advokata a sudne trovy,ak by sme nahodou prehrali. Kazdemu sa vsetko raz vrati. Snad si tie peniaze uzil.
a vypovednu dobu ste mali mat aku? vypovedna doba podla zakona v pripade kratkodobeho prenajmu nesmie byt kratsia ako jeden mesiac, toto ste stihli? Nezavisi to od toho, ci si najde, alebo nenajde novych podnajomnikov.
Nerozumiem úplne, zmluva je ale nie je podpísaná? Ak nemáš podpisanu zmluvu-prepáč, Tv. chyba.
@tatisna co bola u neho bola podpisana ale co dal nam nebola.
Tu ide o to ze v ,,riadnej-oficialnej "naj.zmluve ma byt uvedene.najom +zvlast musi byt aj polozka energie.Nesmie to byt spolu ako jedno.lebo v tomto pripade je podla pravnika neplatna.On to mal uvedene spolu ako celok.takze nevies kolko co platis,po nastahovani vysvitlo ze zvlast je pocitana voda a s tym spojene veci cistenie odp.vody co sa platilo zvlast domovnikovi a nebolo to zapocitane v energiach...
Dobrý deň
je dôležité ako znie zmluva a či neodporuje zákonu, podľa akého zákonu bola uzavretá (napr. či sa jedná o krátkodobý nájom bytu) a na to je potrebné zmluvu preštudovať, preto pokiaľ máte možnosť, predložte ju advokátovi.
Podľa Občianskeho zákonníka základnou náležitosťou nájomnej zmluvy je okrem uvedenia výšky nájomného aj uvedenie výšky úhrad v spojených s užívaním nehnuteľností.
Ak v zmluve chýba uvedenie výšky týchto nákladov tak táto zmluva je neplatná. Preto vám ani nevznikne povinnosť platiť podľa tejto zmluvy.
Nikdy taketo veci neries bez zmluvy..never nikomu ani rodine. Ked sme boli v podnajme, tak sme depozit riesili tak, ze posledny najom sme uz neplatili, a to bolo akoby vratenie depozitu.
@surama
@surama keby som mala moznost odbyvat odbyvam ten depozit ale boli tam zdr dovody kvoli ktorym sme museli najom zrusit.vcas sme mu aj dali vediet on is aj hned behom par dni nasiel inych najomnikov..ako sa aj sam priznal malo som zaplateny najom do 18.8 ale uz 15 teho mi vyvolaval ze jeho novy sa dna 17 teho uz chcu nastahovat tak sme uvolnili 17 teho byt .ked trebalo vratit depozit uz vymyslal .Pritom byt prevzal v poriadku a nic nebolo ani znicene nic.a peniaze nechce vratit.
Ak nemáte riadne podpísanú a vyplnenú zmluvu, tak žiaľ je to chyba a myslím si že s tým už nič neurobíš. Nabudúce si dajte viac záležať s prekontrolujte si čo podpisujete.
no nepodpísaná zmluva ti je na 2veci....
Chapem tvoju situaciu, len fakt sa obavam, ze sa vasich peniazkov tazko domozete. Ked nie je zmluva, tak akoby ste tam ani nebyvali. Jedine len tlacit na majitela a otravovat, kym nepovoli.
Nechápem, že nepodpisete zmluvu a potom sa divite. Zmluva chráni aj nájomcu, teda dobre postavená zmluva. Takže teraz zbytočne plačeš, nabudúce bez dobrej zmluvy ani krok. A pohľad z "druhej" strany, keďže som tiež prenajímala, vôbec sa nečudujem, ak si prenajímateľ nechá depozit, lebo ja teda aj po tych naj najomcoch som mala výdavky minimálne tych 300 ecok, ak som chcela poriadne pripraviť byt pre ďalších, ved len taký matrac stojí 200 a viac éčok a ked ho človek nájde špinavý, ako prasa, pooblievany bohviecim, ze by som sa hanbila ho ďalším ľuďom nechať.. Ani nevravím o vymalovani a pod., to je nevyhnutnosť. A vždy sa našlo niečo, co bolo treba vymeniť, kedze nájomníci väčšinou nedavaju na cudzie taky pozor, ako by si davali na vlastné.
@evaachesa byvali sme uz v inom prenajme tiez a nebola oficialna zmluva ale nebol problem z vratenim depozitu .Len u tohoto jedinca
@surama ostava len podat t.TO ako nam to poradil pravnik nakolko sa bezdovodne obohatil na nas
Zmluva nie je úplná a nie je ani podpísaná. Ak sa rozhodne majiteľ nevrátiť depozit, tak s tým nič neurobíš...
No mozes sa sudit, ale daco vysudis tak najskor za 5 rokov (a to som veeliky optimista). Ja som sa sudila v podobnom pripade (nie najomne, ale tiez neplatna zmluva) a trvalo to 6 rokov. Len 2 roky to bolo na KS. Ale u mna to bolo niekolko tisic... nie par stovak.
Nech ho pravnik oficialne vyzve ze zmluva je neplatna, a ze ziadas do 14 dni o vratenie sumy na cu. V opacnom pripade poda zalobu na sud. Mozno sa zlakne a vrati vam.
Prepáč ale to je vaša hlúposť...pokúšate osud...my prenajímame byt a zmluvu nepodpíšeme kým si ju budúci nájomca neprečíta a ak má nejaké dotazy či niečo mu nie je jasné, všetko si spolu preberieme. Potom sa nemôžu stať takéto opletačky ako riešite vy. Nechápem čo chcete riešiť bez riadne podpísanej a vyplnenej zmluvy 🤷
@akvi byt som odovzdala tak ako som ho prebrala robila som si fotodokumentaciu nic nebolo poskodene nebolo zariadenie iba kuch.linka takze nic nebolo poskodene.pri odovzdavani bytu vsetko pozrel nic nenasiel zevraj vsetko ok ale aj tak nevratil kauciu lebo nema peniaze.
@lienka.7 bude to takto ako radis.
A máš aj preberací protokol bytu s odpisom meračov pri "podpísaní" zmluvy? Rovnaký preberací protokol sa spisuje pri odovzdaní bytu po skončení nájmu.
Policia ti vobec nepomoze v tomto... odporucia ta na sud. Obciansko - pravne konanie. Oni ho trestne nahanat nebudu...