Dobrý deň čo mám robiť keď nám nechce vrátiť depozit za podnájom alebo skôr sa tomu vyhýba ...
@zuzanockamt nie nezničili ale skôr akoby si vymýšľal lebo mi sme byt uprarali on vraví že nie ja som išla rodiť svokra bola upratovať on poodtahoval až gauč aj posteľ v spálni kde sa nedalo ani pohnúť taze sme neupratali lenže ešte nikto mu tam posteľ neodtahoval ani gauč .....
@zuzanockamt nemusia nic znicit, ak je majitel, prepytujem, vychcanek, najde si hocico, aby to nemusel vratit
@patik114 pozrela som tvoj profil, píšeš o potrhanom gauči...pri nasťahovaní bolo treba urobiť foto ... A potom urobiť konfrontáciu, keď sa sťahujete preč. Za poškodenie sa môžu počítať aj pokreslené, oškreté steny ... Ak je byt v tom stave, ako ste ho dostali, tak by ste depozit mali dostať.
@kubjatka áno, viem...ale aj nájomníci sú rôzni. Máme bohaté skúsenosti, manžel tiež prenajíma byt,zatiaľ nevrátil depozit len raz, no aj napriek tomu bol stratový, nájomníci sú vo výhode, ani vysťahovanie nebolo jednoduché.
Ak mu vadi prach za gaucom tak to upracte este raz a poriadne... My sme kupili byt a pani po cebe neutrela ani tu zaschnutu kaluz pod prackou otras... Ani sa mu nedivim, ze vam nechce vratit ked pre neho je to suma, ktrou vrazi do upratovacej sluzby naprikald..
@zuzanockamt mi ešte sme ten byť trošku prerobili aby bol krajší lebo všetko staré špinavé .....ešte sme tam nechali LED svetlá listy ...
@patik114 už si tu túto otázku dávala, písala si následne aj do skupiny Právne poradenstvo, právnička sa ťa niečo pýtala aby vedela poradiť a už si nereagovala. Takže takto... bol urobený zápis pri odovzdaní bytu? Ak áno, tak potom máš dôkaz že majiteľ pri kontrole povedal, že byt je okej. Ak nie, tak je to len tvrdenie proti tvrdeniu. Manžel mal trvať na tom, aby bol spísaný preberací protokol a podpísaný oboma stranami. Ďalšia podstatná vec je, ako máte dohodnuté podmienky odovzdania bytu. Ak majiteľ poukazuje na závady, ktoré tam už boli (napr. ten potrhaný gauč), boli tieto závady spomenuté v zmluve alebo v preberacom protokole a prípadne vyhotovená aj fotodokumentácia? Ak nie, tak bohužiaľ, vaša chyba, ak nemáte dôkaz že takto ste byt na začiatku prevzali. Že ste do bytu investovali, je irelevantné, ak to s majiteľom nebolo dohodnuté. Na zmluvu sme sa ťa pýtali v skupine Právne poradenstvo a neodpovedala si. Takže ak hodnotím iba to čo píšeš, tak majiteľ je v práve. A tento fakt sa nezmení tým, že sa na to budeš pýtať znova a znova. Akurát je riziko že dostaneš laické rady, ktoré nebudú správne.
Preto som posledný mesiac neplatil nájom ale uhradil som ho z depozitu. 😊
@patik114 dodržali ste všetky podmienky v zmluve? Nič ste v byte nezničili?