Nevládzem splácať úver

vaneska221
3. júl 2022

Dobry den mam dlhy mensie splatky mozno 1500€ do kopy ,,, a uver 8 tisic som nezamestnana a v septemrby bude rok co neplatim uver lebo nemam z čoho akurat som Zaplatila minuli mesiac splatku ale neda sa snimi dohodnut že ma poslu na sud som schopna splacat 120€ ale oni chcu 190, možem ist do basy? Bojim sa mam 2 male deti

solange7
3. júl 2022

@vaneska221 v base by si im bola nanic. Co sa stane?Budes mat exekucie na vsetko co neplatis. Bude sa to s tebou tahat az kym to nevyplatis. Ked sa zamestnas, budes mat zrazky zo mzdy. Odporucam ti ist co najskor do prace a rychlo si situaciu s kazdym veritelom vyriesit. Inak budes sockarit dlhe roky.

zmrzlinka2021
3. júl 2022

@vaneska221
Prečo si to neriešila skor?
Co na to manzel?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
keramkeram
3. júl 2022

Za neplatenie dlhu sa "do basy" ísť nedá. (Niečo iné je prípad, ak by bol v trestnom konaní uložený peňažný trest a ten by nebol zaplatený. Vtedy môže byť náhradný trestom odňatia slobody)

vaneska221
autor
3. júl 2022

@zmrzlinka2021 som samo živiťel byvam z rodičmi

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vaneska221
autor
3. júl 2022

@keramkeram nemam ziaden penažny trest len vymahacske centrum od 365banky len volaju ze ak nezaplatim celu sumu 8 tisic eur ze to budu riešit sudnou cestou tak preto.chcem vediet čo natom sude sa stane či pojdem sediet alebo nie

slovenka753
3. júl 2022

Ak máš z čoho plat koľko sa ti dá. Očakávaj v najbližšej dobe súd a následne exekúciu ak to medzitým nevyplatís. Do basy nepôjdeš.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovenka753
3. júl 2022

@mamula20 to je niečo úplne iné ako keď prestane platiť úver. Nesplietaj hrusky s jablkami.

vaneska221
autor
3. júl 2022

@boldo87 no ano ale oni mi poslali šeky na 190

vaneska221
autor
3. júl 2022

@mamula20 ale ja nemam podvod😀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
radkasswe
3. júl 2022

Daj sa odlznit a plat 15 či 30 € mesačne ak nemáš majetok a úver ti už asi nedajú ale môžeš sa im smiať do tvare ... Vitaj na slovensku

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
radkasswe
3. júl 2022

@mamula20 áno preto osobný bankrot nech dá teraz a má pokoj kým to zákon dovoľuje

slovenka753
3. júl 2022

@radkasswe no osobný bankrot je možný len za istých podmienok ako napríklad prebiehajúca exekúcia. To autorka nemá. Zároveň si niečo také treba poriadne zvážiť lebo môžem na 100percent povedať ze človek co prešiel osobnym bankrotom už v živote nedostane hypotéku. A tiež treba podotknúť ze bankrot sa dá zrušiť aj spätne a veritelia takéto žaloby už podávajú. Autorka ma predpoklad ze niečo zdedi, zamestná sa a predpokladám ze nebude bez príjmu do konca života. Takže najlepšia cesta je splácať koľko vie a nie vrhat sa do bankrotu.

radkasswe
3. júl 2022

@slovenka753 má exekúciu keď rok neplatí a stratila prácu a to je dôvod...

radkasswe
3. júl 2022

@slovenka753 a splácať po roku nesplácania je tá najhoršia cesta tak či tak ma negatívny úverový register a za ten rok zaplatí o dosť väčšiu sumu

slovenka753
3. júl 2022

@radkasswe nemá exekúciu. Z toho co píše ide o mimosúdne vymáhanie.

radkasswe
3. júl 2022

@slovenka753 môžeš rok nesplacat a nemať exekúciu ??

romik39
3. júl 2022

@vaneska221 skús vyhlásiť bankrot ? 🤷‍♀️

slovenka753
3. júl 2022

@radkasswe áno, lebo pred exekúciou je potrebné úver zosplatnit, na to je potrebné trojmesačné omeškanie, potom prebieha súd a až potom exekúcia. Od zosplatnenia ma veriteľ tri roky na podanie žaloby a od rozohodnutoa súdu 10 rokov na podanie návrhu na exekúciu. Nie je to také jednoduché ako si to kopec ludi predstavuje.

radkasswe
3. júl 2022

@slovenka753 ďakujem toto som nevedela

lola6666
7. júl 2022

@vaneska221 nechápem prečo si hneď na začiatku neriešila odklad splátok ale nechala si to zájsť takto?

cicinkova
10. júl 2022

@vaneska221 sedieť nepôjdeš. Oni potrebujú niekoho kto bude platiť. Ja som mala taký súd minulý mesiac a pred súdom tiež žiadna dohoda a môj právnik stiahol sumu z cca 10 000 eur na cca 3000 eur čo mám teraz zaplatiť do troch rokov po 73 eur. Neboj bude to dobre tiež som sa bála a tiež som samoživiteľka. Skús sa spýtať aj tu v právnej poradni určite ti pomôžu ako postupovať. Držím palce

maximiliana
10. júl 2022

Najvacsie svinstvo ake bolo uzakonene, je osobny bankrot. Podme si vsetci nabrat uvery a prestanme ich splacat, ved sa nam vlastne nic nemoze stat. Preco si za ten rok neodlepila rit a nesla do akejkolvek prace? Podla vyjadrovania nepredpokladam, ze by si prisla o manazersku poziciu a do takeho Lidla ci Tesca beru neustale.

janulik2008
10. júl 2022

A refinancovať v inej banke sa nedá? A tam by ti nedali menšie splátky síce nepracuje takže asi to asi nie. Počula som že ľudia si dali refinancovať a splácali menej

vaneska221
autor
11. júl 2022

@maximiliana som na materskej🙂

saxana000
11. júl 2022

Okamzite do roboty..a co ze si na materskej ved to je takmer 95% platu.ak si na rodicaku tiez to nie je az take strasne minimalne 300 eur mas dieta dost velke aby zvladlo sa zavarovat ak byvas s rodicmi najdi si brigadu po veceroch aspon do kauflandu lidlu tovar vykladat.po.terase casnikom riady zbierat..vikendovku do zavodu moznosti je vela..