Ahojte baby, prosím vás ,kde míňate najviac? My platíme hypotéku(dom ,byt,garáž) dve autá, používame na striedačku, 2deti, 2psov (cca 100e mesačne na krmivo)..zostane nám po zaplatený toho všetkého , účtov okolo 800e a my nevieme ušetriť 🤷 ja to nechapem..deti sú malé ešte neprejedia toľko ..800 e je len jedlo a drogéria...vedeli by ste z toho ušetriť?
Samozrejme. 800eur je pekna suma. Tak si nasledujuci mesiac odlozte vsetky blocky za potraviny a kuknite sa, kde vam to ulieta.
tak dobre, ale z tých 800 eur sa predpokladám platí aj ten benzín na 2 autá, deti rastú, takže oblečenie, veci pre ne, sem tam určite aj vy potrebujete kúpiť niečo na seba, proste podľa mňa viete, že to máte na míňanie, tak miniete.
Tiež máme 2 deti, 500e ide len na stravu a tých zvyšných 300 eur si myslím, že nie je problém minúť na oblečenie, obuv a iné výdavky, vždy niečo vyskočí, oslava a pod. Mňa zarazilo 100 eur na krmivo, máme jedného ale míňame na krmivo max.20 eur.
No asi papier ceruzka a kalkulačka, a zapisovať si poctivo všetky príjmy a výdaje - a výdaje rozpitvať na drobné. Nie len že nákup v potravinách 100€, ale čo si za tých 100€ kúpila, či naozaj boli niektoré položky naozaj nutné… prehodnotiť také veci ako paušály za mobil, tv, internet - či nestačí menší balík, poistky, či vám reálne treba dve autá…
@viestta Ešte aj dvoch psov a krmivo 100€ mesačne by som doplnila 😉
tie ostatne veci si musite prehodnotit podla blockov, ci kupujete vsetko len nevyhnutne.... ale psom asi kupujete dost znackove zradlo (alebo mate stredoazijskych ovciakov?) 🐶 chapem, ze ich chcete krmit kvalitne, ale cast mozete skusit nahradit niecim lacnejsim (mozno skusit nieco z DM a pod. retazcov)
@janka1011 tak zalezi akeho velke psa mate a ake krmivo kupujete. Ja mam stredneho a vychadza mi to tak 50-60eur mesacne, lebo mu kupujem top kvalitu
Veru ako už radili - podrobiť výdavky dôkladnému skúmaniu. A zhodnotiť koľko x sa tankuje, či je potrebné špeci krmivo pre psy, a prevetrať chladničku a mrazničku či neplytvate aj tam zbytočne. Deti rýchlo rastú tak aj tam sa to dá pošetrit - na doma kúpiť o číslo väčšie a dlhšie im oblečenie vydrží, alebo kúpiť z druhej ruky.
Vysvetli situaciu dom a byt, to je dost podstatne. Oboje vam asi netreba na zivot. Prenajimate alebo…?
@sima338 áno môže byť na oblečení pre deti si ulietavam 🙈
Na stravu s drogeriou minieme 500 e mesacne..cize 200 by som vedela usetrit kazdy mesiac a 100ku nehala na take ze treba dokupit nejakw oblecko hracky a tak...proste musite sa do toho zmestit ak chces usetrit
@janka1011 my máme dvoch veľkých a majú drahé krmivá prémiovej značky , nakoľko obyčajne im nesedia...to viem že je veľa
No tak uz vies, kde je pes zakopany ;)
@diamand2326 určite nebudem kresat na psoch
@evamarek77 áno dve nehnuteľnosti , garáž a byt sa kúpil deťom do budúcna ako investícia
@bmuller nemôžme bohužiaľ nejde, sú veľký ,silný a a len jeden stal 2000e , musíme ich kŕmiť tým čo im vyhovuje , sme im kúpili neznackove a hnačky , vracali ,neskusame to už
@evamarek77 dali sme to už je započítané v príjme 🙂
O aku rasu ide?
@gladys_07 v dome bývame , byť s garážou sú pre deti do budúcna
Mame dom, byt, garaz, dve auta, dvoch psov velkych ako telce, nechceme sa obmedzovat a nevieme, kde tolko miname? Ked si tolko nalozite na chrbat, tak jedine hladat pracu, kde zarobite viac ako doteraz. A nekupujte dalsi dom, dalsich psov a dalsie auta. Lebo ani potom neusetrite.
Riešenie každého problému začína jeho analýzou. Aspoň dva mesiace písať všetky výdavky a zistiť bez čoho sa zaobídete, možete nakúpiť lacnejšie, čoho sa nevzdáte. Ja možem napísať že nemám auto a ušetrím, tebe to nijako nepomože.
Tak si s mužom nájdite lepšie platenú prácu ak máte vysoké nároky a ulietavaš si na oblečení pre deti 🙂
@janka1011 Su ludia ktorym na psoch zaleži a nekupuju granule v lidli. To nie je krmivo a zomlete mrtve zvierata z kafilerky s troškou farbiva.
Je to jednoduche,znizit naroky a uspokojit sa s tym,co mate,kedze mate nadpriemer,alebo si najdite kazdy po 2 prace. Co ine chces robit. Alebo stale mozete predat nehnutelnost a jedno auto a mate nasetrene raz dva.
@evaachesa ide o to že si myslím že 800e je dosť na to aby sa dalo aspoň 200e ušetriť 🤷
Veľa záleží aj ako sa stravujete ,koľko prejazdite autom, či je nutné jazdiť všade autom ,koľko miniete na oblečenie ja na stravu miniem za mesiac do 400 eur a za oblečenie minimum a to sme boli do minulého roku doma 7 takže treba si odkladať všetky bločky a uvidíš
To samozrejme je, ale každý má iné nároky. Niekto sa nevie vzdať luxusnejších potravín, niekto oblečenia - to si musíš rozhodnúť iba ty sama na čo možeš míňať menej.