Neviem, koľko manžel zarába

1. máj 2020

Ahojte,

Dievcata, ktore mate manzelov/partnerov zivnostnikov, ako vam oznamuju kolko zarobili? Moj mi to sam od seba nepovie, netusim kolko nosi domov. Zle sa nemame, tak viem, ze zaraba slusne. Len ako sa s nim o tom rozpravat? Je mi blbe sa pytat vzdy, ked pride domov.

Vdaka🙂)

148terka148
1. máj 2020

Normalne spolu o tom komunikujeme ked pride domov alebo mi sem tam priamo donesie financie do ruky.

autor
1. máj 2020

@148terka148 ale sa pytas ci ti sam povie? Mne nedava financie, kedze moj plat mi plne vystaci, tak neviem

c_est_la_vie
1. máj 2020

Ste manzelia tak komunikujte 🙂. Normalne sa ho spytaj, ste manzelia, mate bezpodielove vlastnictvo.
Moj muz je tiez freelancer a vzdy mi povie kolko zarobil, pripadne co si odklada na dane. Ja takisto poviem ked som mala vacsiu vyplatu a zaslem viac na spolocny.

autor
1. máj 2020

@c_est_la_vie len mne to je blbe sa ho tak vypytovat :/ sam to nepovie

evkakozickova
1. máj 2020

A prečo ty je to blbé ? Veď je to tvoj manžel ja tiež keď príde muž z výplatou hneď sa ho pýtam koľko dostal a hneď delíme peniaze čo treba zaplatiť na jedlo a atď.

148terka148
1. máj 2020

Jasne..to je len natom ci financie mate spolocne? Lebo viem,ze mi kamaratka hovorila ze ony maju financie kazdy zvlast a sem tam jej nieco da..ja sa spytam alebo mi sam od seba povie. Ale tak normalne..ze za tuto sluzbu som zarobil tolko a tolko. A zas tento tyzden na poprosil lebo nestihal mohla by si vybrat lebo dorabame dom.

autor
1. máj 2020

@148terka148 tak kazdy si financujeme sami svoje veci, ja platim ucty a on vsetko okolo domu...ale ako inak ich mame spolocne, ked ja alebo on nema a potrebuje, navzajom si dame uplne v pohode.

nika3136
1. máj 2020

Ja teda manzela nemam, priatel ma dve prace aj na tpp a je aj szco, neviem si predstavit, ze by mi bolo blbe spytat sa ho, kolko zarobi.
Su to vase spolocne financie, ktore prinasate do domacnosti...

autor
1. máj 2020

@evkakozickova lebo mi to pride take direktivne

basullinka
1. máj 2020

Ako ja neviem, ale u nas je uplne prirodzene, ze si povieme kedy príde vyplata a kolko sme zarobili...my si este aj vedieme taky dennicek prijmov a vydavkov a na konci mesiaca ratame, ako sme spolu hospodarili, kolko sme usetrili a ktore polozky su vynimocne v ten mesiac, ktore vieme ozeliet a pod...ved sme predsa manzelia a vedieme spolocny zivot

evkakozickova
1. máj 2020

Ale je to úplne normálne...a ako delíte peniaze ? Či to má na starosti on sám ale len ty ?

smejko25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
019paula
1. máj 2020

Aj môj manzel je podnikateľ...v minulosti som tiež presne nevedela koľko zarába....a to sa zmenilo, keď mi povedal, aby som mu začala robiť nejaké účtovníctne veci....a odvtedy viem presne do centa koľko zarába 😂😂😂. A to má pritom aj svoju účtovníčku 😁. Veď mu povedz narovinu, že proste ty nemáš vôbec predstavu o tom koľko zarába....a ze proste sa pýtaš zo zvedavosti 😉. Ved je to normálna vec...

1mina
1. máj 2020

Sam mi oznamuje vzdy ze bola slabsia vyplata bola lepsia vyplata... ja mam stale rovnaky plat no teraz som na rodicaku aj tak... ale nikdy ani pred dietatom sme si nedelili peniaze na jeho a moje

autor
1. máj 2020

@019paula ja mam predstavu kolko zaraba, len to moze byt od x do y kazdy mesiac, dostava niekedy denne peniaze, niekedy raz za tyzden..a je mi blbe sa vypytovat denne : a dnes si kolko zarobil?

basullinka
1. máj 2020

@autor tak ak nechces, aby to znelo direktivne tak sa to opytaj pri vhodnej situacii....je rozdiel, ked nabehnes za nim do spalne, ze "ty deges, kolko zarabas a jak je mozne, ze to neviem" ako ked pri prihodnej teme sa ho to skludom opytas

autor
1. máj 2020

@evkakozickova kazdy mame svoje...a kto potrebuje, tomu druhy da

evkakozickova
1. máj 2020

Aha no ja by som asi takto nevedela fungovať no ale každý má iný systém...

autor
1. máj 2020

@evkakozickova a jak to robite? Davate na spolocny ucet? Napr nechcem, aby vedel, kolko stalo, ked mu nieco kupim a pod

amelie2017
1. máj 2020

Toto si neviem predstavit. A ako napriklad setrite na dovolenku? Na nejaky drahsi spotrebic, auto? Ci ideme napoly, alebo zaplati jeden? Moj sice nepodnika, ale vyplata ide na moj ucet. Jedine co ma navyse je sprepitne, aj to mi vzdy da, alebo urobi nakup, odlozi. Pre seba si necha vzdy 20€, aby mal keby nieco

smejko25
1. máj 2020

Ja ked kupujem nieco manzelovi tak bud najprv vyberiem hotovost a objednam na dobierku alebo poprosim rodicov aby to zaplatili cez och ucet a ja im poslem peniaze 😁

autor
1. máj 2020

@amelie2017 on plati alebo na polovicu

autor
1. máj 2020

@smejko25 👌🏻😁

mon895
1. máj 2020

Ja mojmu pisem faktury takze presne viem kolko ma + mam pristup na jeho internetbanking

autor
1. máj 2020

@mon895 faktury si robi sam

evkakozickova
1. máj 2020

Na spoločnom účte máme naše nasporené peniaze akurát na ňom ostáva materská niekedy z nej ušetríme a inokedy nie...a čo sa týka hospodárenia takže je to asi tak že poplatime všetko čo máme kúpime čo treba aj na celý mesiac potom vypočítame koľko na deň a na ten celý mesiac a za zvyšok niečo ideme kúpiť napr oblečenie niečo pekné do bytu atď. A ak mu niečo kúpim napríklad nieaky dar a pýta sa koľko to stalo tak odpoviem že to sa nehovorí a hotovo...u nás to takto funguje od začiatku a som stim veľmi spokojná obaja vieme kam idú a za čo idú peniaze

matkahelka
1. máj 2020

Moj manzel ma sro a netusim, kolko zaraba. A teda vobec ma to nezaujima. Som rada, ze nemusim riesit, co je kde v akcii, nemusim sa ho pytat, ked si chcem kupit drahsiu bundu, ci dietatu zaplatit tabor. Viem, ze peniaze na ucte su. Dovolenky a vacsie vydavky preberame spolu, inak sa vobec nezaujima, kolko stal nakup, ci nove taniere, ci dcerine nove tenisky.

lubimmisku
1. máj 2020

A potrebujes vediet, kolko presne zaraba? A este kazdy tyzden? Ja som na rodicovskom, muz podnika a teda ja vobec nemam potrebu toto riesit 🤷‍♀️. Len mi niekedy povie, ze bola slabsia vyplata alebo ze tento mesiac silnejsia a mozeme kupit nieco, co sme potrebovali.. nemame sa zle, ale zase ani na velke rozhadzovanie a teda ja sa nepytam, kolko prinesie mesacne. Keby som to ale potrebovala vedieť, tak sa opytam.
Mozno skus stylom, ze ako sa mu darilo, kolko sa mu podarilo dnes/mesacne zarobit, ked ti to nie je prirodzene. Alebo ked to potrebujes vediet kvoli nejakej konkretnej veci, tak dodaj, ze len aby si vedela, kolko mozete tento mesiac z tych penazi odlozit na (neviem co), resp ci vam vyjde na kupu toho alebo toho..

marca12
1. máj 2020

Tak sa opytaj nakonci mesiaca. To sa ani neda denne vycislit. Od zarobku musi odpocitat naklady,dane

xeonela
1. máj 2020

Uplne normalne by som sa ho na to opytala, ved ste manzelia, taketo rozhovory by podla mna mali byt bezne, nie je na tom nic divne. My sa kazdy mesiac o tom bavime 🙂