Neúplné vyplatenie daní

nikinikiniki8
5. máj 2023

Ahojte
Dávala som si robit daňové priznanie u účtovníka, kde mi vyšlo vraj dane spat 200 euro+400 čo som mala za zaplatené úroky z hypotéky za minulý rok. Dnes mi došiel sek na vyplatenie kde je odosielateľ Finančne riaditeľstvo sr. Ja som bola aj osobne ešte na daňovom úrade dopísať nejaké svoje údaje takže tých 400 euro tam bolo určite tiež napísaných videla som to. No lenže dnes mi na tom šeku prišlo iba tých 200 euro. Môže byt že za tu hypo to príde na vyplatenie z inokade? Alebo ako to je?
Dakujem ak mi niekto viete pomôcť 🙂

lucka_ke
5. máj 2023

a na tlačive boli zaškrtnuté obe políčka?

kati301
5. máj 2023

Neviem či pracuješ, ale mne tie peniaze prišli od zamestnávateľa, ktori mi aj robil daňové.

nikinikiniki8
autor
5. máj 2023

@lucka_ke určite boli keďže práve kvôli tomu ma tam ešte pani platila že tých 400 euro muselo byt napísané na dvoch miestach, ona to kontrolovala ešte

nikinikiniki8
autor
5. máj 2023

@kati301 som na materskej od januára, ale mne nerobili priznanie v robote

nikoletah
6. máj 2023

@nikinikiniki8 z vyplatenych urokov dostanes len 50% 🫣 tiez som "reklamovala"
Tak ak si mala na potvrdeni od banky 400 tak 200 ti preplatia.

nikinikiniki8
autor
6. máj 2023

@nikoletah fakt? Tak to som nevedela… dakujem 🙂

nikoletah
6. máj 2023

@nikinikiniki8 ja som taka nastvana pisala mail , a velmi rychlo mi vysvetlili poslala aj presne paragraf podla coho. Je to maximalne 400 eur, ale 50% zaplatenych urokov. Ak si nemala nad 800, tak nemas narok na 400 čo vsade pisali

nikinikiniki8
autor
8. máj 2023

@nikoletah v pohode už som sa asi Dočítala čo je problem v tomto prípade .. bola tam ešte podmienka že rok ktorý predchádzal roku, kedy som podpisovala zmluvu o hypo, som nemohla prekročiť príjem o 1,3 násobok priemernej mzdy na Slovensku. No a to som určite prekročila..a síce banka posiela potvrdenie o zaplteni úrokov iba klientom, ktorý spĺňajú vek a ostatné body, no skutočnosť s príjmom si ako jedine neoveruje. Takže asi v mojom prípade bude tu problem lebo ja som mala vypočítané na daňovom priznaní tých 200 euro normalne, keďže som bola aj Pn minulý rok a materska atd.. no a +tých 400, z ktorého som teda asi kvôli tomuto nedostala nic.