Nestíhame platiť pôžičky. Pomôžete?

miskav9
6. júl 2013

ahojte mám taký problém priateľ má veľa pôžičok a nestíhame to platit už aj exekutory píšu, potrebovala by som dáku pôžičku väčšiu na splatenie všetkých pôžičiek , že sa bude platitť len jedna, vie mi niekto pomcť??

lucia20
6. júl 2013

Jasne,ze vie. V banke ti pomozu,ak mas dostatocny prijem,tak mozte takto prefinancovat vsetky uvery do jedneho. Priatelovi asi uz nik tak lahko pozicku neda,kedze ma na krku exekutora.

lukaskam
6. júl 2013

no ono to bude asi ťažké keďže už sa Vám ozvali exekútori také veci treba riešiť skôr lebo potom ste už pre banky ako nespoľahliví klienti a to sa už rieši veľmi ťažko ☹ ale na druhej strane keď sa chce tak sa dá vždy podstatné je aby mal priateľ pravidelný príjem bol zamestnaný dlhšie ako tri mesiace a mal snahu to riešiť

monikamajova
6. júl 2013

skús nejakú finančnú poradkyňu ale čo má dobré referencie je ich viac od partners group,ovb atd.skôr je to o ľuďoch,ale dá sa pomôcť určite..

kukucka1979
6. júl 2013

ahoj, pracujem pre postovu banku. a zial, ked mas na krku exekutora, u nas je cesta zarubana. ale skus ist do inej banky, nie kazda kontroluje exekutorov.

ss89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
strapatymajo
29. júl 2013

Ahoj, ja by som bol opatrný ... ak chceš zobrať na seba pôžičku, tak buď si vedomá, že ak sa vyplatia priateľové dlhy a ty to nebudeš mať nijako zmluvne podchytené, tak on bude vysmiaty a ty budeš dlžníkom voči banke/nebankovke
...
Nechcem byť zlý, ale už som zažil, že priateľ sa vyplatil a po rokoch priateľka bola smutná, že ona spláca úver a on si užíva života ...

Ja by som navrhoval asi toľko, že ak je vlastníkom nehnuteľnosti a jedná sa o nejakú vyššiu sumu, spíšte zmluvu o pôžičke a rozhodne si do tejto zmluvy zakomponuj záložné právo , teda okrem iného ... 🙂

vikiradka
29. júl 2013

to nieje pravda, že ak máš exekútora, že ti niektorá banka požičia, ja som fin. poradkyna a stretávam sa s tým denne, žiadna banka ti neposkytne úver

biba04
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ultra
30. júl 2013

miskav9 - ked ma priatel vela poziciek a nestiha ich splacat-...tak je naozaj dobre riesenie zobrat si na tie pozicky...jednu... mega - pozicku.... ked uz mate exekutorov na krku...tak sa dobre "nakrmia" a sakramensky sa vam to cele predrazi takze pozicka na vsetky tie pozicky bude musiet by t doooost velka.

...a dobre je potom......ked nebudete vladat platit ani tu Mega pozicku.......zobrat si na jej splatenie.....ULTRA-SUPER pozicku....a tou splacat tu Mega. No a keby ani to nestacilo tak potom je tu este jeden sposob. Zobudit sa do reality.

...ako sorrry - viem ze moj prispevok je negativny ale taketo veci sa riesia este predtym ako pride Exekucia - Ano...da sa to riesit aj potom ako exekutor zaklope na dvere.......ale sakramensky sa to predrazuje.....ale urcite sa to neda riesit tym ze si na vsetko zoberiete jednu este vecsiu pozicku. Musite to riesit s exekutorom - dohodnut sa na splatkach -
Priatel v prvom rade musi priznat vsetky zavezky ktore ma -zistit ake ma aktiva a co dalej...

....

kikina84
30. júl 2013

ked jednemu z vas schvalia velku pozicku,tak by som to urcite tak riesila,ze zobrat jednu velku a uplne vsetko vyplatit a mat pokoj..My sme sa dostali do takeho stavu ze sme nevladali splacat,lebo sme zhodou okolnosti prisli v tom istom obdobi obaja o pracu a casom uz to bolo v stadiu exekucie vsetko a navyse nam ani jednemu nechceli pozicku uz dat..takze nam ostavalo jedine..dohodnut sa s exekutormi na malych mesacnych splatkach..ale to je na roky tahania kym to splatim a navyse su tam stale uroky..mi ale inu moznost nemame..ty pokial ju mas vyuzi to ze si zoberies jednu velku a vyplatite vsetko,lebo tie ex.trovy a sudne poplatky,uroky,,to su strasne pálky a navysi sa vam to neskutocne..aby ste to cim skor riesili je najlepsie

palko710922
1. aug 2013

riešenie je, samozrejme nevešajte hlavu na klinec.........ste preúverovaný a potrebujete súrne konsolidovať.......nie ste prví ani poslední, takmer to rieším s klientmi dosť často. Ak je exekúcia, trošku to nabere na komplikáciach, ale aj exekútor je len človek. Samozrejme závisí to aj od toho, na akého natrafíš. Ten na koho sa týka exekúcia v bankovom registri si samozrejme nejaký čas do lopty nekopne. A závisí aj od toho v akej výške tie úvery máte, v akom časovom horizonte sa majú splatiť. Ak budem vedieť tak pomôžem, ale nemám dosť informácií. A pozor na mladých vyvoňaných kravaťákov..........ešte to sedel len na prvom školení a už ide radiť. Nechcem urážať, ale za tých 13.rokov som predsa len niečo v biznise preskákal, ale aj odškolil a naučil.

maruska24
1. aug 2013

ak je už exekúcia tak to znamená že platiť nestíhate, alebo neviete. Ako to vyrieši nový úver? Veď ani ten nebudete vedieť splácať. Ešte som sa nestretla s bankou, čo by dala úver, ak je už exekutor. Pre banku sa takýto klient stáva neschopnou osobou splácať už vo vízii. Preto mnohí siahajú do nebankoviek a sú ešte v horšej kaši než boli pred tým. Ak nie ste manželia a banka by dala úver napr. tebe, tak by sa s veľkou pravdepodobnosťou stalo to, že ty úverom vyplatíš partnerove dlhy a sebe jeden poriadny narobíš, lebo partner môže ľahko zbaliť kufre a hybaj ho, nepozná ťa. Partner nech sa dohodne s exekutorom na splátkach, inak neviem neviem.

evickapooh
1. aug 2013

@maruska24 vies ako to vyriesi novy uver?asi ako nam...prednedavnom sme vybavili hypotekarny uver,ale len symbolicky hypotekkarny lebo peniaze co sme dostali sme vyplatili inym bankam ...skutocnost je- ze este by sme mali platit 6rokov mesacne cca 300 eur...a teraz budeme musiet platit cca 100 ale 13 rokov...ale to nevadi...hlavne ze mame z coho zit momentalne... @miskav9 -odporucala by som podobne riesenie aj vam zoberte si uver,bezucelovy,hypotekarny..hociajakly aky viete vybavit....a aby splatkove obdobie bolo co najdlhsie aby ste mali nizke mesacne splatky...alebo nech to zoberu vasi najblizsi.myslim tym vasi rodicia ktory asi nemaju exekutora na krku..tak bol aj moj priatel... nedostal uver lebo nemal dostatocny prijem....svokor chcel zobrat pozicku aby nas z toho dostal...ale potom sme vybavili hypoteku.....a nebolo treba aby on zobral uver...comu sa tesim..

dada1212
1. aug 2013

@miskav9 mala si to dať radšej ako diskusiu nie otázku.
ja by som napríklad potrebovala vedieť, či pracuješ?
ak si na materskej/rodičovskej tak ti nikto nedá úver, ak zarábaš, tak pri nižšom zárobku-tak do 500€ banky nedajú vyšší spotrebný úver ako tak cca do 4000€.
takisto keby si bral úver aj niekto z rodiny, treba počítať, že ak má nižší príjem, viac ako nejakých 4000€ nedostane.
pri potrebe vyššej sumy a nižšom príjme by sa to dalo riešiť iba hypotékou, lebo banka inak nedá.
priateľ urobil veľkú chybu že to neriešil skôr, mohol si zobrať jednu pôžičku na dlhšie obdobie alebo sa prípadne dohodnúť s niektorými inštitúciami na odklade splátok.
ak to zašlo takto daleko, tak už je určite v registri a priamo jemu nedá nik.
iba ak by si zobral niekto z rodiny, prípadne aj ty-ak pracuješ, ale ako píšem, človek čo nezarába veľa viac ako tých cca 4000eur nedostane bez založenia nehnuteľnosti.

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peterlipa
15. apr 2014

Dobry den,

skuste pozriet tu to mate prehladne tie najdostupnejsie pozicky je z coho vyberat. http://epozicky.net .
Rovno sa tam da vyplnit formular a poslat ho na posudok 🙂.

zuzka1008
15. apr 2014

ja by mala som utekala od takého priateľa veľmi ďaleko.. viac ti napíšem do ip aj máš záujem

peter_one
7. jan 2020

@zuzka1008 stara diskusia ale zaujal ma Vas nazor, ak by ste aj usla k dalsiemu kde mate zaruku ze sa to uz nestane?:D