Nestíham splácať splátky a telefón

bety43
24. okt 2014

V poslednom čase nestíham splácať splátky a telefón. Spolu potrebujem vyplatiť 600 € a neviem ako na to. Dá sa to nejako riešiť? Vie mi niekto poradiť?

barbora59
24. okt 2014

ta suma nieje nastastie az taka katastrofalna to vyriesis raz dva. neviem ake splatky mas namysli ale urcite sa to da niak nastavit tak aby si to niak dobehla.
a telefon neviem to je asi ta najmensia polozka ktoru mesacne platim

barbora59
24. okt 2014

drzim palce

natalym
24. okt 2014

Tých 600 € máš mesačne alebo len teraz to potrebuješ naraz vyplatiť?

bodka70
24. okt 2014

To takto "nenápadne" chceš, aby ťa niekto poľutoval a prispel ti? 😝 🤐 🤐

všetko sa dá riešiť, len treba chcieť a v iných veciach sa uskromniť. človek sa musí prikrývať takou perinou, na akú má a nie riešiť to, keď už sú dlhy neúnosné.

klincek
24. okt 2014

@bety43 skus si pozicat bezurocne od rodiny, ak mas taku moznost. ale treba hned zacat splacat, ubrat si zo svojho standardu, aby si to mala rychlo z krku. ak taka moznost nie je, dohodni sa s dodavatelmi na splatkovom kalendari - popri beznych platbach budes platit aj cast dlhu..tiez si potom treba ubrat inde. inak to zrejme nepojde. nad pozickou z nebankovky ani neuvazuj..

gabrielaslivkova
24. okt 2014

@bety43 ak nedokážeš platiť telefón, existuje program, kde ti na faktúru príde len suma, ktorú predvoláš (alebo sms), ty si dostupná, ale keď volajú, píšu len tebe, faktúra ostane nulová.
Čo sa týka splátok, ak to je v bankách, nehraj mrtvého chrobáka, komunikuj s nimi. Dlh ti síce neodpustia a bude narástať (ďalej sa úročiť), ale nepošlú ťa hneď na exekuciu/dražbu (ak ide o hypotéku).
A potom 600 EUR nie je tak veľa, aby si to do troch mesiacov nevyrovnala, všetko, čo ti príde, pošli hneď na dlh (samozrejme, po odpočítaní potrebných nákupov - ale naozaj len nevyhnutných vecí).
Kto chce, vie splatiť, kto vymýšľa, nič mu nepomôže. 😉

stano4000
24. okt 2014

@bety43 ja ti dam radu zadarmo, nemusis mi nic splacat.... pred tym ako ides nieco kupovat zober si papier a rozdel ho vetikalne na dve polovice. do prveho stlpca si napis tvoje vydaje, ktore musis na 100% platit mesacne, potom si napis vydaje ktore platis na 100% rocne a spocitaj ich dokopy a vydel cislom 12. propocitaj toto cislo ku tym vydajom ktore mas na 100% mesacne... teraz si napis do vedlajsieho stlceka tvoje mesacne prijmy. no a teraz odcitaj od toho cisla v stlpceku prijmi cislo v stlpceku vydaje. ak je tam cislo so znamienkom minus - tak mas smolu, tvoje vydaje su vacsie ako tvoje prijmi... takze si nemozes dovolit nic nove brat na splatky a ani nemozes si pltit svoje zavazky voci veritelom. ak tam mas cislo +, tak este od toho cisla odpocitaj tvoje rocne platby prepocitane na mesacne (delene cislom 12) a mas cislo ktore si schopna mesacne usetrit. mozes si poziciavat peniaze ktorych mesacna splatka nepresiahne toto cislo. ak mas dlh 600 €. tak tera si z mesacnych vydajov skus vymazat vydaje o velkosti 600/12 = 50€ a musis teraz rok vydrzat bez tych 50 €. dohodni sa z veritelom/veritelmi ze im budes odvadzat tych 50 € mesacne. ak je 50 € vela tak za dva roky odriekania to je iba 25€ mesacne. drzim palce!

bety43
autor
7. nov 2014

ďakujem za rady 🙂 Tých 600 € je všetko spolu.