Nesprávne uvedené údaje pri hypotéke

danielaa2020
3. dec 2021

Dobrý deň potrebovala by som poradiť. Vopred ďakujem. Bývalý partner si zobral hypotéku 100000 dal si umelo navýšiť plat na pol roka u zamestnávateľa a ešte ani neuviedol že ma dieťa. Zatajil malého. Teraz robí problémy že nevie koľko mi bude platiť že ma hypotéku ale tak žije s otcom a začína sa domáhať dieťaťa ešte viac ako sme sa bohužiaľ zatiaľ len ústne dohodli. Už 2krat sa mi vyhrážal že sa budeme baviť inak keď mu dieťa nedám ako on chce a máva ho tak ako si on stanoví a to každý druhý víkend v čase ako sme sa dohodli a ktorý navrhol on. Opäť začína vymýšľať ale už sa nechcem nechať vydierať a ustupovať. Ako to mam riešiť? Môže mať niečo že neuviedol správne údaje pri hypotéke. Ďakujem za každú radu 🙏

opica_skorica
3. dec 2021

@danielaa2020 napis do skupiny na MK _ Pravne poradenstvo.

pribinak
3. dec 2021

@danielaa2020 nie. To je problém banky. Ak sa neviete dohodnúť tak si dajte upraviť styk súdom. Ale prečo nemôže mat malého? Ubližuje mu?

danielaa2020
autor
3. dec 2021

@pribinak môže mať malého nebránim mu len ma hnevá že navrhne nejakú dohodu a dohodneme sa a potom za mesiac už chce zas dieťa inak a keď neurobím ako chce tak sa vyhráža že sa budeme baviť inak o to ide.

oblecenie99
3. dec 2021

@danielaa2020 Ja by som dala návrh na súd, budeš mat upravené aj výživné aj styk s dieťaťom a nebude mať priestor vymýšľať.

danielaa2020
autor
3. dec 2021

@oblecenie99 ďakujem.. Už som volala aj na sociálku a tiež mi poradili dat návrh na dohodu ale ze keď bude chcieť môže aj každý " mesiac" žiadať o pozmenenie 🙈

simca06022011
3. dec 2021

No vyrieš si všetko cez súd a nebudeš musieť riešiť vyhrazanie sa.

simca06022011
3. dec 2021

@danielaa2020 žiadať o pozmenenie môže ale kto by sa s tým zabaval? Plus nemusia mu vyhovieť, vybavenie tiež niečo trvá... Nenechaj sa takýmito "teóriami" odradit. Podľa mna je hrozne stále riešiť s bývalým zmeny "plánov".

ivkazba
3. dec 2021

@danielaa2020 rieš to súdnou cestou, výživné aj stretávanie. Môže potom dávať návrhy každý mesiac na zmenu, ale to ho rýchlo prejde, ak by mal chodiť každý mesiac na súd. A čo sa týka výživného a hypotéky, to je jeho problém, že platí hypotéku.

dadis
3. dec 2021

@danielaa2020 Hypoteku nerozumiem preco riesis. Co sa tyka stretavania, tak nerob mu problemy, lebo ublizujes tym iba dietatu, Cim viac bude dieta s otcom, tym pre teba lepsie. Sadnite si, dohodnite sa tak, aby to vyhovovalo obidvom a rodicovsku dohodu poslite na sud. Potom uz tie zmeny nebudu tak lahko vykonatelne.

hvolkovamirka
3. dec 2021

tu jeho hypoteku by som asi ja nejak neriesila, je to jeho vec, no ak mate problem s dodrziavanim zatial len ustnych pravidiel, daj si to upravit sudom a bude to musiet dodrziavat, ak nebude chchiet mat problemy

danielaa2020
autor
3. dec 2021

@hvolkovamirka ďakujem vám