Ahojte, prosím nestretli ste sa s tým že niekto prestal platiť úvery?
Kedysi mala sestra 2 účty, jeden nevyuzivala, vzala som si ho ja. Bolo to narýchlo, fungovalo to roky v pohode, pristup mam len ja...ked som bola staršia tak mi to uz bolo jedno..no teraz som sa dozvedela ze si nevyplatila 2 splátky úveru..ona ma ucet v inej banke..je možné ze bloknu aj ucet ktorý pouzivam ja? Treba ist co najskor vybavit svoj ucet? bojím sa aby neblokli ten na ktory mne chodí vyplata. Samozrejme ze si 100% založím svoj, len ma zaujímajú skúsenosti. Dakujem 🙂
@bubi1121 ak to skonci u exekutora tak ten blokne vsetky ucty. Chod a zaloz si svoj vlastny ucet, je to zalezitost par minut. Pripadne dnes to vies vybavit u vela bank aj online. Niektore banky vedia mat aj bezny ucet bez poplatku. Nezabudni v praci nahlasit zmenu c.uctu, hned si preposli peniaze a ten sestrin ucet viac nepouzivaj.
Ako mozes mat iba ty pristup na cudzi ucet (aei ma sestra minimalne pravo ako majitelka a ty mozno ako disponent) Ak len pouzivas jej prihlasovacie udaje, som si skoro isty, ze porusujes podmienky banky a mozno aj nejaky zakon ked pouzivas cudzi ucet.
@bubi1121 bankový účet nie je telefónne číslo že si ho zoberieš po niekom a môžeš u operátora zmeniť majiteľa
sestra porušila uzavretú zmluvu s bankou
Zvyknú to robiť podvodníci že využívajú účty bielych koní na svoje podvody a tam si nechávajú posielať peniaze oklamaných ľudí, ktoré hneď prepošlú ďalej alebo vyberú.
Keď sa na podvod príde má problémy biely kôň, pretože on prijal peniaze od podvedených.
@bubi1121 jasne, ze exekutor zablokuje vsetky ucty na jej meno - takze aj tvoje €.
@veronikaszabova právne sa berie, že tie peniaze sú jej sestry, peniaze na účte patria majiteľovi účtu, bez ohľadu na to kto ich tam vložil a za akým účelom
rovnako ako keď pošleš peniaze na detský účet tak patria tomu dieťaťu na jeho potreby a nie rodičom na bežné fungovanie a nákupy
Nemôžeš mať len ty prístup na sestrin, je to jej účet. Ona tam môže hocikedy zobrať peniaze alebo ho zablokovať a ty sa k peniazom nikdy nedostaneš.
@maranco a ja som snad pisala opak??
@veronikaszabova no len rozdiel v tom že nie sú to jej peniaze ale už sestrine
Mala by si cim skor radsej si zalozit vlastny ucet a poprosit rovno sestru aby tamten ucet zrusilla...lebo ked exekutor blokne ucet tebe to bude akurat tak prd platbe a nebude ho zaujimat koho peniaze da stiahli
@bubi1121 veď čo ti bráni ísť do bankomatu aj hneď a sumu, ktorá tam je vybrať? Určite by som nečakala s návštevou banky.
@bubi1121 Ja nechápem ako niekto nemá vlastný účet ale posiela svoje peniaze na cudzí účet.Sorry, ale čo už je to za "finančnú gramotnosť"?
@drobcek100 keby sestru zrazilo auto, banka zablokuje jej účet a o pár mesiacov peniaze zdedia jej deti a manžel
@bubi1121 ono keď sa to dostane až po exekútora, tak s veľkou pravdepodobnosťou zablokuje aj tento účet a samozrejme sa dopredu o tom nedozvieš. Ja by som to hneď zajtra riešila svojim novým účtom a budeš mať pokoj.