Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ma vyradia z evidencie pokiaľ som neskoro prebrala list z úradu práce - pozvánka na pohovor. Nebola som doma keď prišiel poštár a žltý lístok som si prebrala až o dva dni, kedy už bolo po pohovore. Obávam sa, že ma teraz vyradia za nespoluoracu. Ďakujem za odpovede.
A ak by ťa už išli vyradiť, tak sa radšej nechaj vyradiť sama a bude to na 3 mesiace.
@len_nig Záleží od tej pani na úrade. Ja som síce prevzala pozvánku na pohovor, ale som tam ani nebola. Išla som na úrad s tým, že ma vyradia, ale pani chcela odo mňa manželove zmeny v práci, ako dôvod prečo by som nemohla vykonávať ponúknutú prácu. Ja som sa nechala sama vyradiť radšej. Choď tam a vysvetli, že si nebola doma.
@len_nig na tvojom mieste by som napisala mail tej firme, že z dôvodu neskorého prevzatia poštovej zásielky ich prosís o náhradný termin pohovoru a ospravedlnujes sa z neúčasti na pohovore(aj keď o prácu záujem nemas).. A tento vytlačený mail doniesla na úrad prace, bude to slúžiť ako dokaz, takze by Tá nemali vyradiť pre nespolupracu.
Ono sú ináč dosť svine. Mna poslali na obecne prace, poštárka spravila chybu, na žltý listok dala lehotu 18 dni, pritom na postu dali lehotu na odber 3 dni. Po tyzdni som došla na postu a list tam už nemali. Poslali mi následne, že mi odnimaju dávku v hmotnej nudzi, odvolania nepomohli ani na ústredie. Ocino má hecol, napísali sme žalobu na sud, ten som vyhrala(pojednávanie vytýčili až o dva roky🤦🏽♀️), ani sa naň neobtazovali prist a ani sa odvolať, čiže mi dávku v hmotnej nudzi za toho polroka, čo som bola na úrade, doplatili.. ja neviem, čo si tie hlúpe úradnícky myslia, že každý len celé dni doma vysedáva a cakame na listy od nich..
@lula313 toto sa stalo aj mne už, síce nie z úradu, že na žltom papieriku bolo 18 dní ale reálne list za 5 dni šiel späť 🤦♀️
Hej je to sila, pritom realne na dedinách nie je pošta otvorená dlho a človek si fakt môže ísť aj na výlet alebo nákup alebo čokoľvek, zato ze som na úrade to neznamená že sedím doma 😂 no skúsim to veru tak do budúcna, verim že už sa mi to nestane 😊 fakt posielajú odveci ponuky, uplne mimo vzdelania a praxe človeka. Reálne podporu mám vyššiu ako tam kde ma volali na pohovor (predavačka v Bille)
@len_nig no len vyradením prídeš o podporu, tak to skus tak, nech vidia, že si mala snahu sa toho pohovoru zúčastniť a na pohovore samozrejme povies svoje platove požiadavky a poslu tá s potvrdeným papierom domov, že nevyhovujes.. blížia sa volby, tak majú nariadené vyraďovať ľudí z úradu prace, aby sa pelegrini mohol chváliť nízkou nezamestnanosťou v tv
Tak ono je divné, že takto na poslednú chvíľu to nahlásia. Aj keby si v pondelok bola doma, tak ako do druhého dňa sa dá pripraviť na pohovor... Ja som.v tejto situácii nebola ale tieto pohovory som absolvovala ako zamestnávateľ a nahlasovali sme to neviem či 4-6 týždňov vopred... Som zvedavá ako dopadnes, ja by som sa nedala... Je to normálne ak že sa lístok stratí, nám sa stávalo, že ho hodili do schránky až druhý deň... Proste raz je tam 18 dní na prevzatie listu, tak táto doba má byť aj do pohovoru ( minimálne)...
@simca06022011 ja si to tiež myslím, kamarátke už poslali pozvanku na pohovor ktorý sa konal deň pred doručením 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
no lístok môže napríklad zastupujúci poštár hodiť do inej schránky alebo na dedine je to tak že jeden deň nie si doma, druhý napríklad je pošta len od 08:00 do 10:00 a ideš k lekárovi a nedostaneš sa na poštu a tretí je už neskoro ked pohovor je na druhý deň. Fakt podľa mňa o tom ako znížiť umelo nezamestnanosť. Majú telefonne čísla ľudí, email, prečo aspoň nezavolajú alebo nepošlú aj´mail ked je pohovor tak narýchlo? Napíš ako si dopadla.
@marsmykkok presne ako píšeš. Robia si krásne štatistiky ako klesá nezamestnanosť. Aj takýmto spôsobom. A niektorí ľudia im to papajú so všetkým. No ale to nepatrí do tejto debaty. A ani na túto stránku.
@simca06022011 aj u nas to tak praktizujú, poslu pozvanku tak, aby prisla den pred...napriek tomu, ze je clovek doma, ale ma naoriklad male dieta, nevie si z vecera do rana vybaviť opatrovanie....alebo este robia aj take, ze pride pozvanka v den pohovoru, ak sa kona v popolidnajsich hodinach....xy ludi sedi doma vyradenych tymto štýlom...🤦🤦
@janci05 mozem sa spytat ako to je ked sa sama nechas vyradit? To povies len tej pani co chodis k nej na podpis? Lebo aj ja rozmyslam ze sa dam vyradit.Samozrejme zdr.si budem platit sama.dakujem
@simca06022011 mne dala 48hodin na to, aby som doniesla potvrdenie z pohovoru, ktory som mala absolvovať 80km od domu...volala som teda do tej firmy, ako mám postupovať, ze sa neviem dostaviť a oni mi povedali, ze ani chodit nemam, lebo nemaju nikoho vo dorme, ktory by momentálne somnou ten pohovor urobil že najskôr o dva tyzdne... išla som naspat na urad povedať, co som vybavila, zacala bliakat ako zmyslov zbavena, tak som sa otocila a odisla.. samozrejme ma vyradili...
@suzitok retardovane sú 😂
@simca06022011 mna nenávidela asi, lebo dva týždne predtým som tam isla, nech mi posunie termin, kebo budem na dovolenke...a tiež začala jacat, že co mam co chodiť po dovolenkách, nemam na to právo, mam byt k dispozícii potrebam a nariadeniam uradu....no extremna osoba! 😂
@miskahryzka333 Ano, len tam prides a vypises tlacivo, ze sama ziadas o vyradenie. Asi za 2 tyzdne ti pride domov oznamenie o vyradeni a s tym ides na zdrav. poistovnu a nahlasis sa ako samoplatca.
Môžu ťa vyradiť. Treba ísť za pracovníčkou a povedať čo je vo veci a prečo si tam nebola. Ak bude ústretová, tak to pochopí, ale teraz sa moc s tým nepárajú a veľmi radi ťa vyradia.