Neskoro som prevzala pozvánku na pohovor z úradu práce.

len_nig
15. okt 2019

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ma vyradia z evidencie pokiaľ som neskoro prebrala list z úradu práce - pozvánka na pohovor. Nebola som doma keď prišiel poštár a žltý lístok som si prebrala až o dva dni, kedy už bolo po pohovore. Obávam sa, že ma teraz vyradia za nespoluoracu. Ďakujem za odpovede.

janci05
15. okt 2019

Môžu ťa vyradiť. Treba ísť za pracovníčkou a povedať čo je vo veci a prečo si tam nebola. Ak bude ústretová, tak to pochopí, ale teraz sa moc s tým nepárajú a veľmi radi ťa vyradia.

janci05
15. okt 2019

A ak by ťa už išli vyradiť, tak sa radšej nechaj vyradiť sama a bude to na 3 mesiace.

len_nig
autor
15. okt 2019

@janci05 to naozaj? Som čakala že to berú normalne, keď im príde navratka z pošty po termíne pohovoru

janci05
15. okt 2019

@len_nig Záleží od tej pani na úrade. Ja som síce prevzala pozvánku na pohovor, ale som tam ani nebola. Išla som na úrad s tým, že ma vyradia, ale pani chcela odo mňa manželove zmeny v práci, ako dôvod prečo by som nemohla vykonávať ponúknutú prácu. Ja som sa nechala sama vyradiť radšej. Choď tam a vysvetli, že si nebola doma.

lula313
15. okt 2019

@len_nig kedy ti to poslali, koľko bolo dni na prevzatie a kedy bol pohovor?

len_nig
autor
15. okt 2019

@lula313 list prišiel minulý pondelok, na žltom lístku bolo 18 dní na prevzatie a ja som si ho prevzala v stredu. Pohovor bol utorok.

lula313
15. okt 2019

@len_nig na tvojom mieste by som napisala mail tej firme, že z dôvodu neskorého prevzatia poštovej zásielky ich prosís o náhradný termin pohovoru a ospravedlnujes sa z neúčasti na pohovore(aj keď o prácu záujem nemas).. A tento vytlačený mail doniesla na úrad prace, bude to slúžiť ako dokaz, takze by Tá nemali vyradiť pre nespolupracu.
Ono sú ináč dosť svine. Mna poslali na obecne prace, poštárka spravila chybu, na žltý listok dala lehotu 18 dni, pritom na postu dali lehotu na odber 3 dni. Po tyzdni som došla na postu a list tam už nemali. Poslali mi následne, že mi odnimaju dávku v hmotnej nudzi, odvolania nepomohli ani na ústredie. Ocino má hecol, napísali sme žalobu na sud, ten som vyhrala(pojednávanie vytýčili až o dva roky🤦🏽‍♀️), ani sa naň neobtazovali prist a ani sa odvolať, čiže mi dávku v hmotnej nudzi za toho polroka, čo som bola na úrade, doplatili.. ja neviem, čo si tie hlúpe úradnícky myslia, že každý len celé dni doma vysedáva a cakame na listy od nich..

len_nig
autor
15. okt 2019

@lula313 toto sa stalo aj mne už, síce nie z úradu, že na žltom papieriku bolo 18 dní ale reálne list za 5 dni šiel späť 🤦‍♀️
Hej je to sila, pritom realne na dedinách nie je pošta otvorená dlho a človek si fakt môže ísť aj na výlet alebo nákup alebo čokoľvek, zato ze som na úrade to neznamená že sedím doma 😂 no skúsim to veru tak do budúcna, verim že už sa mi to nestane 😊 fakt posielajú odveci ponuky, uplne mimo vzdelania a praxe človeka. Reálne podporu mám vyššiu ako tam kde ma volali na pohovor (predavačka v Bille)

lula313
15. okt 2019

@len_nig no len vyradením prídeš o podporu, tak to skus tak, nech vidia, že si mala snahu sa toho pohovoru zúčastniť a na pohovore samozrejme povies svoje platove požiadavky a poslu tá s potvrdeným papierom domov, že nevyhovujes.. blížia sa volby, tak majú nariadené vyraďovať ľudí z úradu prace, aby sa pelegrini mohol chváliť nízkou nezamestnanosťou v tv

len_nig
autor
15. okt 2019

@lula313 to je super nápad, že poviem vyšší plat a už len dúfať že ma nebudú chcieť nasilu zamestnať. Je to des, toto umelé vyraďovanie, pritom samozrejme prácu si hľadám ale adekvátnu

simca06022011
15. okt 2019

Tak ono je divné, že takto na poslednú chvíľu to nahlásia. Aj keby si v pondelok bola doma, tak ako do druhého dňa sa dá pripraviť na pohovor... Ja som.v tejto situácii nebola ale tieto pohovory som absolvovala ako zamestnávateľ a nahlasovali sme to neviem či 4-6 týždňov vopred... Som zvedavá ako dopadnes, ja by som sa nedala... Je to normálne ak že sa lístok stratí, nám sa stávalo, že ho hodili do schránky až druhý deň... Proste raz je tam 18 dní na prevzatie listu, tak táto doba má byť aj do pohovoru ( minimálne)...

len_nig
autor
15. okt 2019

@simca06022011 ja si to tiež myslím, kamarátke už poslali pozvanku na pohovor ktorý sa konal deň pred doručením 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

marsmykkok
15. okt 2019

no lístok môže napríklad zastupujúci poštár hodiť do inej schránky alebo na dedine je to tak že jeden deň nie si doma, druhý napríklad je pošta len od 08:00 do 10:00 a ideš k lekárovi a nedostaneš sa na poštu a tretí je už neskoro ked pohovor je na druhý deň. Fakt podľa mňa o tom ako znížiť umelo nezamestnanosť. Majú telefonne čísla ľudí, email, prečo aspoň nezavolajú alebo nepošlú aj´mail ked je pohovor tak narýchlo? Napíš ako si dopadla.

dudos
15. okt 2019

@marsmykkok presne ako píšeš. Robia si krásne štatistiky ako klesá nezamestnanosť. Aj takýmto spôsobom. A niektorí ľudia im to papajú so všetkým. No ale to nepatrí do tejto debaty. A ani na túto stránku.

suzitok
16. okt 2019

@simca06022011 aj u nas to tak praktizujú, poslu pozvanku tak, aby prisla den pred...napriek tomu, ze je clovek doma, ale ma naoriklad male dieta, nevie si z vecera do rana vybaviť opatrovanie....alebo este robia aj take, ze pride pozvanka v den pohovoru, ak sa kona v popolidnajsich hodinach....xy ludi sedi doma vyradenych tymto štýlom...🤦🤦

simca06022011
16. okt 2019

@suzitok
@len_nig to by bolo dobré medializovaný 😂 aj tak stoja tie pohovory za prd😂 mne na fyzickú prácu pozvali polovicu invalidov 😂

miskahryzka333
16. okt 2019

@janci05 mozem sa spytat ako to je ked sa sama nechas vyradit? To povies len tej pani co chodis k nej na podpis? Lebo aj ja rozmyslam ze sa dam vyradit.Samozrejme zdr.si budem platit sama.dakujem

suzitok
16. okt 2019

@simca06022011 mne dala 48hodin na to, aby som doniesla potvrdenie z pohovoru, ktory som mala absolvovať 80km od domu...volala som teda do tej firmy, ako mám postupovať, ze sa neviem dostaviť a oni mi povedali, ze ani chodit nemam, lebo nemaju nikoho vo dorme, ktory by momentálne somnou ten pohovor urobil že najskôr o dva tyzdne... išla som naspat na urad povedať, co som vybavila, zacala bliakat ako zmyslov zbavena, tak som sa otocila a odisla.. samozrejme ma vyradili...

saxana000
16. okt 2019

@suzitok mohla si si vypytat aspon na mail vyjadrenie ze ta nechcu a s tym sa preukazat na up ze si s dotycnou firmou komunikovala..

simca06022011
16. okt 2019

@suzitok retardovane sú 😂

suzitok
16. okt 2019

@simca06022011 mna nenávidela asi, lebo dva týždne predtým som tam isla, nech mi posunie termin, kebo budem na dovolenke...a tiež začala jacat, že co mam co chodiť po dovolenkách, nemam na to právo, mam byt k dispozícii potrebam a nariadeniam uradu....no extremna osoba! 😂

janci05
16. okt 2019

@miskahryzka333 Ano, len tam prides a vypises tlacivo, ze sama ziadas o vyradenie. Asi za 2 tyzdne ti pride domov oznamenie o vyradeni a s tym ides na zdrav. poistovnu a nahlasis sa ako samoplatca.

9lf9
16. okt 2019

@len_nig nevyradia ta, prebrala si po termine a hotovo podla navratky vidi...ine by bolo ak by si neprebrala v lehote 18 dni kedy je to ulozene na poste.

len_nig
autor
16. okt 2019

@9lf9 super, to si ma potešila 😊 máš s tým osobnú skúsenosť?

mogaa
16. okt 2019

@len_nig no nebola by som si tým istá, podľa mňa ťa môžu vyradiť....ide o to, že miesto toho aby si to riešila hneď či už s UP alebo s danou firmou kde by si si mala dohodnúť druhý náhradný termín - to riešiš tu na MK....také veci sa riešia hneď, nie po pár dňoch

9lf9
16. okt 2019

@len_nig kedze si mala presny termin muselo to byt vyberove konanie tie zvacsa byvaju na urade v zasadackach, ked sa dava odporucenja k zamestnavatelovi tak tam je ze sa k nemu treba dostavit zvycajne do 3 dni od prevzatia....