Nepovolené prečeperpanie a hypotéka SLSP

stanka15551
24. máj 2022

Ahojte, máte prosim niekto skusenosť s bezproblémovým schválenim hypotéky ak ste sa dostali vynímočne 1x do nepovoleného prečeprpania na učte? Alebo mozu s tymto robit problém? 🙁
Pred 2 tyzdnami sme ziadali o hypo v SLSP, predschválili nam do 24h ale teraz stale čakame na vyjadrenie. Uz 2 tyzden a mame celkom obavy či tam nie sú nejaké “problémy”.
Pred 7 mesiacmi od žiadosti o hypo sa mi stalo ze som sa dostala do minusu 6€, hneď som to na druhý deň uhradila po výzve čo mi prisla domov, asi 7 dni tam bol. Je mozne ze to ukaze v uverovom registri?
Ďakujem za rady .

kamowa
24. máj 2022

nie, urcite sa nerobi problem z vynimocneho nepovoleneho precerpania ... a uz vobec nie kvoli 6 euram.

charlottha
24. máj 2022

neboj, tych 6€ isto nebudu riesit. toto samotne by podla mna nemal byt problem pri schvalovani uveru

jakubvojcik
24. máj 2022

@stanka15551 bude to v poriadku. Spolu s tou ponukou, čo vám prišla do dňa alebo dvoch kde sa píše o sadzbe a podobných veciach by vám prišlo aj upozornenie že váš prípad budú posudzovať individuálne, ak by registrovali nejaký väčší problém.

Ak čakáte dlhšie na schválenie tak sa vám buď schvaľuje výnimka, máte pomerne dosť neštandardný prípad alebo ste dokladovali znalecký posudok urobený nie zmluvným znalcom SLSP. Možno to nie je ani jedna z týchto vecí a len sa to schvaľuje dlho, to si ale nemyslím - ešte som sa s tým v SLSP nestretol ak bolo všetko v poriadku a išlo o štandardný prípad.

stanka15551
autor
24. máj 2022

@jakubvojcik ďakujeeem krásne za povzbudivé slová☺️ Áno, máme ZP ktorý nie je od slsp znalcu, tak mozno tam to viazne

galganka
24. máj 2022

No, u mňa riešili 3!!! Eurá a zamietli. 🤷‍♀️ celkovo sme "veľmi" spokojní so slsp.

jakubvojcik
24. máj 2022

@stanka15551 na ten posudok má banka 10 pracovných dní čiže ak je len toto problém, môžete čakať výsledok čoskoro.

sasha10
24. máj 2022

@jakubvojcik môžem skočiť do diskusie a poprosiť o informáciu? keď človek využije ZP zmluvným znalcom banky, aké sú termíny čakania na posudok v porovnaní so súkromným znalcom? Ďakujem

jakubvojcik
24. máj 2022

@sasha10 viete čo, ono veľa ľudí si myslí, že zmluvní znalci sú tí, čo sa objednávajú priamo cez banku. Ono sú to súkromní znalci, ktorí len majú priamo spoluprácu so SLSP (neznamená to, že robia v SLSP a len pre nich). To znamená, že aj keď si zavoláte súkromného znalca, je možné, že bude spolupracovať so SLSP. Treba sa poinformovať dopredu aby ste mohli čakať predĺžené schvaľovanie hypotéky dopredu. Prípadne si viete priamo vyžiadať od banky alebo sprostredkovateľa vyžiadať zoznam znalcov vo vašej lokalite a súkromne si ho potom nakontaktujete a dohodnete sa na riešení ZP.

sasha10
24. máj 2022

@jakubvojcik aha to som vôbec nevedela, ďakujem veľmi pekne za objasnenie 🙂

jajo1
25. máj 2022

@stanka15551 predminulý týždeň sme vybavovali hypotéku v slsp, tiež sme v priebehu minulého roka mali nepovolené prečerpanie asi 2x sumu do 5 eur (keďže som si neuvedomila, že mi na konci mesiaca strhnú poplatok za vedenie účtu) a o hypotéku sme žiadali v stredu, v piatok odchádzala naša žiadosť aj s potrebnými dokumentmi z banky do centrály a v pondelok sme mali hypotéku schválenú. Takže nepovolené prečerpanie v tejto výške pravdepodobne nezohralo žiadnu negatívnu rolu

stanka15551
autor
26. máj 2022

ahojte, tak uz mame hypotéku schválenú.🍀
Ak by niekto nasiel tuto diskusiu, tak slsp taketo vynímočné nepovolené prečerpanie vôbec neriešila. 😊

stanka15551
autor
31. máj 2022

@jakubvojcik zdravím, to som opäť ja🙂 vcera nám volal finančny poradca, ze do procesu este vstúpil schvalovatel a vyziadal si od nás (odo mňa) pracovnú zmluvu a potvrdenie zamestnávateľa o predlzeni PZ. ( mam na dobu urcitu do 31.8.)
Toto vsetko sme dodali vcera o 12 a stale sa k tomu nijak nevyjadrili… myslite ze budu este nieco overovať? Napr SP alebo register (ak toto vraj vsetko preslo u nás)? Či to mozu este znova overit ?🙈
Sme z toho uz pekne na prášky, kazdy uz je nervozny, hlavne predavajúci… 3 tyzdne od podania ziadosti v slsp :(
Nemali ste s niečim podobnym skusenost?

jakubvojcik
31. máj 2022

@stanka15551 Ak zmluva končí do 3 mesiacov cca tak si banky takmer vždy žiadajú potvrdenie o predĺžení pracovnej zmluvy (aby si boli istejšie, že príjem ktorý máte vám aj ostane). Škoda, že ste vyšli takto na tesno pretože akurát dnes sú 3 mesiace pred koncom doby určitej.

Osobne si ale myslím, že to bude veľmi rýchla záležitosť (dnes/zajtra to banka vybaví), nemám však v SLSP s týmto čerstvú skúsenosť.

kammik
31. máj 2022

@jakubvojcik hej tiež by som povedala, že to už pôjde rýchlo, no ono to niekedy proste tak všetko tak nejak na tesno vidá, ako keby to bolo naschvál