Neplatenie úveru

27. dec 2024

Dobrý deň, mali sme pôžičku vo VÚB a ešte nejakú v nebankovke. VÚB nám poskytlo nižšiu splátku plus peniaze naviac s tým, že vyplatíme aj tu nebankovku. S tým, že im do 3 mesiacov pošleme doklad o vyplatení. Nebankovku sme vyplatili, ale kým sme požiadali o doklad, nastali nečakané zmeny a sumu sme zas vybrali, tým pádom doklad o zaplatení nebudeme mať. Obe pôžičky sme ale schopný platiť, čiže, tam problém nie je. Čo ale čakať od VÚB, ak im ten doklad nepošleme? Ďakujem

petamich
27. dec 2024

Nesplnili ste podmienky cerpania a tak vam moze VUB uver okamzite zosplatnit = budete musiet splatit celu dlznu sumu. Oni si tam tu podmienku nedavaju len tak, zrejme ste nesplnali podmienky pre ziskanie uveru, inak by vam tam podmienku vyplatenia nedali.

dadis
27. dec 2024

Ach ta financna gramotnost...

user62056819
27. dec 2024

Vobec nic sa nestane.

jockey
28. dec 2024

Chápem tomu správne, že ste vyplatili nebankovku a potom ste si znovu zobrali úver z nebankovky?
A to malo aký význam?
Však ste mali doniesť doklad o splatení do VÚB a tam požiadať o znovunavýšenie.

nelka93
28. dec 2024

@user62056819 to je blbosť, petamich píše pravdu, úver im môžu zosplatnit

nelka93
28. dec 2024

@jockey predpokladám ze VUB potrebuje potvrdenie o splatení a o ten sa žiada a zrejme ho nemaju

jockey
28. dec 2024

@nelka93 Však ja chápem, čo chce VÚB, len nechápem ich myšlienkové pochody.

jockey
28. dec 2024

Mimochodom, pozrite si zmluvu s VÚB, čo je v podmienkach. Či je to účelové poskytnutie úveru (navýšenie úveru) na konkrétny účel (splatenie iného dlhu). Ak áno, tak máte problém a VÚB vám môže zosplatniť to navýšenie.

janulik2008
28. dec 2024

Vy ste vzali vo vub a splatili nebankovku a kym ste vybavili potvrdenie tak ste znova vzali v nebankovke?

henka123123
28. dec 2024

Ja sa ani n3cudujem ze banky stazuju pravidla na poskytovanie uveru ked su na svete takyto blbci

mamina7070
28. dec 2024

dobre ste si zavarili veru

aka je vyska tej novej pozicky z nebankovky?

janulik2008
28. dec 2024

Mohli ste poslat doklad a tak vziat z nebankovky. Takto myslim mate akoby ste tu nebankovku nevyplatili.

janiex81
29. dec 2024

Precpokladam, ze v nebankovke islo o kreditnu kartu, kedze pises, ze peniaze ste znovu vybrali. Vy ste zrejme z toho, co vam poskytla vub mali vyplatit a zrusit KK, co ste neurobili a ani uz nemozete pretoze ju mate znova cerpanu. VUB to bude urcite ziadat, dovtedy nemozu ukoncit podmienky vyplatenia uveru v systeme a ak to nedodate, poskytnuty uver vam pre nesplnenie podmienok zosplatnia a budete musiet vratit vsetko..

gab1sol
29. dec 2024

Neplnenie podmienok = porušenie zmluvy = dôvod na odstúpenie od zmluvy zo strany banky = zosplatnenie úveru. A ja by som ešte dala príznak fraudu.

jockey
30. dec 2024

A plus ešte záznam v registri dlžníkov, ak následne ten zosplatnený úver hneď nesplatíte.
Čiže problém aj do budúcnosti.

mk1111111111
30. dec 2024

@jockey chceli oboje peniaze, to sa stalo.