Dobrý deň. Mal niekto skúsenosť s tým, že by mu za posledný rok nenormálne stúpol odber energie? Počiatočný stav vlani v júni sme mali 7877kWh a po roku k 15.6. 2022 máme 17 705 kWh. Čiže 9828kWh za rok, bývame 3 roky, všetky spotrebiče máme nové, kúrime uhlím alebo drevom, nemáme ani elektrický bojler. Je normálne aby človek v bežnej domácnosti minul toľko kWh? Mali sme veľkú mrazničku, ktorá bola stará asi 10 ročná, tú sme asi vo februári dali preč. Je možné aby toľko elektriny zožrala? Prosím poraďte ako mám postupovať ak má niekto podobné skúsenosti. Došiel nám nedoplatok 900 €. Preddavkové platby mi vyrátali na 150€ mesačne. Príde mi to strašne veľa pre domácnosť kde je telka, kanvica, rúra, chladnička, nová mraznička, umývačka riadu a plus bežné činnosti ako nabíjačka na mobil a notebook. Díky
a nemohol sa na vas niekto napojit?? kolko ste mali tie 2 roky predtym? ak cca 8000 t.j. 1 rok vychadza na 4 000. teda teraz 10 000 tak tam musi byt nejaky skryty odber, alebo niekto pestuje u susedov v dome marisku a elektriku taha od vas 😥🤪
nie práveže nemáme nič také. Tých 7877 sme mali za 5 rokov čo sme aj stavali dom, takže nechápem že zrazu sa spotreba navýšila takto. No normálne ma pri tej faktúre posadilo, nevedela som či plakať alebo čo robiť.
mojej kolegyni sa to stalo , vedla byval ´´mafian´´ a napojil sa na ich elektrinu, zistili to po 2 rokoch
Toto je brutal spotreba, niekde je chyba. To je spotreba mojho elektrikeho auta za dva roky 🙂 Ta mraznicka to nemohla spravit. Ak fungovala 2 mesiace, musela by brat 3,5 kw za hodinu, aby vyrobila takuto spotrebu (ratam ze mate cca 5000kwh nadspotrebu). Zavolajte elektrikara, nieco nie je v poriadku.
@wade asi ste si boli u mňa nabíjať dva roky auto :D :D :D
určite zavolám elektrikárov asi nie je iná možnosť, je to hrozné.
@mapagdapalepenapa robila som pre elektrarne napis mi ip napisem ri co treba robit
@mapagdapalepenapa idem mrknut kde konci ten druhy koniec kabla ;)
KUKLA si ,ci dobre odpisali ???lebo nam zle odpisali jeden rok a prislo sa na to az o dalsi rok ,ked odpisovali....a mali sme obrovsku palku,kedze nam kotol natahal el.ako v malej firme...od vtedy si pisem kazdy mesiac kolko sme natahali a mam to pod kontrolou...daj si skontrolovat aj meter ...
@mapagdapalepenapa stalo sa to dvom ludom v mojej rodine nezavisle od seba. Neprisli na to ako sa to stalo.
@mapagdapalepenapa nebezala vam klima?
Kúrenie uhlím znečisťuje vzduch, ktorý dýchajú aj ostatní ludia...Možno zlá karma, sorry.
To je ako keby ste mali v jednom kuse pustený 1 100 W spotrebič 24/7 celý rok. Je to fakt veľa a hlavne, ak je to z ničoho nič tak sú len dve možnosti: 1) porucha elektromera / nejakého spotrebiča alebo 2) niekto sa na vás napojil a kradne vám elektrinu. Určite si zavolaj elektrikára a treba to premerať.
@bluka2 Chod sa schladit niekde do chladku od toho slnka !!! Co ma s tym karma ??? Velmi by ma zaujimalo ako ty chranis nase ovzdusie ??!!! Asi si ani neprdnes,aby si ho nezamoril/a hahaha
@alenamihal ovzdušie ničia iba prdy od dobytka...a viem, čo by si mi odpísala 😂
@mapagdapalepenapa môže tam byť viac faktorov. Ak je elektromer v poriadku a stav 17 705 je správny, tak sa mohlo stať, že predchádzajúce roky tam mohli byť odpísané nesprávne stavy, poprípade neboli z nejakého dôvodu opísané vôbec (neprístupné miesto, nenájdene odberné miesto), vtedy sa dáva stav odhadom, ktorý mohol byť menší a teraz sa to ukázalo. Tak isto môže byť aj chybný elektromer, každopádne podajte reklamáciu.
@mapagdapalepenapa mraznicka je najvacsi zrut v domacnosti, ale takto Vam to nemohlo vyskocit.Podaj reklamaciu
No to je strasne vela natoceneho, my nekurime plynom, vodu mame vlastnu teda na cerpadlo a aj tak mame cez 5,5k kwh natocenych a to na novom type hodin,ktore su monitorovane na dialku...no nezostava ine len bud zavolat najlepsie spolahliveho revizneho elektrikara, nechat skontrolovat kable aj krabice na stlpe ci nahodou nejaky idiot zo susedstva sa nepohral snimi, rovno aj celu krabicu s hodinami ale tam treba tusim suhlas elektrarni ak su zaplombovane a aj okolo domu lebo dneska nemas sajnu ci ti na tajnasa "slusny,solidny" clovek po nociac nerobil kopaca a elektrikara po svojom
Vypni vsetko v dome a pozri ci sa ti krutia hodiny. Blba rada ale budes hned vidiet ci nie je niekto napojeny, teda ak mas este take starsie.
Požiadaj o štátnu skúšku elektromera. Zavolaj na ZSDIS. Môže byť, že máš zle nakalibrovaný elektromer. Ak áno, potom za skúšku neplatíš. Ak je v poriadku, potom je poplatok 200eur. A este by som si preverila, ci mas 2tarifne meranie. Aku mas sadzbu? D2 ci D5? Ak mas D5 tak si pozri, ci sa Ti prepina nizka a vysoka tarifa. Casy prepinania Ti povie ZSDIS. Ak sa ti v urcenom case elektromer neprepne, potom poziadaj o vymenu elektromera na ZSDIS. ZSDIS je vlastnikom distribucnej siete.
@mapagdapalepenapa ako to u Vás prosím dopadlo? Máme podobný problem
Dakujem
Nemáš bazén alebo vírivku?
Lebo ak nekuris elektrikou tak je to veľa. My platíme toľko a to kurime elektrikou.