Nemocenské dávky a mimotelové oplodnenie

gaboamata
22. sep 2015

už som písala otázku ale v rýchlosti som si nestihla všimnúť že tam už neviem prispievať tak ešte raz ide o to že som PN cca od januára s prestávkou na týždne v júny. Mala som zdravotné problémy srdcovo- cievneho charakteru medzi tým sme sa s manželom rozhodli navštíviť centrum asistovanej reprodukcie lebo sa snažíme už 7 rokov o bábätko takže obaja sme chodili na rôzne vyšetrenia a mojím posledným mala byť laparoskopia. Srdcovo- cievne zdravotné problémy sa doriešili a tak som nastúpila do práce no na tu laparoskopiu mi dali termín o dva týždne čiže po 2 týždňoch som šla zas na PN jasne teraz z gynekologickej strany a doktor vzhľadom na predošlé problémy a na to že nám v tom centre po laparoskopii odporučili IVF nechcel pustiť do práce aby sa to IVF podarilo lebo mam ťažkú prácu i po fyzickej i po psychickej stránke. O tom že nemocenské sa poberá len rok som nevedela a nikto ma nepoučil áno nieje to ich povinnosť no naozaj neovládam všetky zákony našej republiky a do teraz som nič podobné neriešila ani v mojom okolí. S manželom mame nízke prijmi a tak si nemôžme dovoliť ostať bez jedného príjmu i keď len malého nemocenského lebo už teraz je z toho veľmi ťažké prežiť. Veľmi vás prosím o rady ako postupovať aby sme neprišli o tu almužnu a nemuseli sa vzdať IVF ktoré už bude v najbližšej dobe ☹

gaboamata
autor
22. sep 2015

a zároveň ďakujem všetkým čo mi už zodpovedali na predošlí príspevok 🙂