Nemecké daňové priznanie

iva330
6. máj 2016

Dobrý deň neviem či sa nájde niekto kto mi dokáže poradiť, sama som si vytlačila tlačiva pre nemecké danové priznanie kedže som tam časť roka pracovala na zmluvu chcem si ho podať mam vytlačene Steuererklärung /Mantelbogen/+Anlage N-Anlage Vorsorgeaufwand, nie je mi jasné Anlage N vypíšem moje príjmy z nemeckého potvrdenia,Anlage Vorsorgeaufwendungen čo sa tam uvázda lebo mala som výdavky ubytovanie,cestovné len neviem kde tieto výdavky napísať, Mantelbogen vypíšem len moje údaje keďže nič iné príjmy som nemala. Usmernenie som čítala,len je to iná krajina, niektoré veci sú mi nejasné, nájde sa niekto kto mi dokáže pomôcť?

nedielka
6. máj 2016

Poznam niekoho,ale nerobi to zadarmo..

sovica
6. máj 2016

My sme v DE už dobrých pár rokov, ale manžel si každý rok kupuje program na daňové priznanie a urobí si to sám. Ale prvý a druhý rok mu to robil daňový poradca. Nie je to až taká sranda. Ak vám nedielka ponúka niekoho, kto to robí, využila by som to - daňový poradca dokáže dosť pomôcť a nie je to zase až také drahé.
Ale pripájam aj link na ten program, ak by ste si chceli objednať:
http://www.amazon.de/WISO-steuer-Steuerjahr-Fru...

sovica
6. máj 2016

...ešte mi napadlo, keďže ste pracovali v DE, neboli ste na Facebooku v nejakej nemeckej skupine? Tam by ste sa ešte mohli opýtať. Možno by sa našiel aj nejaký slovenský daňový poradca, ktorý by vám pomohol...

mirka419
9. máj 2016

Dobrý deň,

viete mi odporučiť šikovnú osôbku pri podaní nemeckého daňového priznania?

Ďakujem.

mates181
4. feb 2017

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať či musím podať nemecké daňové priznanie ak som v Nemecku pracoval len mesiac Ďakujem

karkulos
18. jan 2023

@iva330 ahoj už to vieš? Myslím vypísať daňové priznanie? Aj ja by som chcela podať tento rok, vieš mi poradiť?

karkulos
19. jan 2023

@iva330 ahoj, aj ja potrebujem pomôcť, našli ste niekoho? Ja si chcem daňové v DE spraviť sama, je to po prvýkrát, viete mi poradiť?