Pekny den, mam ucet v jednej banke, som zamestnana, bezdetna, slobodna, byvam este u nasich, mam 20rokov,cisty prijem cca 700€, nemam nic na splatky. Bola som v inej banke poziadat o spotrebny uver (kvoli lepsiemu uroku) tam mi nebol schvaleny kvoli tomu, ze nemam uverovu angažovanosť, viete mi to vysvetlit? Este skusala cez nejaku dcersku spolocnost, kde som dolozila zmluvu, 3vypisy z uctu. A to mam zatial predschvalene, ze ma budu informovat, ale myslim, ze mi to neschvalia. Este mi povedalal ze kvoli tej uverovej angazovanosti mi to nedaju v ziadnej bankemvobe
*banku
@mogaa tiez som myslela, ze ked som slobodna, nic ine neplatim, akurat prispejem na domacnost, ostane mi asi 500€ v cistom mesacne pre seba, a chcela som len 5000€ kde vychadzala splatka okolo 80€. Tak mne zostane na to uplne v pohode. Ani mobil nemam na pausal.
@mogaa len moja banka ma urok 8% a tato mala 5,9%.
Nie je to vôbec hlúposť. Pre niektoré banky môže byt mladý klient bez viditeľnej doterajšej histórie splácania rizikový. Divné je skôr to, že ti tento dôvod prezradili 😁 ostáva ti iba požiadať inde. Ale pozor, ani príliš veľa podanych žiadostí v rôznych bankách nevyzerá dobre.
My sme mali ten istý problém pri hypo,ako žiadateľ musel byť už terajší manžel,pretože mňa si nevedia overiť ako dôveryhodného klienta keďže nič nesplácam.Je to síce proti logike aj podľa mňa,ale čo už
A naco potrebujes uver, nevies poriesit financovanie nejak inak? 5000 nie je taka velka suma (ano, ja viem, pre vela ludi je to vela), ale ked ti mesacne ostava 500eur na svoje potreby, tak to mas za rok tuto sumu nasetrenu. Cize preto sa pytam, ze o co ide, ci by toneslo vyspekulovat nejak inak...
@nafka0483 mam moznost ist inde pracovat, lepsia praca, vsetko..len nemam dopravu, mhd vlaky nemam dobre spoje. Chcela som si kupit auto, ale nie za 1000€, do toho budem len vrazat co sa vzdy nieco pokazi.
@ab727 hypoteka, viac rokov, vacsia suma. To iste pre spotrebak?
No aj pri tomto by som mala ja problém podľa jednej banky
Aha, hmm no do auta budes vzdy vrazat, ale chapem, ze do nejakej starej sunky viac ako do takeho v lepsom stave. Ak nemas moznost pozicat si od rodicov, tak len skusit ine banky. Pripadne este je moznost, ale na to vela ludi doplati, cize ja ju neodporucam - rodicia si zoberu uver a ty im ho budes splacat. Ale tak, ze im das kazdy mesiac aj 200-300eur, nech to maju z krku cim skor.
Ako uz bolo spominane, s tymi ziadostami pozor pretoze aj neschvalene ziadosti sa ti zapisuju do uveroveho registra co ti v buducnosti moze znemoznit ziadost o dalsi uver ci hypo.
Ak je dovodom lepsia praca a na dochadzanie vyzadujes auto, bolo by dobre poziadat rodicov aby ti sli ako rucitelia. V sucasnosti banky prihliadaju na ziadosti o pozicky striktnejsie nez v minulosti.
U teba zohrava rolu viacero faktorov ktore skor hraju proti tebe.
- nemas ziadnu uverovu historiu cize banka si nevie overit tvoju platobnu disciplinu a tym padom nevie posudit ci budes alebo nebudes rizikovy klient
- pozicka ma voci hypo nevyhodu v tom, ze nic nedavas ako protihodnotu cize banka nema ziadnu zaruku vratenia penazi
Ak ti rodicia nemozu ist ako rucitelia tak potom by som odporucal leasing. Ano, preplatis to o trochu viac nez pri spotrebnom uvere, ale k autu sa dostanes jednoduchsie pretoze tvojim majetkom sa stane az po jeho splateni cize spolocnost ma nejaku protihodnotu v pripade nesplacania.
U leasingu je vsak zasadny problem, ze obvykle presadzuje poistovne s ktorymi maju zmluvy a havarijne poistenia su casto zbytocne drahe.
Skus tych rodicov. To je naozaj ta lepsia moznost. Neposielaj si zbytocne ziadosti ak vysledkom bude zamietnuta ziadost. Radsej chod do banky a zisti ci je pre teba vobec realne pozicku dostat pretoze ak nie, zbytocne stracas cas.
Good luck
@nafka0483 to asi nepojde, nasi maju este hypoteku, otec prisiel o pracu, aktualne ma novu, ale na zivnost, kde neplati zatial socialku, tak to asi nepojde. Kamaratka si brala spotrebak nejako pred Vianocami, podobnu sumu, 19rocna a v pohode, ine zavazky nemala. Len ona tusim bola v banke, kde ma ucet. Tu jednu v tej banke mi zamietli, ale napisala este jednu, lenze musim dolozit pracovnu zmluvu, nemala som ju so sebou, a povedala, ze zatial ju mam predschvalenu, poslala som zmluvu mailom a cakam ci sa ozvu. Ak nie vyskusam este sa opytat v banke, kde mam ucet a kde mi chodia peniaze.
V inych bankach mozes mat vyhodnejsie podmienky, ale vo vlastnej sa skor dopracujes k pozicke kedze uz si klient.
Ak sa mozem pytat, zistovala si ci sa ti nova praca skutocne oplati? S autom prichadzaju aj zvysene rezijne naklady ( PZP, havarijna, benzin, pneumatiky, servisne prehliadky, prip. investicie fo nahradnych dielov ci neocakavane opravy ).
Neviem... mozno, ze mas naozaj vyhodnu ponuku, ze sa ti to stale oplati.
@hopsadobrandejsa ano aj lepsi plat, lepsia pracovna doba a aj by ma to bavilo. Robim len rok, predtym skola, ale mam zalozene sporenie, sporim si kazdy mesiac, ale tak ponuka je aktualna s pracou nebudu na mna cakat kym si o polroka nasetrim na nejake auto.
Ak to je tak a praca ta bude bavit tak urcite chod do toho.
Odporucal by som ti riesit aj ine moznosti nez len ten uver. Situacia na trhu je kludnejsia a ludia prave nenakupuju auta vo velkom.
Skus si pozriet ponuky leasingovych spolocnosti, mozno najdes vyhodnu ponuku 🙂
Robila som v banke, ano, robia s tym banky problém, keďže si ta nemaju ako overiť, mladý, bezdetny, ktorý nema ani len paušál, kde by si vedeli overiť, ako splácas a cu vôbec. Takze v tomto je problém, najlepske je vziat uver vo svojej banke, (zväčša, ked ti tam oride vyplata 3 mesiace, tak uver dajú), a neskor prefinancovať.
@ave17 dakujem, tiez som nad tym premyslala, ze ak si vezmem uver vo svojej banke, aj ked je nevyhodnejsi, ze potom ak by tak by som to prefinancovala alebo preniesla inde.
@ave17 len ked ona mi povedala, ze z tohto dovodu mi v ziadnej banke neposkytnu uver ani tam kde mam ucet. To ma zarazilo.
ono inak ťa bude posudzovať banka čo o tebe nič nevie a inak banka kde máš nejaké produkty....hlavne si vedia overiť napr.zamestnávateľa a sumu kedže vidia že ti tam chodí pravidelne príjem.....samozrejme dotaz ide aj do úverového registra a sociálnej poisťovne, len iné je ak vidia že si reálne zamestnaná a teda že nejde o žiadny podvod, že sa nezoberieš a nepôjdeš ta-het....
Pockaj, teraz nerozumiem - ty si si sama ziadala v banke uver a pracovnicka tej banky ti riesila ziadost este niekde inde, cez nejaku spolocnost? A povedala ti, ze v ziadnej banke ti nedaju uver?
ono ak by si išla do inej banky , každá chce aby si si k nim preniesla aj účet, lebo väčšinou je splácanie úveru podmienené sťahovaním z bežného účtu...preto som ti povedala skús cez svoju banku lebo tam je to najpriechodnejšie....z inej banky by ťa museli prehovárať aby si si k nim preniesla aj účet.....a tiež ma zaujalo že v tej tvojej banke ti ponúkli nejakú dcérsku spoločnosť.....žiadna banka ti nebude ponúkať nebankovú spoločnosť....
Povedala ti blbosť 🙂
@nafka0483 no ja som bola, poviem v Postovej, riesila so mnou ziadost, tu mi zamietli, povedala, ze kvoli tej uverovej angazovanosti, ze skusi cez dcersku spolocnost, kde potrebovala tu zmluvu pracovnu, a 3 vypisy z mojho uctu. A tam, ze to je predschvalene, ale musim dolozit pracovnu zmluvu (nemala som ju u seba) aj s kolegynou toto riesila, a ze ma budu kontaktovat.
Ze este toto skusi, ale ze kvoli tej angazovanosti, ze my asi v ziadnej banke uver nedaju. Ale ja som volala do Postovky, ze by som mala zaujem o uver, ale ze nemam ucet u nich, a povedali, ze nie je problem, dohodli mi termin a takto to prebiehalo.
@sasa1310 jedna zamietnuta ziadost? Poznam viac ludi co hovorili, ze v jednej banke im zamietli, v druhej dostali. Alebo jeden kamarat tak nastupil do novej prace a po 3mesiacoch isiel poziadat o uver, co mu zamietli, lebo to neboli presne 3mesiace,pani povedala, ze ma prist o tyzden a uz to preslo. Kvoli jednej zamietnutej ziadosti sa dostat takpovediac na ciernu listinu vsetkych bank?
každá žiadosť sa objaví aj v úverovom registri, takže banka si vie overiť kde všade si o úver žiadala a kde ti ho aj zamietli.....čím viac zamietnutých žiadostí tam máš, tý väčšia pravdepodobnosť že úver ti zamietnu aj oni....nová banka nevie prečo bol úver v inej banke zamietnutý, ale keďýe vidia že už to bolo zamietnuté tak sú opatrnejší.....
presne pre toto som ti písala aby si požiadala o úver vo svojej banke, tam nemusíš nič dokladať lebo ti chodí na účet výplata takže vidia aj zamestnávateľa aj príjem.....okrem iného úver môžeš potom kedykoľvek refinancovať.....
A aky je nazov tej spolocnosti? Aku dcersku spolocnost ma Postova banka, ktora poskytuje uvery?
to čo ti povedala je hlúposť...ano, napr.v Primabanke tam je tuším problém ak je niekto slobodný a bezdetný, ale v iných bankách by to problém nemal byť teda ak ti výde na splátku úveru....v prvom rade oslov banke kde máš účet a kde ti chodí výplata....