Dobrý deň prajem chcem za spýtať, neviete mi niekto poradiť. Jedná sa o to, že už pár dní mi nejde zaplatiť s môjho účtu ( VÚB banka) keď idem objednať Aliexpress.. Do banky sa chytám až budúci týždeň ale či náhodu nemá niekto dačo podobne. Ďakujem
Mne takto vďaka Ali blokli kartu. 😬 Vraj veľa podozrivých platieb. Tam je totiž mnoho obchodíkov. Odchádzajú malé sumy a ak ich ide viac ,tak to banka často vyhodnotí ako nebezpečné transakcie.
@zoro9836 naozaj? To som ani netušila. Vďaka za info
No, ja som včera nakupovala.na Ali drobnosti....asi od 4 rôznych obchodníkov, v sumách od 3-8€. A platbu mi stiahlo, už aj poslané. Ale ja som si kvôli tomuto účelu zriadila fio ucet a držím tam malu hotovosť okolo 20€. Akurát, keď chcem niečo väčšie tam si tam pošlem viac
No takže takto to je. Ďakujem za info už viem teda kde je chyba...
@juliastrakovave mam vub a tento tyzden som z ali objednavala a platila. Inak do banky nemusis chodit osobne, ved mozes zavolat. Vzdy som vsetko vybavila telefonicky.
@juliastrakovave to je celá VÚB banka 😂 mne sa veľa krát stane, že mi nejde kartou zaplatiť napr Aliexpress, Lindex, Zara. Proste skúšam to aj 3x a nič. Vyskúšam na ďalší deň a už to ide. Neviem prečo to tak je, už mi to lezie na nervy. Normálne zvažujem ísť do druhej banky kvôli tomu. Keď zoberiem muzovu kartu tak sa mi to ešte ani raz nestalo, že by neislo. On má Raiffeisen
@zoro9836 presne toto isté aj u mňa...
@terka224 akože iné išlo zaplatiť síce sem tam problém sa stal ale inak v pohode. Ďakujem
Predvcerom som poobede este zaplatila ali, vecer to uz neslo....obaja s muzom mame vub,to ste ma vobec nepotesili....ozaj asi treba nejaky zdarma online ucet v inej banke na toto...kde odporucate? Nemam skusenosti, nikdy som nic take neriesila, vo vub som 15 rokov a doteraz nebol problem
@aaadkaaa práve si to zisťujem po internete..a pozerám ze mBank by mala mat účet zadarmo 🙂
Tiež nad tym uvazujem 🤔
Do Vub som volala včera,nevedela mi blizie povedať co sa deje,len ze mam skúsiť este počkat par dní kým či sa to nevyrieši 😡..
@yanulienka1 dakujem
@zoro9836 * Ja som rád že sa niekto stará o moje peniaze tak, aby sa zrazu záhadne nestratili. *
Raz sa mi stalo že mi FIO banka zablokovala kartu. Bola to celkom nová karta a robil som v noci asi 3-4 nákupy na ebay dokopy do 10€. Tak prišla SMS, že je karta zablokovaná pre podozrivé transakcie. Zavolal som v noci do banky na číslo čo bolo v SMS, a odblokovali kartu.
Včera som platil na aliexpress za 30€, tak bežne to robím tak, že si pred platbou zvýšim internetový limit na karte, zaplatím a potom ho zase znížim.
Aj keby ma niekto podviedol/okradol, žeby si zobral peniaze bez môjho vedomia, tak môže len do 20€. 🙂
@zoro9836 skúste vykonať platbu na aliepress teraz..práve mi prešla platba 😲😲
Pravdepodobne to budu postupne uvoľňovať 🙂🙂
Aj v Rakúsku je všetko OK s platbou
@liz_lemon aliexpress je trhovisko s tisíckami obchodníkov, ale na karte máš uvedený pohyb len ako obchodník "aliexpress, 11-13 Boulevard de la Foire, Luxembourg, L-1528, LUX".
To je akoby ťa otravovalo nejaké číslo a nezablokuješ si len to číslo ale všetky čísla od toho operátora/krajiny.
Alebo ťa okradne podvodník s účtom v poštovej banke, a banka zablokuje posielať platby na všetky účty v poštovej banke všetkým svojim zákazníkom.