Nehoda - odškodné

9. sep 2024

Ahojte. Stala sa nehoda, pri ktorej bol "zrazeny" chodec, ktory podbehol mimo prechod pod cuvajuce auto. Udajne ma bolesti bezdroveho klba z toho, ako klakol, inak ma na prste len skrabancek. Privolana bola samozrejme aj policia, ktora taktiez potvrdila vinu chodcu. Ma takyto clovek narok na odskodne (tzv.bolestne) alebo o nahradu mzdy, ked je vinnikom nehody?

sissy27
9. sep 2024

ak si platí komerčnú poistku, tak je možné, že áno (záleží aké poistné podmienky má nastavené). Ale ak by si to chcel vymáhať od toho, komu vbehol pod auto - tak sa len tak slušne opýtam, aj hlavu si pri tom páde udrel?? Nech je rád, že poškodený od neho nevymáha náhradu škody...

monvitka
9. sep 2024

To by mal vodič dostať odškodné za traumu ktoru musel absolvovat...

melanta
9. sep 2024

Ty si vodič? Ak áno, nerieš. Spôsobil nehodu, nárok na odškodné ani bolestné nemá. Ak otravuje, napíš mu, aby prestal, inak budeš na polícii riešiť oznámenie obťažovania. A ak má pocit, že má na niečo nárok, nech podá žiadosť na súd. Pochopí to snáď, keď mu to súd zamietne a on bude v mínuse za správne poplatky.

lakebabe
9. sep 2024

Nemá podla mňa . Susedu takto zrazilo auto, išla kus od prechodu, auto ju spozo zákruty nevidelo. Bola dolamana, ale bola to to jej chyba. Nedostala nič, ešte majiteľ tej firmy chcel od nej odškodné za rozbite firemne auto. Nakoniec to nechal tak.

lilope
9. sep 2024

Vinník nehody nemá nárok na odškodné. Práve ešte on, ak by poškodil auto, by musel platiť odškodné vodičovi.

autor
9. sep 2024

@melanta je to moja mama, cely den je z toho mimo.. 😔