Ahojte, prišlo nám vyúčtovanie a máme obrovský nedoplatok na kúrení hoci radiátory boli vo väčšine izbách na 2 stupni, prípadne vypnuté. Izby neprekurujeme, sme z domu zvyknutý na nižšie teploty. Pozerala som vyúčtovanie a veľmi nám stúpla položka UKfixsz z 5 kWh na 8 300 kWh. Neviete čo to je za položka, nikde som to na internete nenašla. Prípadne kde sa to dá skontrolovať?
@sterea dakujem ten článok som čítala ale vobec mi nepomohol ... minimálne ja som enšla žiadne info čo tá položka vlasttne znamená
Ak som to správne pochopila , tak je to súčet rozdielov na jednotlivých meračoch v byte (terajší stav mínus stav z pred roka), rozdiel je upravený o korekciu polohy bytu (izieb). Takže buď sa pri vyúčtovaní pomýlili, alebo vám niektoré z meradiel nesprávne meria. Porovnajte stavy na jednotlivých meradlách so stavmi z minulého roku, je vysoko nepravdepodobné, že by všetky meradlá merali nesprávne. Môžeš požiadať o úradné preskúšanie meradla, za predpokladu , že má platný ciach. Ak platný ciach nemá, správca musí vyrátať stav meradla porovnateľným obdobím spred roka.
ešte je možné, že vám zle odčítali meradlo
@sterea dakujem
A aky vysoky nedoplatok tam bol?
@lindusss2016 750e 😅... Ale už som na to prišla, posunuli desatinu čiarku pri odpise z meraca.
Kriste pane, to su ine chyby... No tak drzim palce, nech reklamacia prebehne hladko
ešte že tak
https://tzbportal.sk/sprava-budov/korekcie-nepr...