Ahojte maminy
Stala sa mi taká vec - nejedná sa o rodinu, preto dúfam že sa to tu nezamkne a potrebovala by som súrne poradiť. Minulý rok sme si zadovážili psa - zaregistrovala som ho na mestský úrad v Žiline, zaplatila daň za minulý rok. V priebehu tohoto roka som "darovala" psa priateľovi a ten ho následne zaregistroval na obecný úrad v obci. Otehotnela som a nejako som zabudla na úrady a dane týkajúce sa psa (moja blbosť ja viem). tento mesiac mi prišiel nedoplatok za tento rok - pritom pes je zaregistrovaný inde a dane zaplatené sú. Mala som psa odhlásiť z mestského úradu alebo sa to dá ešte nejako spätne doložiť že daň za psa sa platí inej obci? Máte niekto skúsenosti s týmto problémom? Prosím poraďte 🙂
@melaniaa mám podobnú skúsenosť, síce bolo to pred 8 rokmi 😕 (sťahovala som sa zo ZA do dediny), a stačilo doložiť doklad o zaplatení v inej obci. 😵
psíka odhlás a dolož im doklad o zaplatení alebo zaevidovaní v obci, kde ho zaregistrovali 😉
Ďakujem za rady tento týždeň tam skočím s potvrdením o zaplatení za tento rok a uvidíme 🙂
Tak, vybavené a môžem povedať že pozitívne, dík za rady kočky! 🙂
skúsenosť osobne nemám, ale podľa mňa sa daň nemá platiť dvakrát, určite napíš žiadosť o vyradenie z evidencie a dolož kópiu dokladu o prihlásení v inej obci, prípadne tam choď osobne.