Nedoplatky za energie

11. jún 2024

Ahojte, bývali sme v podnájme a prišlo nam vyúčtovanie.. Pani majiteľka bytu mala prihlásených namiesto 3 osôb len jednu a zálohové platby 100e namiesto 200e čo sme jej dávali každý mesiac. A ona ešte nám ide rozprávať že mame nedoplatok a pritom má prihlásenu na ten byt len jednu osobu. Kde sa môžem sťažovať a poprípade vymáhať od nej peniaze nakoľko v zmluve máme 200e zálohové platby a bývali sme tam 3 osoby.. Ďakujem za rady

januska12323
11. jún 2024

To je jej problém ak ste platili podľa zmluvy nemá čo od vás vypytovať.

martinkatinka
11. jún 2024

Je jedno kolko ma prihlasenych osob. Zalezi kolko plati a kolko mate v zmluve. Tam ma byt aj napisane, ze kolko je za energie a kolko najom. A malo by tam byt aj co v pripade nedoplatkov, preplatkov... Takze pozri si zmluvu.

simsalabim
11. jún 2024

Ja prenajimam a v zmluve mam napisane, ze preplatky za energie vraciam a nedoplatky si hradia oni. Samozrejme, mam nahlaseny spravny pocet najomnikov. Co mate v zmluve?

vlastnynazor
11. jún 2024

Keby ma prihlasene 3 osoby, tak vyuctovanie sa mierne zvysi na sumach, kt.sa pocitaju za osoby v mesiacoch.
Ale ak si jej ty platila 200 na energie, t.j. 2400 za rok, vies aj ake mala majitelka celkove skutocne naklady za rok 2023? A hlavne elektrinu a plyn ste mali v zmluve zvlast, ci tych 200 bolo aj za najom, elektrinu a plyn? Vsak si od nej vypytaj vsetky vyuctovania, prepocitaj a ak si preplatila, tak jej daj prepocty a ak mas zmluve, ze preplatky vracia, tak si ich pytaj. Riziko = moze si zvysit svoju taxu v zmluve.
Inak este ked som byvala na podnajme, tak tiez toto na nas skusala. My v zmluve vyssiu sumu, ako ona odvadzala, dokonca to bolo bud na plyne alebo elektrike (uz si nepamatam presne). My sme majitelke odviedli 12xvyssiu sumu, ona 11xza plyn alebo elektriku nizsiu a posielala nam, ze nedoplatok. A najlepsie bolo, ze ked sme si pytali cele vyuctovanie (ona sa snazila naskenovat to iba tak, aby tam nebolo vidno jej platby), tak chvilu sa hrala, ze ved nam to poslala, ked som jej poslala sken celeho vyuctovania od mamy, tak navela nam to poslala cele a tiez sme zistili, ze ta svina odvadzala za nas mensiu sumu, ako bolo v zmluve (co mala od nas), a po prepocte sme mali slusni preplatok. Viac uz nam vyuctovanie nepredlozila a nepytala nedoplatok.

erikavesela
11. jún 2024

V skutocnosti je jedno kolko je prihlasenych osob...od osobomesiacov zavisi len malo "energii" suvisiacich s bytom...ide hlavne o smeti, vytah, mozno upratovanie...za vsetko ostatne platis v zavislosti od spotreby...vypytaj di vyuctovania, pozri skutocnu tvoju spotrebu na zaklade vyuctovani....prepocitaj na seba..takto spocitaj vsetky tvoje "energie" podla skutocnej spotreby spolu...pozri kolkokrat si zaplatila tych 200€ a z tychto 2 sum urob rozdiel...bude budez mat preplatok alebo nedoplatok..
To, ze ma nahlasenu 1 osobu a byvate 3 znamena len to, ze okradla svojich susedov...nic viac a nic menej

purple_wolf
12. jún 2024

nezaplat jej nedoplatok a ked ta da na sud vies to preukazat ze chyba je na jej strane ale rozhodne by som hladala nove byvanie