Nechcú mi dať úver, lebo pracujem v zahraničí.

freelock
27. jún 2019

Dobrý deň ,
Chcem sa opýtať ... pracujem uz 9 mesiacov v zahraniči... a zmyslel som si že potrebujem kupiť auto, bohužial nedokazal som usetriť dostatočne tak som zvážil že si zoberiem úver ... problem je vtom že slovenske banky mi uver zamietli lebo pracujem v zahranici a tak dalej ... tak som sa rozhodol ze v zahranici koncim a idem s5 na slovensko najsť si neaku prácu ... Je realna šanca že by mi poskytla banka úver vo vyške dajme tomu 8 tisic eur keby o úver požiadam po troch mesiacoch ako sa na SVK zamestnám?

V popise informuju banky ze na poskytnutie uveru je potrebne byť zamestnany aspon 3 mesiace ... ale nic otom že mi ten uver aj daju ... maju tam aj napisane ze nieje problem aj ked pracujem v zahranici ale... tu problem bol tak nechapem načo to tam maju napisane ked to pravda nieje 🙂

majcamartinko
27. jún 2019

skus zavolat na Toto cislo 0919129131 riesi uvere na slovensku aj cudzncom vsetko ti zisti a vysvetli ake papriere a potvrdenia mas mat vsetkoide cez banku povec ze ti kontakt daja Maja

renate43
27. jún 2019

@freelock známy teraz vybavoval úver tiež na auto v slovenskej sporiteľni. A nebol problém . Musel doniesť špeciálne tlačivo z banky čo musela vyplniť účtovníčka v jeho firme. Tiež pracuje v Rakúsku. Tiež tam bola podmienka 3 mesiace. Určite sa dá. Len možno ste netrafili na neochotu.

simca06022011
27. jún 2019

Nie je problém ani s pracou v zahraniči... Ale ľahšie to je ak máš slovensky ucet a pravidelne ti tam chodia príjmy. Vo svojej banke potom na takéto malé úvery často ani ďalšie potvrdenia netreba. Konkrétne sa treba pýtať, v bankách... Môj brat dostal hypo úver so 6mesacnou históriou v pohode, neviem prečo by spotrebny úver nemohol byť schválený po 3m.

majcamartinko
27. jún 2019

Je mozne ze do zdravotnej zle odvadzali tak mozno preto bol aj zamietnuty

natka16
27. jún 2019

Pri praci v zahranici je to komplikovanejsie - vo viacerych bankach sa vyzaduje trvanie prac. pomeru min. 1 rok + potvrdenia od zamestnavatela, vypisy.. Este je moznost ze vam vasa banka uver predschvali - vtedy je to jednoduchsie a netreba tolko dokladovat. No pri akomkolvej uvere sa overuje uverovy register - cize nemozete mat ziadne omeskania na splatkach ani z minulosti (niekolko rokov dozadu), exekucie a pod. Tiez sa overuje vyska vasho prijmu vzhladom na vydavky - preto napr. niekomu schvalia uver a zaraba iba 500 eur..a niekto s primom 1500 eur ho bude mat zamietnuty. Taktiez vam uver mozu schvalit, ale v nizsej sume ako si ziadate = kvoli vydavkom.
Pri praci na Slovensku je potrebne pracovat min 3 mesiace aby ste si mohli ziadost vobec podat - ale overuje sa rovnako register, vydavky cize je to individualne. Overuje sa to u kazdeho jedneho cloveka, v kazdej banke - nie je to tajomstvo, klient s tym podpisuje suhlas v ziadosti..no nie vzdy sa to priamo komunikuje.. A teda bud to vyjde alebo nie.
Drzim palce 🙂

evittam
28. jún 2019

@majcamartinko Co maju odvody do ZP spolocne s uverom?

evittam
28. jún 2019

@natka16 A este dodam,ze ako SZČO s prijmami zo zahraničia je to este horsie-vacsinou nedajú uver vôbec.

majcamartinko
28. jún 2019

z odvodov do poistovne od zamestnavatela banka zistuje prijmy...kamaratka mala nedoplatok na zdravotnej a kvoli tomu jej zamietli uver

rainbow82
7. júl 2019

Ja som pracovala v zahraničí a dali mi úver.Ale trvalo to dlho.Len jedna banka mi dala.CSOB