Keďže sa tu množia prípady, že sa rodiny dostávajú na sociálne dno.... prinášam pre všetkým prvú možnosť ako začať. Nebankovky na SR podnikali s neplatnými zmluvami. Ministerstvo spravodlivosti tieto zmluvy vyhodnocuje ako neplatné. Žiadajte preto ministerstvo o posúdenie vašej zmluvy a následne žiadajte súd o vynesenie rozsudku v zmysle vrátenia poplatkov a úrokov z týchto úžerníckych zmlúv. Nenechajte sa hlavne namotať na žiadnych pomocníkov, ktorý by Vám chceli za poplatok pomôcť toto urobiť. Zvládnete to každá jedna sama.... Začnete hlavne podaním žiadnosti na MInisterstvo... krok 1.... Tam napíšete toto a priložíte zmluvu vášho úveru. Týka sa to už aj splatených úverov a požičiek. Následne Vám príde vyrozumenie a na základe toho vyrozumenia budete žiadať súd. Podanie na súd v tomto prípade nepodlieha poplatku!!!!!
Meno, Priezvisko , adresa,
e-mail: ………………………………………..
Ministerstvo spravodlivosti SR
Komisia pre posudzovanie neprijateľných podmienok v spotrebiteľských zmluvách
Župné námestie 13
813 11 Bratislava
V …………….. dňa …….. 2016
VEC: Žiadosť o posúdenie platnosti Zmluvy č. ……….. zo dňa ……… od spoločnosti……….
Dobrý deň.
Chcel/a by som Vás týmto požiadať o posúdenie platnosti vyššie uvedenej zmluvy. Mám za to, že táto zmluva obsahuje neprijateľné zmluvné podmienky , ktoré sú v rozpore so zákonom. Považuje sa za bezúročnú a bez poplatkov? Dovoľujem si Vás požiadať o posúdenie platnosti aj zmluvných ustanovení, zazmluvnenie úrokov, pretože sa domnievam, že mohli byť poškodené moje práva spotrebiteľa .
Za vybavenie mojej žiadosti vopred ďakujem.
Prílohy: Zmluva č.
Dodatky
Prílohy
S pozdravom Meno Priezvisko
Dievčatá, píšete mi teraz od včera správy a neviete si rady.... ak nemáte pôvodné zmluvy s nebankovkami alebo úverovými spoločnosťami, napíšte rovno k ním, uveďte svoje rodné číslo a že žiadate o zaslanie kópii zmlúv. Nemajú síce povinnosť vám už zaniknuté zmluvy zaslať, ale osobne sa mi ešte nestalo, že by nezaslali.....
@marusia12 Prosím Vás, čo presne znamená táto veta "Považuje sa za bezúročnú a bez poplatkov? " ? Dáva sa ak žiadam o posúdenie spotrebiteľského úveru, ktorý , samozrejme , že viem ,že nie je bezúročný ?
Za odpoveď vopred ďakujem.
@luciazukerman Bezúročný a bez poplatkov znamená, že peniaze ktoré Vám požičali sú bez poplatku a bez úrokov. Čiže vraciate len to, čo ste si požičali... nič navyše.
Dievčatá, dávajte si teraz prosím Vás pozor.... tie spoločnosti, ktoré majú zlé zmluvy začali občanom zasielať rôzne upomienky, hoci už máme reálne rozsudky, že nemajú na ich požiadavky nárok. Nič neplatiť a hlavne nič nepodpisovať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vyskúšam poslat bratove
@marusia12 A ked ministerstvo rozhodne, ze zmluva je v rozpore so zakonom, potom sa co stane?